Wah!! mari klik klik sini jom !! terima kasih atas kesudian anda semua! :D

Wednesday, January 26, 2011

Pagi hari terasa mual, makan pula si buah ceri, kalau puan sudah menjual, saya di sini sudi membeli! | Ewah! :)



kalau tuan ke pekan sari
belikan saya sebungkus kari
kalau tuan bijak bistari
sapakah dia si little diary??
****************************
kepekan sari membeli kari
terlupa membeli limau kasturi
Manis sungguh si little diary
Rima namanya cantik berseri

kain songket bunga bersilang
jarum disimpul seurat benang
kalau tuan tak bilang sayang
tidaklah saya terkenang-kenang
*****************************
benang di alun, songket terbayang
dipakai indah perawan seberang
memang benar melayangkan sayang
merindui sehingga gila bayang

pergi ke hulu berjalan kaki
singgah sebentar mencari mayang
kalau tuan sudi di uji
apakah beza cinta dan sayang??
*****************************
Mayang sari memegang suasa
namun suasa bukan empunya
cinta dan sayang berkongsi rasa
namun hati sahajalah yang memahaminya..


hahaha.. amacam? dah beli pun ni..
jual ya.. saya beli ni..
halal..

:)

kalau sesiapa mampu nak beli ni..
boleh la singgah ke MY little Diary
tengok korang mampu beli tak?
hehehe..
:)

12 comments:

My Little Diary said...

salam,

alamakkk kella
terharu sungguh ni.... sob3x...

ok, kita amik markah ni ye!...:D

Encik MamaT said...

tak sabaq nak beli ni.... haha

kella said...

MLD: kita memang suka pantun memantun ni! memang kena sungguh la! tapi bukanya reti ayat2 power pun.. biasa biasa je.. hehhehe.. terima kasih kerana sudi terima! kita pun terharu nih! huhuhu

Encik mamaT: hehehe.. sila sila... mari la beli.. harganya tersendiri tau.. :) terima kasih..

azieazah said...

KELLA....
ada harapan cerah niii...!

best sangat.

LYAfrina said...

pandai kella bpantun..
lya mmg dok reti nk buat ayat2 camni.. jadi jer sebutan bila baca

kella said...

kak azieazah: cerah ke kak.. ala.. ramai orang lain lagi best la.. akak punya pun best ler.. kita ni basic2 je.. terima kasih kak!

Lya: cuba cuba je ni lya.. memang minat gok pantun2 ni.. suke suke je.. :) terima kasih ya lya.. :)

nabilah_2908 said...

cewahh....

berbalas pantun pula dia..nice.. ;)

cuba la ajak sy...hahah...sure tk menjadi.. ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
SAYANGI PEMBACA ANDA

ardinihumaira said...

wah3 hebatnya berpantun ;)

Mimy Hamid said...

membeli belah pantun pulakkkkkk ..terror nya ko jual beli pantun..aku ?? tak terkeluar idea

Mak Su said...

wah, ada sesi berbalas pantun :)

♥ manje ♥ said...

wow... hebat juga pantun di sini... (^_^) ~

Citarasa Rinduan said...

wah..tahniah..menang pantun dari MLD

Kempen Menentang Kekejaman Israel!

Kempen Menentang Kekejaman Israel!
Aku yang menyokong..

Me and My Hubby

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker