Wah!! mari klik klik sini jom !! terima kasih atas kesudian anda semua! :D

Wednesday, June 9, 2010

Kalo Binatang Ada Facebook… Agak-Agak Apa Status Mereka…?

Sekadar Hiburan dipetang ini,
aku mendapat emel dari seorang sahabat,
gelak sorang2 tak syiok, ni aku kongsi dengan kamu semua!
:) cheers!

Cicak : Tuan rumah baru beli reket elektrik, gua kenduri nyamuk BBQ mlm nih…
Nyamuk : Baru habis ronda rumah Ajoi… kenyang burp, Alhamdulillah…
Aedes: Baru jer selamat bagi injekan maut, yeah!!!
Ayam: Tidaaaaaaaaaaaak, Besok majikan gua mau buat kenduri kesyukuran, gua mau di sembeliiiiihhh!…
Cicak : isteriku tersepit pintu
Kucing Betina: “Anak i yang ke-5 baru tanya siapa bapaknya. I bingung nak jawab apa. I sendiri lupa bapaknya siapa.”
Ayam : Kawan2…kalu esok guwe tak update…bererti guwe udah di goreng….I luv u all… jangan luper wat kenduri arwah untuk I yaa…
Nyamuk: Siot, sekali drug addict gua hantam. Gua positif HIV AIDS… uwaaaaaaa
Cicak : Mau ke ke bilik air anak tuan rumah jap … baru beli videocam baru …
Kucing: Baru je add awek sebelah umah… keturunan PARSI beb!!!
Tikus: Operasi malam ni… selongkar kitchen kabinet… sape nak ikot?
Babi hutan: susah betul nak cari makanan halal sekarang ni.

Kera: semalam GF aku bagi bunga. Sedap jugak kunyah


Tikus: Aku makan mee goreng mamak kat Al Naz maju@precint 9. Meh la join sekali.


Lalat: Asyik hurung bangkai je. Alhamdulillah hari ni jumpa nasi bungkus.


katak : malam ni nk wat konsert la..da lama x ujan ni..hangat oii..


ular : rasa mcm nk makan lauk telo la malam ni..mana nk cari ek.


Anjing: Aku tension bila ada mat rempit berkumpul tepi rumah aku tiap malam. Nak tido pun x senang hanjeng punya org.

Kuda: Patah kaki; Rider aku bangang salah timing bila nak lompat pagar, sekarang rehat kat kandang.


Kura-kura: Aku sakit hati bila bini aku berjalan. Lembab mcm siput babi


Siput babi: Aku sakit hati bila bini aku bergerak. Lembab mcm kura2


Gagak: Tadi jumpa ayam KFC. Jangan jeles


Hamster: Aku nak tido.


Burung Kakak Tua: Penat betul nk ubah stigma masyarakat. Walaupun aku Burung Kakak Tua, tapi aku burung Jantan!!!

Semut: Aku nak cuti!!!!


Ikan laga: Boring sey, duduk sorang2 dalam tanki ni.


Ikan Jerung: Kenapa x de sorang pun nak add/approve aku. :-(


Ikan Sepat: Terkenang jiran sebelah yang dah dijadikan ikan pekasam. Al Fatihah


Ikan Bilis: Wah ramainya kawan kita. Tahniah remy, ko kawan aku yang ke 5000.


Ikan Arowana: Cantik tak sisik I? Cantik kan ?

kucing jantan; hari ni aku dah kencing kat tayar mitsubishi lancer tu. WEI JGN KACAU! MITSUBISHI LANCER TU AKU YG PUNYA


kucing betina; malam ni nak dating dengan johnny atas kereta baru dia.


Sotong; Aku bengang bila tapak sulaiman ejek aku si lembut


Ikan parang; tolong jangan samakan aku dengan Jerung. Walaupun aku 'parang' aku tak makan ikan.

burung murai: Korang tahu tak, anak tiung tu mengandung. Nikah belum lagi. Ha! ni berita terkini yang aku dengar dari pipit, laki si gagak tu dah 7 bulan tak balik rumah, eee apa nak jadi dengan diorang ni, dah macam manusia aku tengok. Bini helang tu ya ampun....semalam aku tengok dia terbang dengan jantan lain. Mentang-mentang laki dia outstation cari anak ayam, dia selingkuh dengan jantan lain. Korang kalau ada gosip terbaru bagitau la saya, cik murai ni. Eh ok lah nak g cari cacing. Karang laki aku pulak merajuk babai.


burung kelicap: sedap betul madu kat rumah hijau tu. Tapi aku hairan, kenapa isteri dia asyik masam mencuka je?


burung helang: Tension betul sebab sekarang susah nak jumpa anak ayam.


burung merak: Letih belajar terbang tapi tak pandai2. Fed up betul!


burung kasawari: Tadi aku menyorok dalam tanah sebab nampak cik Murai. Malas nak layan gosip dia.

IringJeling: enjoy! :D

9 comments:

Muhd Izwan Ikhmal said...

Salam ziarah!!
Hehehe...
kreatif ahh!!
bgus2x...
=b
Jmput kee...
http://atokkau.blogspot.com

ardinihumaira said...

waaaa... sonotnya baca Fb mereka. hehe

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

kikikiki...
suka yang amat baca status depa..
bijak kan.......kikikik


kella, ayu ada bawa hajat....khas untuk kella....dan sahabat yg fanatic..jom.......................silalah jawab yer

hanie@nisya said...

hahahaaa sungguh klakar :)

LYaFRINA said...

wonder pet.. wonder pet.. wonder pet dah ada FB... yeeeee!!!

Bittersweetflavours said...

hehehehe... lawak2

Mimy Hamid said...

eh eh ada logika la....kelakar

lemangcute@chah said...

salam kenal.. hehehe..lawak 3 abdul betoll..hehehe..kreatif..kreatif..

Bittersweetflavours said...

Tuan Rumah.... I link kan n copy paste topic ni kat I nye blog.... mintak izin ni... TQ...

Kempen Menentang Kekejaman Israel!

Kempen Menentang Kekejaman Israel!
Aku yang menyokong..

Me and My Hubby

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker