Wah!! mari klik klik sini jom !! terima kasih atas kesudian anda semua! :D

Tuesday, May 4, 2010

Buah- Buahan ini Mencetuskan Idea yang membuak-buak pula! :)


ya.. borong buah! murah2! aku suka beli buahan di ChowKit, murah! dpt banyak!
Tapi buahan di atas ini tidak pula dibeli di sana kali ini, kebetulan masa jln2 kat pasar pagi di kawasan rumah, terjumpa gerai buahan ni, eh, lebih kurang murah mcm kat chowkit je..! 10 biji Rm5, kalau kat chowkit mungkin dalam 12biji RM 5, lebih kurang.. tolak tambah jem, sesak, org ramai kat chowkit.. hmm sama je..
snap2 gambar bebuah ni! cantik pula kalernya!
fikir2.. eh .. ini semua adalah warna-warna kehidupan kegemaranku!
cantiklah!
susun2 buah.. amik gambar lagi! huhuhu.. gila ke arah itu.

eh, eh, tetiba terlintas difikiran!
lansung melontarkan terus pada mr hubby!
b! apa kata.. rumah kita nanti kita cat macam kaler2 buahan2 ni?
ruang tamu hijau n putih... pastu... campak2 kan unsur merah bersamanya! perabot ke ape ke...
haa.. oren pula kat bilik study ke... hrmm.. dapur ke..
haa... amacam best tak? sambil aku tunjuk gambar kat kamera yg aku baru snap tadi!
(nak tunjuk buah cam poyo je..nak lihat2 buah pula..hahahaha!)
hmmm dia mengangguk2.. tanda cam setuju!
hahaha.. ku tahu dia minat hijau putih juga!
ok.. siap sedia beli cat! ngeh....
IringJeling: cantikkan kaler2 nih? what say u?

15 comments:

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

selamat petang kella

wow...
syokya bila dapat tahu kella suka dengan fotografi...warna 2...
maklumlah ayu minat gak tapi belum beli kamera yang mahal..
nanti ayu nak cuba lah...bila duit dah cukup..

PS: kella,ada award aproon yang ayu bagi utk kella...mai amik yer..

Mimy Hamid said...

eheheh cam aku...cat bilik hijau ikut buah epal..nyum nyum..psst aku every week beli buah kat chow kit road..murah bebbbbbbb

kella said...

Selamat Petang! tahu perasaan ku petang ini? sila rujuk komen yg tlh ditinggalkan itu..

kita tengah kumpui duit gak ni! beli dslr!

award tu? nanti diambil.. suka sudah.. :)

kella said...

Mimy: ye lah mimy... cantik sey kaler ijo tu!
betul kan? murah kan? banyak bleh dapat kan? berat nak bimbit kan? ;p

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

kella....kikikikikiki

hilang risau kak ttg Umai bila kella selalu riang, gembira......

terima kasih sebab rajin singgah ke blog sis....
sayang kella

ct_nurmarlissaa said...

wahhh..cantikk..segarr..nyerrr...dah guna dslrr kerr....cantikk gamborr2 tuee

Ain said...

bestnyaaaaaa....

ain hantu buah gak nie....

bak la sini dua tiga bijik.....

kecur dah air liur nie...huhuhu

kella said...

Kak Ayu: baguslah..takde lah stress sangat!
beribu-ribu lemon sayang juga!! :D kerana dirimu begitu berharga..

Kak Mas: kita belum rembat lagi dslr tu! tunggu masa je nih! auummm!!

kella said...

Ain: hantu buah juga ya! hahaha.. saje je bagi terliur! tak baik kan? ini kalau orang mengandung kata cam ni, harus kita terbang cari pi hantar jugak buah nih! ;p

Siti said...

kella..tak terucap siti tgk buah tu..makk aiiiii..menariknya kaler...rasa cam nak ngap je screen nih...

kella said...

siti: iya? jgn di ngap betul sudah tau siti! itu yang nyebabkan kita tertarik nak cat umah kaler tuh! lalalaala.. sangat menarik pulok..

sI tEDI said...

warna warnilah rumah tu yu..

suka gambar header atas tu!

ElyaElmo said...

ingatkann buah buahan tu untuk buat hantarann....
hahaha tiber2....

Liessa said...

erm...cantik dilihat n sedap d makan...hihi...

kella nnt sudi2 kan la join giveaway sy yer...

kella said...

Tedi: kau suka? aku suka juga, tu pasal letak di situ.. tq!

ElyaElmo: buleh juga dibuat hantaran, jadikan sebelah kaler ijau..sebelah kaler merah.. sure best! tengkiu singgah sini! :)

Liessa: masa nggapp! mmg best!
ok liessa nanti kita pi..

Kempen Menentang Kekejaman Israel!

Kempen Menentang Kekejaman Israel!
Aku yang menyokong..

Me and My Hubby

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker