Wah!! mari klik klik sini jom !! terima kasih atas kesudian anda semua! :D

Thursday, May 19, 2011

Sedang Buat Apa tu.. ?

Assalamualaikum..
Apa nak jadilah dengan belog Mathari ni kan..
prestasinya makin menurun!
bukannya susah pun, bukak belog dan taip sahaja apa apa perkataan... dah boleh jadi satu entri! kan?
kalau la semudah itu... hmm..
menulis belog juga memerlukan mood.. memerlukan masa..
kerana setiap entri itu akan mempamerkan kewibawaan belog itu sendiri..
memberikan sesebuah belog itu punyai kualiti tersendiri dan bukannya langgar lari.. ;p

entah apa bicara aku di petang ini?
mungkin sebab baru lepas makan coklat cadbury pemberian Ezura tadi..
atau mungkin juga lepas kena tegur dek kawan yang perasan tentang nasib belog ini yang tidak berupdate kebelakangan ini.. tak sangka kamu perasan ya mimy

apa nak cerita lagi!
oh ya,
kamu tahu apa nama buah di bawah ini?





















Tahu ke?

ini ialah buah Nona... ada tertanam pokok ni kat rumah mak abah di bt gajah..
aku pada mulanya tak minat makan.. tapi bila dah rasa..
hmmm sedap pulok.. aku suka makan tika sejuk sejuk.. baru keluar peti ais.. sedap.. :)

















~ Begini lah rupa isi di dalamnya.. teksturnya seperti buah Belanda, rasanya pun lebih kurang je, cuma buah nona ni dia ada semacam bau wangi yang lain dari yang lain.. =)

ok! so petang ni korang dah tahu satu lagi jenis buah buahan, gembira tak? ;p

itu sahaja yang mampu dicoretkan di sini pada petang ini!

ikutkan nak cerita tentang Macaroon yang aku belajar baru2 ni, dan percubaan pertama membuat macaroon.. tapi..tunggu di next episod la ya!



Tu dah jadi pun satu entri tu.. =)

14 comments:

kakcik said...

Bagi kakcik, menulis blog biarlah ada 'isi' walau sedikit. Lainlah kalau kita tidak membuka blog kita untuk bacaan umum - boleh tulis apa saja yang terlintas di hati dan minda. :)

Prince Halilintar said...

prince taw tu buah nona..tapi dah lame xmakan..ssh nk jumpe buah tu..

LYAfrina said...

BTL TU..JRG NAMPAK KELLA UPDATE SKARANG.. BTL LA..BBLOGPON OERLUKAN MOOD... LYA KALO XDE MOOD @ IDEA..JUST LETAK GAMBAR SEBIJIK Y BG MEMORI KAT KITA DH CUKUP..

WAHHH,, XSABO NOK TGK MARACON VERSI KELLA

~aSFaLiZa~ said...

baru nk jawab buah nona dah ada jawapan kat bawah

Nadine said...

Cpt update pasal macaroon! tak sabar nak baca! :D

miloais said...

penah makan sekali buah nona ni...

HonEyBuNNy said...

ila xpernah makan buah nona...tapi gula2 nona pernah la makan..hehe..

wah...cubaan buat macaroon>ila nak resepi..hehe

Papa Mifz said...

papa mifz x pernah makan buah nih... kene try 1 hari nih....

redza said...

xsuka buah nona..dh cuba mkn tpi xleh..sama juga dgn durian belanda tu

mzhany said...

kella, lama xmkn buah nona ni...serius lama sgt la...

My Little Diary said...

iye... mood kadang2 bole hilang macam tu ajer....

CT NoArIzAh ArIs said...

Dah jarang jumpa buah ni sekarang tak ramai org yg tanam dan makan buah ni lagi.... yg selalu nampak buah durian belanda je.

deena farhana said...

rindunye kt kella....

nak jumpe kella...........

Mimy Hamid said...

aku pasan la sebab blog ko ni blog resepi aku

Kempen Menentang Kekejaman Israel!

Kempen Menentang Kekejaman Israel!
Aku yang menyokong..

Me and My Hubby

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker