Wah!! mari klik klik sini jom !! terima kasih atas kesudian anda semua! :D

Monday, April 26, 2010

Peluh bercucuran, Semua basah melekit, tetap digagahi juga..

Sabtu dah Ahad lalu.. memang sangat2 memenatkan..
Apa taknya hari itu sahaja lah yang kami ada untuk luangkan masa untuk rumah yang satu lagi tu!

Sabtu tu selesai beli lampu dan kipas! rasanya amat berbaloi-baloi kot.. sebab setelah 'survey'2 banyak tempat, kat kedai tu paling berpatutan dan murah sikit dari kedai lain! itupun sebab di sarankan oleh Makcumah dan Paksuman ku.. tengkiu very2 much to them, sebab byk membantu, kalau tak kami dok terkapai-kapai lagi.. pening2 lalat ...
kau pandang aku.. aku pandang kau.. hehehe..

Alkisahnya kami memang lah dah carik orang untuk pasangkan lampu dan kipas tu,
tapi atas semangat En Suami, dia nak pasang sendiri itu lampu lah!
nak cuba buat sendiri katanya! rasa2nya dia mampu buat!
khas untuk rumah sendiri nih!
so drill dah ada!
tangga dah ada!
barang dah ada!
Bermula lah sesi drill mendrill...

uhhh... sengsara jiwa raga plak tengok dia drill konkrit tu!
tak mahu berlobang lah pula!
puas aku di bawah ni ( tolong pegang wayar ) tgok si suami kat atas tu mendrill tak mahu jadi! puas dilakukan.. itu dah ini!
penyudahnya? mata drill tu.... bengkok!!
hahh?? biar betul! itu memang betul mata drill untuk konkrit la...
aduussss....
tukar mata lain pula! pun, tak mahu juga...

Akhirnya.. b surender...
dia kata sendiri dia surender lah...
ok, esok panggil orang untuk pasangkan!

Kesian aku tengok kesayanganku itu berpeluh-peluh..
termenung sendiri apa yang tak kena
Drill ke yang tak kena?
Mata tak cukup kuat ke..
ntah la..
Aku pula sarankan, tak mengapalah kita suruh mereka yang pakar yang buat ni semua, kita kena fikirkan faktor2 lain juga, faktor2 keselamatan, ketahanan,
dia pun menggangguk setuju...
Jauh dilubuk hati aku percaya yang dia mampu sebenarnya!

IringJeling : baru aku perasan, tajuk entry tu macam boleh menimbulkan kontroversi je! isk!

2 comments:

Siti said...

hehe..takep..susah2 skang..nanti lepas dah setel semer mesti puas hatikan.

Mimy Hamid said...

umah baru nampak..heheh..yg penting lampu nyala okeh..isk ko ni...

Kempen Menentang Kekejaman Israel!

Kempen Menentang Kekejaman Israel!
Aku yang menyokong..

Me and My Hubby

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker