Wah!! mari klik klik sini jom !! terima kasih atas kesudian anda semua! :D

Wednesday, May 12, 2010

Gara-Gara Malaysia Kalah ngan Jepun!!

Aku ingat malas nak buat entry tentang ini!
tapi, rasa cam terpendam pendam pula..
kecewa sebenarnya!
chee.. mula2 dah bernafas lega.. 2 dah menang beb..
lagipun, ala... jepun, boleh makan ni..
tapi detik debar mula terasa..
mula dari Wong Choon Han..
pastu beregu, ohhh.. kalah jua?
then Hafiz Hashim?
uhhh... ini memang betul klimaks geram!

aku memang sangat fanatik dengan sukan ini!
hubby ku, dari mula2 duduk di bawah menonton dengan ku, terus perlahan-perlahan...naik ke atas sofa tanpa ku sedari..
wahh... lari dari ku sebenarnya!
katanya, boleh kena 'heart attack' kalau dok sebelah aku!
excited lain macam!
uh.. sampai baling2 bantal la.. suara apatah lagi!
hahahaha...

tak tahu apa strategi mereka sebenarnya,
walaupun tidak lah begitu kecewa sebab kekalahan ini, kerana mungkin ada peluang lagi..
cuma...
bila dilihat dengan corak pemainan mereka yang sebegitu rupa,
macamana nak lawan China dan Indonesia?
ini baru Nippon yop!
Mungkin mereka belum 'panas' lagi kot..
mungkin mereka tak ingin tunjukkan lagi kehebatan diorang kot..
Mungkin saje je nak kasi 'chance' kat Jepun kot..
ehhh...
mungkin kah?

sedapkan hati sahaja,.

Namun jauh di sudut hari aku percaya pasukan Malaysia kita mampu untuk menang! mampu mengangkat kembali martabat badminton kita!

Aku percaya Malaysia Boleh!!!

IringJeling: gara-gara Malysia Kalah ngan Jepun, aku takda mood nak masak! kenyang dengan sendiri..

8 comments:

mie said...

hmm....
adat permainan...
tapi hebat juga jepun ye...
heheehee

Nisa A. said...

i pun suka badminton =)

kella said...

Mie: itulah, jepun main tak kira penat lelah! diorang struggle betul tengok semalam! semangat nak menang je nampak kat muka diorang, tapi player kita cam tak kesah kan muka diorang, muka je la kot.. dalam hati tu Tuhan je yang tahu, diorang pun mesti main nakmenang kan...
tq singgah sini!

Nisa: kita serupa! sama2 kita tengok, support diorang, semoga sampai le ke final dan terus dapat piala thomas tuh! tq.. :D

Frodo Baggins said...

:)

malaysia boley weh!
huhuhuhuhu ...
up up up up ...
sama2 bdoa!


>>___<<


tuk hilangkan kecewa
jom makan ceklat! cissss

sI tEDI said...

yg lalu biarkan berlalu. ngah tgk dgn denmark lak. ekekekek

Mimy Hamid said...

aku tgk badminton ingat ko ...heheh...dan pasal badminton gak...si megat emo ngan aku..hahah

hanie@nisya said...

tula.. Smalam rase frust sgt2.. Hope lawan dgn denmark nie leh menang :)

kella said...

Frodo: mane cekelat? bak la sini sikit!

Tedi: ya.. menang sudah... :D

Mimy: si Megat sama minat ngan aku tuh.. emo mau ada.. hehehe

Hanie: dah menang.. tunggun ngan China Plak ni.. haraap menang!

Kempen Menentang Kekejaman Israel!

Kempen Menentang Kekejaman Israel!
Aku yang menyokong..

Me and My Hubby

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker