Wah!! mari klik klik sini jom !! terima kasih atas kesudian anda semua! :D

Wednesday, April 14, 2010

Ada yang lupa kewujudannya I

Pagi tadi, on the way ke pejabat, naik moto.. bonceng ngan mr Hubby..
dah sampai kat tempat yg sangat sesak antara Bangsar nak masuk KL Central, ada 2 buah kereta, yang satu nak ke kiri.. yang satu nak ke kanan! masing2 tak bagi signal pun! dan kami pula... kat tengah2!
eh! eh! dah macam nak tersepit nih! diorang tak nampak ke kami nih?
apa pun, my hubby semestinya kena cepat ke depan! kalu tak mmg akan tersepit!
dlm usaha nak meloloskan diri, kaki aku yg mmg dah tersepit tu cuba ku tarik! Ktang! (ntah lupa bunyi nya camna.. tapi pastina mmg ada bunyi!) bunyinya kasut getah croc aku yg terlekat, tapi berjaya dilepaskan.. uhhhh... sakiiiitnya.. masih terasa hingga ke saat ini!
ehh... diorang bleh buat bodo jeee? hmm... dalm keadaan sesak cam tu.. mmg lah takleh buat apa..
kami teruskan aje perjalanan je..

Penunggang motorsikal juga ada hak di jalan raya..
Jalan raya bukan untuk kereta, bas, lori semata-mata..
marilah sesama berhemah di jalan raya..

IringJeling: nanti nak cerita perihal ni lagi jap lagi sambung ye..

7 comments:

RedLife2Love said...

takut nak nek moto.. hehe =P

Mimy Hamid said...

hati2 pakai crocs..banyak kes..makesure okeh...hati2 jalan raya

joegrimjow said...

pandu berhati2
ingat org tersayang

sI tEDI said...

bahaya woooo...

bertimbang rasa tu perlu di jalan raya!

hati2 nek motor

Liessa said...

salam...kella keje kat ne..sy pun ari2 lalu situ...tapi naik kete la..erm jln kat situ mmg sesak...kadang2 seriau tgk kete yg tak mau mengalah nie..hubby sy slalu pesan sy..klu bawak kete kene slalu alert ngan motor...

kella said...

Syarifah: takut gak pada mulanya, tapi dah lelama dah biasa.. lagipun membonceng aje..

Mimy: yess boss!:D
crocs kan getah je.. tulah pasal..

kella said...

joe: tengkiu so much! selalu lupa ada orang yg menyayangi..

Tedi: yup, nek moto risikonya besar.. tengkiu dear

liessa: haah.. betulla yg husband liessa pesan tu, kat situ sesak giler kan, tambah diorang nak tambah jln atas tu, tempat keja kat belakang istana negara je.. dekat..
kadangkala naik kereta.. kadangkala naik moto..

Kempen Menentang Kekejaman Israel!

Kempen Menentang Kekejaman Israel!
Aku yang menyokong..

Me and My Hubby

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker