Wah!! mari klik klik sini jom !! terima kasih atas kesudian anda semua! :D

Tuesday, May 3, 2011

mengintai di luar jendela...


Awan hitam berarak.. mendung.
serta merta, langit yang tadi cerah, kini bertukar menjadi gelap..
bahang panas sudah mula bertukar sejuk dek angin yang bertiup kencang..
kilat dan petir memberi tanda..
tanda.. bumi akan dilimpahi titis titis hujan..
mengikut percaturan, akan lebat..

di luar sana..
hujan sedang turun dengan lebatnya..
rahmat yang melimpah ruah pada sesiapa yang melihat dari sudut itu...
jangan mengeluh,
setiap kejadian Allah itu, jika dilihat dari sudut yang baik..
pasti akan terlihat kerahmatannya..
bersyukur seadanya..

Aku, masih belum boleh pulang lagi,
menanti abbi datang..
jalan sure jem ni..
Kuala Lumpur..
biasalah tu...
tapi best kalau naik motor tau...
dapat rasa sejuk dari hujan..
dapat bau hujan yang sedap itu..
hmmm... segar...

9 comments:

gedek! said...

View dari opis atau bilik kamu?

Bes nya!

Encik MamaT said...

hujan kejap je kot rasanya.. aku balik tadi ujan dah benti.. hehe... naik moto la.. naik kete.. adess.. tensen oo...

kella said...

uncle: ya dari bilik kita nie... :)

En Mamat: kan.. moto lebih baik.. hehe

Citarasa Rinduan said...

kella

rindunya pada kamu
rindu dgn komen kamu
rindu dgn semangat kamu

dik.....
mendung bukan bererti hujan kan???

PS: lawa kuku adikku kella

Prince Halilintar said...

owh..tmpt prince sini mendung je tadi xjadi lak ujannya..

LYAfrina said...

kat sana hujan k?? sini panas y amat.. xtahan kdg2 tu.. tp kita kena syukurkan.. panas & hujan tu rahmat dr allah swt.

~aSFaLiZa~ said...

bau hujan mmg sedap. tido pn sedap. huhuhuu

redza said...

as salam

ujan lebat yg paling nikmat..tido lah hehe

munna said...

hujan petang semalam ..membawa ke pagi di sini.. rasa malas nak bgn pagi2 pergi kerja

Kempen Menentang Kekejaman Israel!

Kempen Menentang Kekejaman Israel!
Aku yang menyokong..

Me and My Hubby

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker