Wah!! mari klik klik sini jom !! terima kasih atas kesudian anda semua! :D

Tuesday, December 21, 2010

Life Love | Love Live

Memang sekarang ni kita selalu je disajikan dengan berita berita mengenai nahas jalanraya.
kemalangan seringkali berlaku di mana mana yang melibatkan kehilangan nyawa , kecederaan serius atau ringan.
boleh dikatakan hari hati kita dengar berita kemalangan jalanraya kan?
baru baru ni pun macam semakin teruk je..

Baru dengar lagu ni malam tadi,
so aku terus pergi carinya kat 'youtube' tengok tengok memang ada..
so download aja ya!
boleh tahan lagunya!
lagu kempen untuk keselamatan jalanraya!
sangat bagus..

ye, walaupun kita tahu kalau dah ajal tu tak boleh nak buat macamana lagi
tapi sekurang kurangnya bila ada kempen kempen ni mungkin dapat menimbulkan kesedaran terhadap pemandu pemandu ,
terutama pada sikapnya.. perlu ada disiplin, perlu ada kesedaran, perlu peka dan sensetif, dan ini sedikit sebanyak boleh membantu dalam mengurangkan kadar kemalangan jalan raya.

ok lah! mari join video lagu 'LOVE LIFE' yang di tulis oleh Johan Nawawi, ramai artis tu, Remy Ishak pun ada, :D Nora, Dayang Nurfaizah, Dina,Jac, dan banyak la lagi... :)







LOVELIFE
Tanpa diduga
nahas yang menimpa
telah mengakhiri perjalanan kita
hanya kerana
kesabaran tiada … oh!
Syukur hati ku
bila ku lihat mu
masih berada disisi
terlalu hampirnya nyawa mu pergi
kerana sikap ku terburu (begitu)
Chorus:
Live love! love life!
Today we make the change
through caring and love
Live love! love life!if we could all be more understanding
its the biggest gift of life
..... LOVE LIFe..
from now i’m very sure
i wanna make it right
each and every journey of our lives
one can make the change
saving all these lifes …oh!
now i realise
the meaning of true love
just the thought of losing you
never felt so painful
never will i can
imagine living without you
chorus:
Hidup Cinta!
bersama kita mampu
mengubah tibanya duka
Cinta Hidup!
bila kita saling cuba memahami
itulah kehebatan nya….

4 comments:

LYaFRINA said...

mmg.. lateni, byk sgt nahas jalan raya kan.. semuanya melibatkan kemalangan y teruk2.

Mak Su said...

mmg sngt ngeri

My Little Diary said...

salam

'saving all these life.. oh now i realise, the meaning of true love...'
'....imagine living without you'
sungguh bermakna..huhu

Mata Hati said...

ngeri nak naik bas sekarang...byk sangat terlibat dgn excident.

mcm lagu jepun lorr bila diselang selikan dgn bahasa inggeris

Kempen Menentang Kekejaman Israel!

Kempen Menentang Kekejaman Israel!
Aku yang menyokong..

Me and My Hubby

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker