Wah!! mari klik klik sini jom !! terima kasih atas kesudian anda semua! :D

Tuesday, July 13, 2010

A , B, dan C

A : eh eh... ini gambar wall paper ni kau yang snap ke?

B : haah... lama dah snap tu.. cantik ke wei.. hahaha cam biasa je.. ;p

A : cantik la.. cam tak caye je ko tangkap, eh boleh la ko join pertandingan ambil gambar tu!

dan tetiba si C datang mencelah...

C : ish.. gambar cam ni sesape pun bleh amik ni.. ko jgn buat malu hantar gambar camni plak weh.. lain la kalau guna DSLR cam ni..  baru lah berani nak masuk... hehehe..(sambil menunjukkan dslr nya yg sangat best itu.. oh..)

A : eh, dia ada bgtau syarat2nya kena kamera DSLR ke?

C : tak lah.. tapi kau faham2 lah sendiri.. takat kamera biasa mana boleh 'challege' dslr! sah sah dslr lagi cantik gambarnya!

A : weh, kalau takat ada DSLR, dok gantung sangkut kat leher kulu kilir.. amik gambar pun gegar2.. apa barang beb.. aku pun pelik camne leh gegar.. takkan ketaq kot.. hehehe..

dan C senyap dan terus berlalu pergi..

B : weh, kau... mulut... dah terasa dah kawan kita!

A : ahh.. yelah, berlagak siott.. itu aje kasi makan untuk orang camtu!

dialog ini berlansung di sebuah taman..
----------------------------------------------------------------------
hmmm.. bagi aku DSLR mmg memainkan peranan yg besar untuk mutu keunggulan sesebuah gambar,
tapi! ada lagi faktor lain.. contohnya..
saat dan ketika yang tepat!
kekreativiti.
kesanggupan.
kerajinan.
kecekapan.
itu juga faktor2 penyebab gambar itu nampak menarik! hehehe..


IringJeling: aku belum punya dslr! kepingin sangat! tapi masih belum kesampaian.. sekarang tengah pakai kamera digital biasa, sekali sekala kamera hp! hehehe..

saje je letak gambar di bawah ini.. sebagai penyeri untuk entri kali ini! :) no heart feeling..

cheers... :)


2 comments:

Mimy Hamid said...

mulut sapa tu...eksyennya...alahai orang orang eksyen...

ct_nurmarlissaa said...

betuiii...laaaa kay laa...tak semestinya....dslr jerr bolehh hasilkan gambar berkualiti....kreativiti dan konsistency juga penting...n thumb up....nice pemandangan..n picture

Kempen Menentang Kekejaman Israel!

Kempen Menentang Kekejaman Israel!
Aku yang menyokong..

Me and My Hubby

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker