Wah!! mari klik klik sini jom !! terima kasih atas kesudian anda semua! :D

Friday, April 2, 2010

SI TEDI BUAT 'CONTEST': BILA DAK ITAM BERDIALOG


Kali ni nak join contest Cik Tedi ni plak! cam best best je.. segala butiran lanjut ada di sini!

Soalan pertama :

Letakkan dialog bagi 2 gambar 'Dak Itam' di bawah:





" ZZzzzz.... kurrrr.....brrrrr" (bunyi dengkur si Dak Itam kah?)

2. Berikan 2 sebab mengapa berkunjung, membaca dan mengomen di Kadangkala Diam Itu Adalah Lebih Baik?
- penulisannya yang tak sarat, sangat catchy! walaupun ringkas tapi tetap sampai maksud yg nak disampaikan.
- sebab blog KDIALB selalu di update dan ada saja cerita yg berbeza!

3. Berikan 1 tajuk entry atau yang paling kamu sukai atau yang terkesan si hati! tak ingat tajuk, tulis isi2 penting pun takpe..
Entry terbaru Tedi! (in fact keseluruhan penulisan dlm artikel ini pun sgt tersendiri dan disukai oleh ku..)
" kamu selalu menggembirakan hari ramai orang melebihi hati kamu sendiri. Semoga Allah menerima segala amalan-amalan kamu dan menempatkan kamu di kalangan hambaNya yang soleh. InsyaAllah. Terima kasih kerana kamu hadir mewarnai persada seni tanah air.,"
"Begitu terkesan di hati... serius!"

4. Berikan 1 tajuk, atau perkara atau isu yang dapat membuatkan Kadangkala Diam Itu Adalah Lebih Baik lebih mantap, lemak berkrim dan disukai ramai.
Isu Kemanusiaan! nilai diri manusia yg semakin kurang hari demi hari..bunyi mcm serius? tidak lah.. 'just make it simple but relevant and meaningfull'
teringin/suka nak baca artikel yang dapat menyelami jiwa manusia, kerana, InsyaAllah melalui penulisan juga dapat membuka hati dan mata pembaca 'mahu'!

5. Saya mengharapkan Kadangkala Diam Itu Adalah lebih Baik akan tetap meneruskan celotehnya yang unik itu dan sentiasa muncul dengan pelbagai maklumat, idea, pandangan dan ceritera tersendiri! Sesuatu penulisan yang tersendiri dan asli tidak dapat menandingi walau sehebat mana maha karya yang cuma di tokok tambah, sama-samalah kita membina legasi yang unggul! ( tak kurang 20 patah pkataan)

Itu sahaja, olahan dariku untuk memantapkan lagi 'pertandingan' ini..
sesiapa sahaja boleh join ini.. masih belum terlambat! tarikh tutup 16 April 2010!
marilah kita meriahkan laman Cik Tedi! :D

2 comments:

sI tEDI said...

Terima kasih atas sokongan dengan menyertai contest ini...

penyertaan di terima

kella said...

tengkiu.. so much!

Kempen Menentang Kekejaman Israel!

Kempen Menentang Kekejaman Israel!
Aku yang menyokong..

Me and My Hubby

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker