Wah!! mari klik klik sini jom !! terima kasih atas kesudian anda semua! :D

Thursday, March 10, 2011

Diari; Antara Aktiviti Aku dan Dia

Ini aktiviti dari minggu yang lau dan bawa ke minggu ini baru sempat ku kongsi..
aktiviti aku dan dia je.. tak penting sangat,
saje je gatal nak kongsi kongsi dengan sahabat blogger semua, sebab ada amik gambar kan,
jadi kat mana lagi aku nak letak gambar selain blog kesayangan ini..
kan?

sebenarnya 2 bulan berturut turut di hari sabtunya aku terlibat dengan program program anjuran pejabat, jadi lepas balik dari program baru sempat nak buat apa yang patut..


~ kalau pagi hujung minggu kerjanya kemas rumah la sudah tentu..
aku suka ubah2 kedudukan perabot dalam rumah, ni saje je amik gambar lepas mengubah,
paling puas bila rumah bersih berseri... kan?
wangi je pulak tu... hehehehe...~

~ sarapan pagi yang paling simple present tense! masuk madu sikit! hmmm besshhh...
pagi tadi pun makan ni jugak.. tinggal sikit je lagi.. ~
~ ini pun menu sarapan kami minggu lalu... di pelbagaikan ikut selera si dia.. tekak western la katakan... ~

~ 2 menu di atas ialah untuk makan tengahari pada minggu minggu lalu... :) sayur masak sos tiram dan ikan taucu berlada..  2 ini resepi baru cuba nih.. ~

~ ye.. ini kek korang dah tengok kan.. buat hujung minggu lalu lalu gak..

~ ya! pada 5hb lalu, aku dapat tiket preview Merong Mahawangsa (free) company kasi... hehehe.. aku dah tengok dah... awal awal lagi...
komen aku?
aku tanya kat budak pompuan kat atas tu.. " apa pendapat anda?"
 then, dia jawab macam tu lah.. mcm dalam gambar tu..
hmmmmm... ~

~ cookies untuk si dia! dia memang suka makan ni, sebalang sekejap je habis.. rajin tak rajin je nak buat.. heheh.. ~

~ oh, ya balik dari tengok wayang tu dah malam, puas berjalan jalan di Damansara, rasa lapar pulak, malas nak makan luar, balik buat bubur Mc Kella! inspirasi dari bubur Mc D! sekejap je siap pun...
senang.. dan sedap kata si dia..  :p ~

~ dan hari Ahad lalu, buat Nasi Minyak, lauk Ayam masak merah, jelantah dan (rendang daging ni makcik kasi..)
sekali sekala si dia request nak makan sedap sedap, makan istimewa.. so buat la nasi minyak...
sampai malam pun kami makan ini je.. hehehe... ~
InsyaAllah akan ku kongsikan resepi masakan yang terpilih di atas nanti...

apa menu makan tengahari kamu semua hari ni?...

semoga sihat sihat selalu hendaknya.... :D


ini macam diary aktiviti makan makan je nih!

oh ya, lupa nak terima kasih.. pada ummu@MYraudhatulukhuwah dan ct_saleh07 kerana sudi mengikut blog ini.. :)

16 comments:

My Little Diary said...

wah... bestnya dpt tiket free... huhu

tgk2 makanan tu seme.. tetiba jadik lapar laa.... :)

Kakzakie said...

Kella nak tahu bukan dalam ofis tau tapi dalam bilik kakak ada almari siap beras, anlene, teh, milo, quaker oat, garam, gula dll. Kekadang kakak masak bubur juga dlm ofis. Bawa yg mentah siap-siap dari rumah. Sampai ofis simpan kejap. Pukul 9 dah masak ala-ala bubur MC kella jugalah....

p/s: waktu kerja kakak tak suka makan keluar....

makdara TERdiva said...

nasi minyak tu yg tak tahan..merembes air liur :D

kella said...

Rima: memang best! teruja habis... oklah cerita tu not so bad... idea ada, berani, konsep ok, cuma adalah sikit2 yang kureng.. but nice try KRU.. :)

kak Zakie: wah, kak zakie memang hebatlah nih! semua pun ada? cukup lengkap la macam ni.. hmmmmm agak2 kalo orang datang.. memang tak kebulur le.. ada je stoknya.. kita pun kureng makan kat luar, tapi kalo dah lapo sangat, menda pun takde, so hehe kat luar le jugak.... tq kak.. :)

MDT: hehehe... haah, kita sendiri tengok sekarang pun merembes gak! sebab lapo dah.. baru kul 445 dah lapo.. ish..ish. ish... :)

nIsYa said...

waaaaahhh...nasib baru siap mkn. Lau tak,mau bkeroncong memanjang perot nie tgk mknan2 kt cnie... Cedapnye...

Kazaztan Team said...

wah...wah...meriah ye food...

Oasis said...

smua makanan tu mmg menyelerakan...

Adinda Amy Sensei said...

hai...isshhh banyaknye menu best...hehe..
terima kasih sudi singgah lg blog saya...saya tauu kella bsy

gadisBunga said...

aish...tgk gambo2 makanan ni dah mcm tgk majalah resepi lak. suma nampak sedap!

Citarasa Rinduan said...

ya ampun kella..
kak ayu sibuk sungguh hari nie,..
10haribulan jadual utk enzalie dan lain2..

singgah sini dihidangkan kebersihan dan keputihan ruang tamumu..
ku terpersona..

lagi2 air tanganmu..

sangat suka singgah sini...
teria kasih kella..kak tak pernah jemu pada kamu dan blog matahari ini..

CT NoArIzAh ArIs said...

Wah cantk gambar2 menu tu...plg sy suka breakfast ala western tu...kalu bk blog masakan mesti ramai masyuk ni... cedap3x !!

IzariahzainaL said...

seriusly look so yummy!!

Wanita Mutalib said...

ya ampun sedapnya!!!! nak nak nak!! :p

LyNn HaMzAh said...

ya allah...rajinnya kella masak...dah tu mcm2 menu plak tu...

share resepi cookies leh x?

Mimy Hamid said...

ko adalah rajin nyaaaaaaaaaaaaa...heheh mau ikut cam ko la masak masak

nabilah_2908 said...

wah....sure en hubby seronok je dok kt rumah kan..?

iyer ke cite merong tu..so..so je..? huhu..br berkobar2 nk g tgk...

jom ke APA KATA HATI pulak,
MOSQUES AROUND THE WORLD

Kempen Menentang Kekejaman Israel!

Kempen Menentang Kekejaman Israel!
Aku yang menyokong..

Me and My Hubby

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker