Wah!! mari klik klik sini jom !! terima kasih atas kesudian anda semua! :D

Tuesday, June 1, 2010

Lagu Dondang Sayang tidak lagi kedengaran..

Bila perut sudah di isi, apa lagi yang nak didendangkan.. :)



~Sayur campur masak hailam~



~ Ayam Tandoori~


walaupun dapur tengah sepah2 lagi, tapi kena masak juga,
ada 3 perut yg sedang bergendang dondang sayang ..

Update resepi: lupa taruk resepi ayam, sangat senang..

Sumber: Hanieliza
AYAM TANDOORI

Bahan
1 ekor ayam [potong 4 dan bersihkan] - aku pakai sebelah ayam sahaja
1 paket rempah tandoori MAGGI - aku 2 sudu besar sahaja

3 s/b cili mesin
1 s/b serbuk kunyit - aku tidak bubuh
5 s/b tepung goreng ayam
3 ulas bawang merah
2 ulas bawang putih
2 inci halia
1 1/2 sk garam
( aku tambah yogurt sedikit)

Cara
Gaulkan semua bahan dan perapkan selama 1 atau 2 jam. (oh.. ku tidak mampu menunggu selama itu.. 30-40 minit sudah cukup)
Bakar dalam oven yg dah dipanaskan suhu 220'C selama 1 jam.
Bila dan masak lumurkan butter supaya nampak berkilat.
(tetapi aku tidak bakar, malah digoreng sahaja.. goreng pon sodap!! sediakan dengan bebawang mentah.. perghhhh..


IringJeling: Jilat pinggan!


11 comments:

LYaFRINA said...

HIHIHII... X SIA2 BDONDANG SAYANG,, SBB DPT MAKAN Y BEST2...
PANDAI MASK AYAM TANDOORI.. MCMANA??

Jantan Keparat said...

sedapnya...

RedLife2Love said...

sedapnye.. nak jugak!! ayam tandori ngan sayur tu sgt menyelerakan.. dah la tak lunch lagi nih.. bg resepi.. hehehe =D

sI tEDI said...

kenyanglah tu!

tdo joM!!

nabilah_2908 said...

uish..masih semapt buat ayam tandori tu...huhu... :)

Nadine said...

cedapnye kella...dhla perut ni tgh berkeroncong kn. *drooling*

pandai kella masak. meh sini sket ayam tandoori tu..nyum!

ardinihumaira said...

fuh.... sayur masak hailam tu kegemaran dni ;)

Lace & Satin | Baju Pertunangan

hanie@nisya said...

makan sedap
perot kenyang
atie senang

:)

Mimy Hamid said...

ko ni resepi aje..masak sndiri lak tu..aku nk pi umah ko kt selayang nk makan ayam tandoori boleh??

Ain said...

nak cuba la ayam tandoori tu...

thanks sharing....

kella said...

Lya: kita ada letakkan resepi yang tak di ambil dari resepi orang lain juga.. ada tokok tambah juga.. boleh la lya cuba nanti ya! :)

JantanKeparat: mau ka? mari!

Ika: resepi telah disediakan.. silalah buat ya.. nanti jgn lupa tepek kat blog tu! camere best gambar pun best tu! :)

Tedi: dah macam ular melingkor dah.. pas makan tido...heheh.. tapi time itulah yg paling best! huhu

Nabilah: sempat.. sempat.. stok dok ada boleh je buat, cuba kalau kosong je freeze tu! hehehe.. tak berasap juga! ;p

Nadine: ala nadine tak pandai sangatlah.. masak setakat ni mmg kena guna buku resepi, kalau tak tak menjaadi je macam! huhuh... amatur lagi ni.. budak baru belajar...

Dni: kegemaran dni ya? dni masih amalkan makan salad lagi kan?chaiyook! chaiyok!

hani: hihihi.. hati senang bila perut kenyang.. heheh.. dondang lagu baru lepas kenyang! kan! :)

Mimi: bole beb.. bole.. tunggu aku mesti panggil ko punya! sekarang rumah masih tidak dapat dikawal tahap kebersepahan nya! tunggu ya dear..

Ain: cuba jgn tak cuba, ala resepi senang je.. tengkiu!! :D

Kempen Menentang Kekejaman Israel!

Kempen Menentang Kekejaman Israel!
Aku yang menyokong..

Me and My Hubby

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker