Wah!! mari klik klik sini jom !! terima kasih atas kesudian anda semua! :D

Friday, March 18, 2011

adek




Yo Bro!
Lupa lak wa nak buat entri tentang lu punya hari lahir!
sorry arr bro!
tapi wa dah wish kot sms dan kol hari tu kan?
gembira je wa dengar suara lu bro..
lu dah besar sekarang ni!
suara pun dah garau semacam dah..
tinggi toksah cakap ah.. papa pun lu dah lepas..
badan lagi la toksah cakap ah.. besar punya!

wa tak lupa hari lahir lu bro..
wa ingat lagi masa lu lahir, papa kena pergi hospital..
wa yang kena jaga adik adik yang lain..
masa tu dapat kol dari hospital kata... mama telah lahirkan 'baby boy'
lu lah tu dek!
wa ingat lagi masa tu, ada makcik tu suruh kami pegi umah dia nak jaga kami,
tapi wa tetap nak dok umah juga, biar wa je jaga adik adik, tunggu je kat rumah, sementara mama dan papa bawak lu balik

bro..
lu lahir pada 12hb Mac 1995
wa ingat lagi masa lu kecik lu comel giler..
putih..
wa memang suka tolak lu dalam kereta sorong bayi tu..
wa bawak lu jalan jalan ke taman..
semua orang suka tengok lu! geram dengan lu..
selalu nak cium dan cubit pipi lu yang gebu tu!

kami adik beradik bergilir gilir jaga lu tau..
tolak buaian lu sambil menyanyi nyanyi lagu 'laillahaillallah....Muhamaadarrasulullahh...'
sampai kami pun tertido tido la jugak!
kenkadang tu lu memang liat gila nak tido..
kena paksa lu tido.. kalau tak kami takleh gi main.. huhu..

mama cukup jaga pemakanan lu masa lu masih bayi..
mama selalu rebus nasi dengan 'carrot', kentang dan ikan bilis
lepas tu mama lenyek guna penapis bagi lebih halus, senang untuk lu makan..
kadang kala tu wa yang tolong mama buat semua tu,
tapi bila wa dah mahir, terus mama suruh wa yang buat pulak..
la hai..

papa pulak memang suka bawa lu jalan jalan naik moto kan..
habis se'round' se 'round' papa pusing kawasan perumahan bawa lu..
papa pun suka je beli mainan baru untuk lu...
lu ingat tak, masa lu kecik lu suka main mainan laga laga..
lu main sorang sorang je pun boleh..
lu kalau main memang macam dok kat dunia lain...
tak hirau sekeliling dah...
kami tengok je sambil gelak gelak..
penuh perasaan beb! :)

wa rasa sampai sini jela dek,
wa kalau cakap pasal lu wa takleh lama lama..
wa rasa sebak, wa rasa sedih.. macam nak nangis..
jiwa wa halus dek..
wa bukan apa, wa tengok lu dah besar dek
macam sekelip mata je lu dah pun besar..
dah tak boleh dah wa nak luku kepala lu!
kalau main lawan lawan sekarang ni sure sakit sekali lu sepak wa dek,
dulu asyik wa je menang! haha..
sekarang wa kena main tipu kalo nak menang! eh dulu pun wa main tipu gak! hoho
wa memang suka buli lu dulu kan..
hmmm...

tukar versi


kekla yang pertama dan adek yang terakhir..
kekla tengok adek membesar di depan mata kekla..
dan semestinya kekla nak yang terbaik sahaja untuk adik!
kekla marah marah bukan sebab benci
kekla membebel bebel bukan sebab tak suka
tapi kekla nak adek jadi yang terbaik!
papa, mama, kakak2 dan abang mu tetap menaruh harapan yang adek boleh melepasi walau apa jenis kepayahan dengan bijak..
kami hanya mampu memberikan kata kata semangat dan dorongan..
tapi yang mampu merubahnya ialah..
adek sendiri...
( membebel lagi kekla kat sini! huh, i cant stop la if its about u dek.. hehe )

Jadi,
Selamat Hari lahir untuk adikku 'adek'!
semoga menjadi anak yang soleh, selamat di dunia dan di akhirat..
love u so much!
=)

jangan lupa berterima kasih kat mama, sebab pada tarikh itu, dia yang bertarung nyawa melahirkan kamu dek..

lots of love..
peace!
(^_^)v

11 comments:

ardinihumaira said...

epi bday to him!:)

Mimy Hamid said...

pengalaman ko macam aku gak..adik aku ebza setahun je ngan asik ko 1996..sonok kan time ada adik kecik rasa tak mo bg dia besar..hihihi...hepis besday kat adik ko


p/s gi terjah blog aku ada story pasal ko...

Kakzakie said...

Dengarlah wahai adik cerita dari kekla yg berjela tu. Sampai terlena sama masa membuai adik tau..

"HAPPY BIRTHDAY ADIK"

~aSFaLiZa~ said...

happy besday adik. baya anak sedara kita la adik awak. kita dh tua dh. huahuahua

Nadine said...

Happy Birthday utk Adik Kella! Smoga dia bertambah2 happy and berjaya dlm hidup.

Adik2 Nadia pun lahir in March. Sorang 9hb, sorang lagi 23hb. :)

mie said...

happy besday..
moga dimurahkan rezeki slalu..
heheee

Mak Su said...

tentu adek suka, kakaknya buatkan entri sepesel untuk dia, happy birthday :D

MataHati @ MH said...

epi besday to adik..
jgn lupa balas jasa mak ayah yg menjaga kamu dari kecil sampai besar..

Adinda Amy Sensei said...

rocccckkkk ahhh kella...hehe

gedek! said...

baiknya kakak....

bes

mzhany said...

kella, gambar sgt chantiq!!!!

Kempen Menentang Kekejaman Israel!

Kempen Menentang Kekejaman Israel!
Aku yang menyokong..

Me and My Hubby

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker