Wah!! mari klik klik sini jom !! terima kasih atas kesudian anda semua! :D

Tuesday, June 1, 2010

Apa Yang Penting..?

KERJASAMA..!!
~ Ini masa paksu man datang sekali.. tolong2 pasang..~

Hujung minggu lalu juga adikku 'abang' datang sini... tapi sayang dia datang lepas semua barang abis diangkut! kalau tak ringan sikit beban... namun kehadirannya sikit sebanyak membantu kami..

no 1: abang dan b, tekun pasang meja!
no 2: mereka tengah pasal rill nak pasang langsir.. drilled sendiri, pasang sendiri, skru sendiri..
oh ya! nampak tak lampu yg senget itu? hmmm... itu minta orang pasangkan tu! isk tak puas hati pula, b kata nak buka  balik, drill semula kasi betul..
no 3: mari, mari! tengok, tengok, tengok! ha, itu tangan aku tu! sape kate aku tak uat kerja weh.. tak sempat nak goyang kaki pun weh... itu tangan aku letakkankan tempat nak cangkuk langsir..
no 4: hahahaha.. diorang salah pasang mula2 tu, hihihihi.. terpaksa buka balik pasang semula... ala.. tak susah pun.. kan SKIL ada... kan? kan? kan? SKIL benar2 membantu..! yess!!

Banyak bagusnya bila pasang2 sendiri ni.. lagipun bukan semua pun boleh buat, mana yang boleh sahaja kami buat sendiri, kalau yg melibatkan elektrikal dalaman ke, pecah dinding ke, tak dayo lah nak buat sendiri.. itu mmg kena serahkan pada yg pakar...

Secara tak lansung, aku dapat tambah ilmu jugak bab pertukangan ini! yang pastinya tak semua wanita tahu kot.. ohh.. bukan hendak berlagak lah.. just luckly me sebab si dia ni gemar bertukang2 'do it yourself ' walaupun dia tidaklah pula ambil bidang itu.. basic aja katanya..cuma minat melebihi..

ada orang kata kitorang kedekut kah? bukan kedekut encik.. tapi kalau dapat jimat.. barang seratus 2.. kan bagus? sapa taknak? aku nak weh.. boleh aku spend wang untuk yang lain lagi! huu.. masuk rumah baru byk nak pakai duit.. jimat lah mana yang patut..
mmg lah orang kata, buat apa susah2.. letak duit segedabak, tunjuk2, sedar2 nanti siap lah tu.. terpulanglah.. pilihan terletak di tangan masing2.. ada pro n kontra nya.. :)

lebih lagi,  bila kami buat sendiri ni, ianya meninggalkan sentimental value juga..
letih, penat memang la.. kengkadang tu kami gelak sesama sendiri bila tengok hasilnya kureng memberansangkan.. dan terkadang pula tersenyum puas sesama sendiri, bila apa yg dilakukan itu amat memuaskan!

babe, deep down in my heart im proud of u...

IringJEling: bila buat sendiri kan aku cam sedar je, sebenarnya takdalah susah sangat pun.. sesetengah tu senang jugak eh.. :)

6 comments:

nabilah_2908 said...

seronok juga buat sendiri kn..? huhu...jenuh menghias rumah baru eh..? :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
KANTOI

sI tEDI said...

menghias rumah ek?

setuju. berjimat bukan ekdekut.

aku pun penjimat orgnye.
ekekekeke

ct_nurmarlissaa said...

ermm..my hubby takk brapa retii...adusss.....

kella said...

Nabilah: jenuh la jugak... semalam tido awal.. ter mengantuk ngantuk dibuatnya!

Tedi: hehehe.. tak salah kan jadi penjimat ni? hargai sepenuhnya nikmat yang diperolehi..
bukan kedekut.. tapi harus juga berkira-kira.. kalau tak.. tak tahu habis ke mana mana

Kak Mas: ala kak mas, hubby kita pun biasa2 je.. tapi minatnya tu melebihi segalanya, dah berjangkit pada kita pula minatnya itu!

Mimy Hamid said...

yes bagus berjimat dari ko buang duit ....100 200 pun duit ma...lg pun tools tu ada lg kegunaan nya lain masa

ardinihumaira said...

fuhyoo..best tu.. bab pasang langsir la aling bahagia ;)

Lace & Satin | Baju Pertunangan

Kempen Menentang Kekejaman Israel!

Kempen Menentang Kekejaman Israel!
Aku yang menyokong..

Me and My Hubby

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker