Wah!! mari klik klik sini jom !! terima kasih atas kesudian anda semua! :D

Wednesday, December 1, 2010

Menu makan malam ini

Alhamdulillah..
selesai makan malam ni tadi..
rasa puas sebab al abbi makan sampai licin pinggan!
ini memang masakan kegemarannya!
sedap katanya!
burrp! Alhamdulillah...
dia kata terima kasih sebab masakkan untuknya..
:)
sama sama..

~ Daging masak kicap~
resepinya...
- bawang putih
-bawang merah
-bawang besar
-sedikit halia
- cili kering kisar
-kicap lemak manis
-air asam jawa
- kulit kayu manis, bunga lawang ,cengkih, pelaga
-lobak merah
-tomato
-Daging di hiris halus

-cara; tumis kulit kayu manis, bunga lawang, cengkih sampai naik bauk, masuk semua bebawang, halia, cili yang telah ditumbuk halus, masukkan air asam jawa, masuk daging, masak hingga daging empuk, kemudian masuk kicap, lobak dan tomato, bila dah agak masuk, potong bawang besar bulat bulat masukkan sekali..
siap! :)

~telur masin~
resepi?
bersih telur dan rebus 10 minit.
siap! ;p

ringkas je makanan kami malam nie..
korang makan apa malam ni? :D


iringjeling: tak perasan! follower dah bertambah! terima kasih pada follower terkini! LadyzuL⎝⏠⏝⏠⎠™, najwa, Dark Half, Ezzu Raza, ain nina, Ct Noarizah Aris, rima, azzey77, mama izzya kerana sudi follow belog ini! :D

8 comments:

Frodo Baggins said...

ecececececece
ringkas2 pown ..
masak dengan kaseh sayang
nikmat .... rasanya lain macam!
ehkekekkee


>>__<<

Citarasa Rinduan said...

kella..
rezeki yang amat menyelerakan..sejuk hati en suami

alah...ayu tak makan daging...sedihnya, baru nak hulur mangkuk kosong..hheheh

win@momyShaneQeisha said...

daging masak kicap dgn telur masin memang sesuai.saya suka..

kella said...

Frodo! malu ai yu! terima kasih kau singgah sini malam2 hari walaupn malam ni bukan malam jumaat! hehe.. :D

Kak Ayu: huhu.. kata orang perut orang lelaki ni kita kena pandai jaga.. ntahlah..
laaa... ruginya tak makan daging! elergik ke? atau fobia masa tengok lembu kena sembelih? hehe

Wina: terima kasih singgah sini! terharu.. :) cam sesuai kan? kita pun tak sangka cam sesuai je.. sebab ini je yang ada untuk santapan malam ni, esok dah kena beli lauk baru, sebab dah abis stok lauk dalam peti sejuk... again.. thanks.. :)

Mata Hati said...

telor masin yang paling tak tahan menengoknya. kadang2 makan nasi berkuahkan kicap dan berlaukkan telor masin pun dah cukup membuka selera

kella said...

MH: betul sangat! sekadar lauk itu pun dah boleh menambah 2-3 kali! magik kan? dah ok ke badan tu? sihat dah?..

ardinihumaira said...

fuhh menyelerakan :D

kella said...

Dni: hehe.. terima kasih dni! teringat pulok masakan semalam tu! :)

Kempen Menentang Kekejaman Israel!

Kempen Menentang Kekejaman Israel!
Aku yang menyokong..

Me and My Hubby

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker