Wah!! mari klik klik sini jom !! terima kasih atas kesudian anda semua! :D

Friday, November 26, 2010

Alhamdulillah di Malam Jumaat

Alhamdulillah..
semalam malam Jumaat,
kami buat Majlis doa selamat..
sebetulkan masa mula2 masuk rumah baru ni dulu, tak pernah buat kenduri kesyukuran doa selamat pun lagi, dan kebetulan atok datang KL ke rumah makcik, tujuannya untuk menyambut pakcik kami yang baru pulang dari mengerjakan Haji, jadinya kami ambil kesempatan, pinjam atuk untuk tujuan majlis ini.
Mendanya tak dirancang, jadi, semalam balik kerja awal sikit untuk sediakan apa apa yang patut! wa sorang je beb... nasib baik sempat! Alhamdulillah..

alah, panggilnya tak ramai pun, orang2 surau, dan makanan juga ala kadar aje, mana sempat disediakan aje,
menu ialah, beehon goreng dengan keropok, rendang dengan lemang ( ini nenek yang buat, lemang bakar kat kl tau.. caya lah!) pastu ada agar agar dan puding kastad kuah koktel..
itu aje yang mampu ku sediakan, ingat nak buat pulut, tapi mereka dah bawa lemang.. ok ler..
gambar memang tak sempat nak snap.. tuan rumah sibuk! tak tercapai kamera nya dalam bilik! hehe..

Alhamdulillah..
bila dah lepas buat doa selamat ni, lega la sikit..
Berkat Jumaat.

6 comments:

Citarasa Rinduan said...

syukur alhamdullilah..

ayu tabik springlah kella boleh buat majlis doa selamat dgn makanna yang sedap2 belaka..


PS: bila tuan rumah buzy...memang takkan tercapai kamera mahupun DSLR....itu belum lagi nak tambah bedak dimuka...hehehehe, hanya bau kari dan gulai2....

ardinihumaira said...

Alhamdulillah
;)

My Little Diary said...

salam,
alhamdulillah selesai sudah...

nabilah_2908 said...

wah...best la Kella mampu masak sorang2..mesti penat kan..?

alhamdulillah..semua selesai.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
UNDERWATER LIFE

kella said...

kak Ayu: syukur... simple simple je boleh la kak ayu, majlis kecil kecil aje.. kalau besar2 , tak mampu den!

hehe.. memang dah last2 baru teringat kat kamera! abbi yang tegur, "eh, u tak amik gambo ke uat masuk dala, belog?"
upss!

Dini: syukur ya..Alhamdulillah...

Rima: selesai.. lega lah juga, kalau tak buat rasa cam tak lepas je.. yelah rumah baru dok, kena uat baca doa doa sikit... selain diri sendiri juga berdoa.. :)

Nabilah: memang penat sungguh, tapi masih ok, tak terasa sebab puas.. tak hebat sangatlah.. masak ringkas2 je dalam masa yang singkat kan.. lagipun tak plan pun..

terima kasih.. :)

TUKANG KATA said...

Alhamdulillah. moga diberkati Allah :)

Kempen Menentang Kekejaman Israel!

Kempen Menentang Kekejaman Israel!
Aku yang menyokong..

Me and My Hubby

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker