Wah!! mari klik klik sini jom !! terima kasih atas kesudian anda semua! :D

Wednesday, May 25, 2011

Gempar!!

Assalamualaikum

Selepas digemparkan baru baru ini tentang status halal yang diragui di secret resepi, hari ini aku dapat 1 emel dari sahabat tentang sejenis 'butter' yang telah disahkan tidak halal!



ianya ialah Golden Churn Butter keluaran newZealand!



sebenarnya aku juga mempunyai stok butter ni! ada 1 tin tak digunakan!
dah lama beli, tapi aku tak guna guna lagi.. mungkin disebabkan harganya memang agak mahal, makanya aku bertangguh tangguh untuk menggunakannya!!
mungkin inilah rahmatnya!!
balik nanti aku nak amik dan bagi sahaja kat Kak Chan kat pejabat ni! dia sahaja mangsanya..

berhati hatilah teman teman sekelian...
aku dapat emel ni  terus aku post??
cepat je nak post! tak check betul ke tak lagi, aku dah tengok surat tu, betulla tu kot..
walaupun tidak ada lagi secara rasmi di sebarkan dalam akhbar ke tv ke radio ke.. tapi aku rasa menda haram ni baik je aku bagitau cepat cepat maklumat ni kat kawan kawan...
kot baru je nak buka tin pakai ke.. ape ke..
ape pun,
tapi nanti aku nak semak lagi.. kot ada bukti lain akan ku sebarkan ok!

terima kasih.


10 comments:

Prince Halilintar said...

risau kite nak makan skrg ni sbb byk yg diragui status halal die..harap2 kite dijauhkan dari makan bende2 yg haram ni..insyaAllah

LYAfrina said...

ishh.. dh la beli sokmo kek kat secret recipe tu... bila dh ragu2.. jatuh haram lak..

Cik Pah said...

kella..pasal sr tuh kek dia jer ker atau semua masakannya.. cik pah tak baca lagi pasal sr nih

Kakzakie said...

Kakak dah tak guna butter itu sejak ramadhan lepas. Dah lama jug sebenarnya isu ini kella....

CT NoArIzAh ArIs said...

Elok sgt tak bukak lagi yea besar rahmatnya tu...bagi jelah kat kawan tu dari di buang dalam tong sampah.

My Little Diary said...

hai... mcm2 dah sekarang ni la..

Nadine said...

skang bnyk tul food yg haram sbnarnye..keciwa sgt. why it took so long for them to act..grr!

plg geram SR la..Faaz suka tau makan choc mud cake dia. geramnyaaaa! :(

daddyzkool said...

orang sekarang semakin prihatin ...itu bagus sebenarnya sekurang2 mereka tahu yg kita bukan mudah main sental jer...

Mimy Hamid said...

thanks babe...aku pernah guna butter ni ...buter ni mmg sedap khususnya buat cookies...klu camni aku dah tak yakinla produk msia ni

nabilah_2908 said...

merisaukan...

dah macam duk kt negara bukan islam...makanan yg halal pun boleh jadi haram....

Kempen Menentang Kekejaman Israel!

Kempen Menentang Kekejaman Israel!
Aku yang menyokong..

Me and My Hubby

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker