Wah!! mari klik klik sini jom !! terima kasih atas kesudian anda semua! :D

Sunday, February 27, 2011

Kek ini bikin geli hati sahaja! (^_^)

 Salam Alaik..

Kek ini memang bikin geli hatiku!

:)

tak lepas lepas aku tersengih sengih membuatnya,
terutama sekali bila part nak belah ke 3 bahagian dan part nak bubuh filing krim tu semua..
tersengih sengih! mcm tak percaya apa yg sedang aku lakukan!
kelam kabut!
Apa taknya... tengoklah!

Betapa comotnya!
untuk pengetahuan, ini kali pertama aku buat kek ber'filing' berkrim2 ni semua!
biasa bakat kek biasa2 je terus makan..
tapi kali ni, gatal sungguh nak buat cake fruit flan..
ishh..ishh.. isshhh...

tapi ini merupakan pengalaman pertama lah buat kek sebegini!
tengok la.. comot giler! 
fikir 2-3 kali nak letak dalam blog ke tak..
tapi, sebab ini hasil air tangan aku sendiri..
buruk buruk pun, aku buat sendiri.. ye tak?
walaupun comot!
aku pun tak tahu, tang krim tu aku cuma pakai whipping cream putar sendiri.. tapi memang dia cepat cair eh?
kena letak dalam peti sejuk eh..

pastu aku pun buat kastad krim.. tapi biasanya aku tengok kek2 orang lain, lapisan yang dalam tu putih je kaler dia.. 
 tapi aku punya kuning pulak!

hmmm kek pun kuning jerr.. 
biasanya aku tengok putih gebu je kek dia.. hmmmmm
aku kena belajar lagi..
ada sesiapa yang nak jadi tok guru aku ker??
:)

sebab abbi aku suka makan la aku buat semua ni,
tapi mcm tak jadi lagi!
takpe.. aku akan belajar lagi!

marilah sesiapa yang pandai buat tu kongsi resepi dengan ku!
:D

hadoi.. masih buat aku tergelak je kek ni lah! hmmm :)

7 comments:

mzhany said...

wow byknye buah.hihi xper xper ni br 1st time kan...nnti mesti dah expert.

deena farhana said...

salam kella..

ya Allah.....deena rindu dgn kella:(

maaf sgt2 lama xcontact kella..deena sibuk sgt dgn keje..maaf sgt:((

MataHati @ MH said...

teringin nak tengok bentuk kek bila dibelah-belah.. mcm mana ekk? huhuhu

kella said...

hany: betul tu! 1st try nih! huhu... practice make perfect... kan.. insyaAllah.. :)
thanks hany..

kella said...

Deena: hai deena ku!
memang lama tak dengar perkhabaran dari deena.. tapi takpe.. kita faham yang deena sememangnya sedang sibuk sekarang nih! tapi takpe dah dengar suara hari tu terubat sudah....
thanks deena datang sini..
semoga sentiasa di dalam keadaan yang baik baik ya..
nanti kita koling koling..

kella said...

MH: hahaha.. memang nak tunjuka ah ni... nanti la dah upload kita tunjuk ah.. hehe.. saya budak baru belajar je... :)
terima kasih singgah sini... :)

PutRee SeJiNjaNg said...

maner ada comot..ok apa..heheheh

Kempen Menentang Kekejaman Israel!

Kempen Menentang Kekejaman Israel!
Aku yang menyokong..

Me and My Hubby

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker