Wah!! mari klik klik sini jom !! terima kasih atas kesudian anda semua! :D

Thursday, December 23, 2010

Best ke kawan kawan blog?

Situasi 1

" ala... kalau tahu no tepon dia boleh gak kita singgah kedai dia!"
" kedai dia kat mana.. jauh ke tak ni kebetulan kita ada kat sini.. boleh ah kita pegi.."
" nama kedai dia citarasa rinduan.. tulah, aku tak simpan no fon dia pula, kalau nak, kena online la pulak! mana nak menggagau tetangah jalan gini!"
" oh... tu kawan lama ko ke..."
" errr.. haa... ye la kawan aku..." ( masa ni member tak tahu aku ada blog, jadinya takleh nak cakap bahawa itu kawan blogger.. hehe..

Situasi 2

"betul b, me betul betul rasa terharu dan sebak sangat dengar cerita dia.. tak semua orang sekuat itu tau.. satu di antara kot! me sampai menangis tahu tentang kisah dia.. (lantas aku menceritakan lah dari a to z pada abbi kisah itu..)
" sekarang anaknya dah besar lah..?"
" haah dah besar dah asya tu.. comel.."
" Lya ini kawan u yang mana ni? duduk kat mana?"
" err... duduk kat terengganu dia tu.."  ;p soalan ke 2 je jawab soklan pertama tak jawab..

Situasi 3

" eh b, :D nanti boleh la kita makan pekasam sokmo!"
" ye ke mana dapat?"
" ada kawan me, maksu nama dia.. nanti dia nak niaga pekasam! takde la susah kita nak cari nanti!
" oh bagus la... kawan pejabat ke ni?"
" err.. bukan..."

Situasi 4

" weh, maria ozawa tu mende ? dan sape ?"
" hah? maria ozawa? itu pelakon porno lah! sape bgtau kat ko ni.. ohh.. ko tengok ehh.."
" la.. ye ke? oooh... eh bukan aku la, aku selalu je dengo deme kgkawan main main gurau nyebut nama itu!"
" kawan ko laki ke pompuan ni?"
" err... laki ni.. ala.. diorang ni gila gila.. slalu je kasi gimik..."
" kawan pejabat eh.."
" bukan"
" kawan sekolah?"
" bukan"
" abis kawan U ke? kawan mana ni?"
" bukan kawan U la.. kawan blogger!"
" ooooooo.....ko ada blog eh? bak sini link! hehehe.. aku pun blogger gak! huhu.."
chehh... :p

Situasi 5
........
" b, me rasa sangat kesian sangat ngan kawan me tu la..! me dapat tahu dia sakit teruk b.."
" pergi lah melawat dia..."
" eii.. kalau la boleh me pergi.., ini seberang lautan sana tu.. me cuma boleh doakan sahaja keselamatan dia.. semoga dia kembali sembuh!"
" ini kawan u yang mana pulak ni?"
" kawan me yang dok sabah..."

Situasi 6

" b, jom tengok wayang!"
" citer apa.."
" citer hantu mak limah..."
" ishk! best ke? macam tak best je.."
" uuu.. kawan kawan me ramai dah tengok.. rata rata kata best je!"
b jeling kat aku... seraya berkata...
" aii... me tengok sekarang ni, ramai betul kawan u yek? mana datang semua kawan kawan u nie.. nama macam tak pernah dengar pun dulu dulu.. kat opis pun takda orang baru kan? "
"geeeee.....  :D...... heheheheh.... itulah semua kawan kawan blog saya...."!

hehehehe...

cerita cerita di atas tu cuma sebahagian sahaja.. nak cerita semua kang kena buat cerpen bersiri pula.. hehe...

aku baru perasan yang abbi pun dah naik pelik,
tu yang dia selalu tanya, sebab kebanyakkannya kawan2 aku ni, dia mesti kenal dan pernah jumpa dari dulu sampai sekarang..
itulah yang berlaku sejak aku punya kawan kawan blog...
hari hari pun ada sahaja cerita dan maklumat yang ingin dikongsi..

terima kasih kerana telah menjadi sebahagian dari hidup ku..
:)
semoga jalinan ukhwah ini membawa kebaikan untuk semua.. :D

err.. best ke aku pada kamu pula? err...

~ mentari muncul lagi..memberi harapan baru.. ~

6 comments:

My Little Diary said...

salam,

hehehe... sama lah dgn den, kalau bercerita srkng byk merujuk kawan2 blog.. sampai kawan opis tanya, kawan yg mana ni, tak pernah dgr nama pun... sampai sudah den tak sebut yg den ada kawan blog... kekeke

Kazaztan Team said...

ramai kawan luas pemandangan...ehehhe..mcm2 cerita ada

Redbloodsnow said...

hehehe...tuh lah yg bestnya kawan blog kan. situase las tuh, zie plak lalui..kehkehkeh

LyNn HaMzAh said...

hahahahaha...situasi kella dengan suami sama macam kak lynn dgn mr. hubby...kak lynn selalu gak bercerita itu ini...then dia akan tanya saper tu? x pernah kenal pun...bila cakap jer kawan blogger dia akan tersengih...nak buat macam mana kan...dah bini dia suka berblogging...hehehehe...

mzhany said...

heheh hany pun suke cite ngan hubby...ummm selalunye hany bgtahu terus la, b td syg dpt hadiah dr mmbe blogger...

direct terus

tp betol laa...makin ramai kawan skrg ni ameen

cun09 said...

salam dik ^_^

sejak setahun+ jd blogger niii, memang kak liza rasa lain sangat, ada yg dh jemput ke umah n makan2 laeee walhal selama niii duduk 1 bandar jeee tp seronok sangat...masa p sabah bln 7 yg lalu siap kabo kat deena n 1 org lae sahabat maya dr sabah yg kak liza nk jumpe,tp x jodoh coz deena plak mai semenanjung...

**moge ukhuwah kita semua diredhaiNYA**

Kempen Menentang Kekejaman Israel!

Kempen Menentang Kekejaman Israel!
Aku yang menyokong..

Me and My Hubby

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker