Wah!! mari klik klik sini jom !! terima kasih atas kesudian anda semua! :D

Thursday, December 22, 2011

Pertemuan Blogger III: tentang potluck, aku dia dan kamu.. =)



Assalamualaikum,

Last but not least..
apa lah erti pertemuan tanpa makanan kan.. hehe
moga moga Allah murahkan lagi rezeki kita dapat makan makan macam hari tu lagi..

Penuh meja wa cakap lu..
memang sampai dah agak lewat hari tu..
tengok tengok meja dah penuh, sampai nak letak makanan pun kena alih alihkan..
penangan gathering punya pasal.. =)

so ada orang tanya.. apa yang aku bawa?
alahai.. malu je nak sebut..
yang simple simple je kita bawa..
dalam fikiran macam2 nak buat,
last last sekali buat ni jee...



~ kukis dan muffin ni je..
ya.. ini lah potluck ku hari tu..
ada sesiapa dah rasa??
sorryla kalau ada terkurang terlebih..
tapi saya buat ni dengan penuh kasih sayang.. terasa di hati tak? hehe.. ;)  ~



Mari tengok apa menu yang ada lagi...

~ Ini aje yang sempat di snap oleh ku.. sebelum proses tapau menapau berlansung... ini pun dah banyak abis! ini je yang tinggal... Alhamdulillah... rezeki dari Allah.. untuk kita semua.. ~



~ Alhamdulillah.. terima kasih pada Dato dan Datin ... kawan kawan blogger yang lain lain yang menyediakan semua makanan ini...
memang mampu membuatku 'seeh' perut! 
rezeki yang Allah kurniakan pada kita.. kita kongsi bersama sama..
insyaAllah..moga moga dimurahkan lagi rezeki kawan kawan ku semua..
oh ya! jangan tak tahu.. 
siap ada plastik /polisterin untuk menapau semua makanan ini tau..
syukran.. syukran.. syukran...

mari layan beberapa candid camera yang sempat di snap..



 ~ coba teka kamera ni beraksi di tangan siapa.. ya..? oh dalam gambar tu ada en Bujal, Kakcik dan kakAti yang sedang bersedia untuk di snap oleh.. Si Gadis Bunga.. la.. sapa lagi.. hehe ~



 ~ agaknya gambar apakah yang mereka sedang gelakkan itu.. ?~


 ~ ya ! gambar ini lah! hehe.. semua tengah dok beraksi cara uncle Gedek! no smile smile ok..serious only!
tu yang bila tengok balik nak tergelak tu!! hanya uncle Gedek sahaja yang benar benar mampu beraksi demikian...

 ------------------------------------------------------------------------------------
last dah nak balik tu...tumpang sembahyang dulu kat rumah dato..
mulanya ingat nak singgah surau je on da way balik.
tapi kakcik suruh sembahyang je terus di rumah dato.. 
nanti ke depan lagi.. nak mencari surau pula..
sembahyang terus senang..selesai terus katanya..
haah.. ye tak ye juga..
betul juga la kata kakcik tu.. jam pun dah menunjukkan 3 lebih..
Datin pun bantu.. terus bawa ke tempat solat...
wahhh... bila masuk rumah mereka terasa kagum..
sembahyang di musollah...
tenang..
Alhamdulillah.. 
selesai solat..
mata sibuk memerhati sekeliling..
tak lepas peluang untuk mensnap beberapa gambar di sekitar ruang tamu mereka....


suka tengok ruangan gambar ahli keluarga dato.. semua ada gambar anak menantu.. cucu cucu 
sebuah keluarga yang bahagia.. moga sentiasa diberkati Allah..
sempat snap beberapa perhiasan lain juga disitu...
entah bila akan sampai lagi di sini..
insyaAllah.. panjang umur sampai la kita lagi.. ~

ok.. sekian dahulu laporan dari saya..
kalau ada yang tersalah silap.. samada sepanjang pertemuan hari tu.. atau ada tersilap tulis tulis di blog ini yang terlepas pandang
harap dimaafkan..
yang penting.. misi.. 'Salam bersambut Ukhwah Bertaut'  berjaya ..
dah bertaut taut hati dah ni..
gembira dapat kenal dengan semuanya..
terima kasih buat yang sudi singgah singgah ke blog ini..
samada kawan kawan yang gathering hari tu atau pun yang baru baru datang sini..
terima kasih diucapkan..
InsyaAllah.. akan  ku jejaki smua yang singgah...

hingga kita bertemu lagi..
majulah blog.. untuk negara.. =)




~Tiba tiba mood untuk update blog makin menjadi jadi pula.. tengok komen komen dari kawan kawan lama dan baru. memang menaikkan semangat! =) terima kasih tak terhingga semuanya... kamu semua adalah yang terbaik... =D  ~


21 comments:

nabilah_2908 said...

cantiknya rumah Dato' :)

bab gambar buat muka serius tu pun..buatkan sy tergelak sama...hehe.. :)

luahfikiran said...

SALAM,
BYK GAMBAR INI .... NANTI LF MASUKKAN KE DALAM ALBUM. KUIH YG DIBAWA ITU TAK SEMPAT NAK RASA. MESTI BEST PUNYA TERUTAMA YG TERATAS SEKALI

PCL said...

sempat tak merasa laksa goreng pcl n mmD? ...xde pon dlm gambar..

Kakzakie said...

Makanan dipapar menambat rasa
jalinan mesra bertaut sama
kakak pun turut gembira
walau tidak ada di sana

Panglima Muda said...

Salam.......kita tak jumpa hari tu ya..patutlah tak de gambo kat sini. uncle tu jugak yang top....dahsyat

Zanna Rohim said...

Kella suka tengok cookies awak dah ler saya peminat cookies

Pok Amai-Amai said...

=D

Anaa said...

kella, kat sini je ada gambar ruang tamu dato'.. nyaman kan umah dato', damai je jiwa.. tak macam umah kita, semak samun, senak kepala.. hihi..

~izan~ said...

cantiknya rumah dato LF ni..

seronok tgk kumpul ramai2,perlbagai juadah.

uncle gedek tu mmg terer leh maintain mimik muka gitu kt gmbr mana2 hehe..

CT NoArIzAh ArIs said...

"tapi saya buat ni dengan penuh kasih sayang.."

Tang ayat penuh dgn kasih syg tu mcm biasa aje ku baca..hehe..

Kalau dr air tgn kella sendiri pasti sedap kukis dan muffin tu sbb kamu juga pandai dan rajin masak...alahaiii sy jilat lidah dgn bibir je lee dr jauh..:)

@cu SaYaNg said...

tak de rezeki nak jumpa dengan akak :(

pB said...

Salam Perkenalan



suka-suka dengan semua entry pasal GATHERING ini ....



frust sebab tak dapat pergi ...
hu hu hu







kena minta arrange sekali lagi tahun 2012

So Shy Lady said...

wah sdap smua tu... plastik ofcos dbekalkn coz dh tntu msing2 asyik sronok borak2 je kan kan kan ;)

biskut kt ats tu pun nmpak sdaplah. ssl pun t.reti buat biskut mcm tu :)

Acik Erna said...

assalam kella..betul tu..kita masak dengan kasih sayang dan dengan niat untuk menjamu kawan2 makan..alhamdulillah.

LYAfrina said...

bestnyer,,nmpak sgt meriah..makanan pon byk sgt tuh.. best kalo psabatan maya ke realitikan... kita bila lagi??hehehe...

besarnya rumah dato .. msti tpukau kan??

Chik Att said...

Pertemuan yang mengukuhkan silaturrahim

Mimy Hamid said...

makanan banyakknyaaaaaaaaaa....naik selera aku beb...aduyaiii

Ati Masrif said...

biskut tu mmg terbaikk!
pssstt..minta resepi boleh..??
betui2 ni tau :)

picca masam tu kak ati yg ambilkan :)

kakcik said...

Dato' kata kita boleh datang ke rumah beliau pada bila2 masa yang sesuai, kan? :)

Jomlah kita pergi lagi bila ada kesempatan. :)

Nur-nba said...

Salam. Seronoknya bila ada perjumpaan blogger. Banyak sungguh menu terhidang.. Moga ukhuwah yang terjalin akan berpanjangan.. Salam perkenalan.

cun09 said...

salam adik kite...

wahhh seronok-seronok-seronok...cam tak cayee leh jupe sahabat2 maya ^_^

sorry baru leh 'jejalan' lambat komen pasal gader-gaderniii...moge adik kite sihat ^_^

Kempen Menentang Kekejaman Israel!

Kempen Menentang Kekejaman Israel!
Aku yang menyokong..

Me and My Hubby

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker