Wah!! mari klik klik sini jom !! terima kasih atas kesudian anda semua! :D

Monday, July 2, 2012

Main main

Assalamualaikum,

akhirnya dapat juga la si kella ni menaip barang sepatah dua perkataan.. (sepatah dua ke.. )
Begitu banyak perkara, peristiwa, kejadian, pengalaman, acara yang berlaku dalam kebelakangan ni..
setiap perkara dan detik seharusnya mahu dikongsi bersama..
tengok la..
apa yang sempat aku kongsikan..

Lama tak letak gambo makanan kan?
dapur tak berasap kebelakangan ni..
ada pengubahsuaian berlaku dibhgn dapur, makanya operasi terhenti seketika!
Alhamdulillah.. syukur... pengubahsuaian telah siap pun
syukur sangat..
dah ada lah tempat nak sorok2 barang! nak sumbat sumbat..
sekarang tengah sibuk nak ngemas rumah ler..
habuknya jgn cakap la..
hari2 kena mop..
huh..banyak kerja..banyak kerja..
penat penat....

Oh ya! berat badan aku pun dah berkurangan sebanyak 3kg!!
itu minggu lalu punya...
minggu ni tak timbang lagi..
memang aku dah makin gemuk..
sebelum ni semua orang duk tegur2...
mama pun dah bising..
tapi bila si suami yang bersuara, haha kena ambil tindakan drastik nih!
hehehe..
tapi Alhamdulillah la..
sebenarnya diet makanan tu kena jaga..
cara pemakanan.. semua tu kena jaga..
makan tetap makan, jangan tak makan!
cuma kena pandai la jaga kan..
nak drastik lagi aku ada mencuba produk baru..
SD II namanya!
tu yang turun sampai 3 kg dalam masa seminggu!
mcm tak percaya , tapi itu lah yang betul..
selama ni nak turun 1kg sebulan pun payah benoo!
alhamdulillah..
aku cuma mahu dapatkan berat badan yang ideal sahaja...
taknak ler kurus keding... =)

Ada 1 tempat makan makanan laut yang best la!
semalam baru kami pergi sana... Kat Jeram Kuala Selangor..
mesti ramai orang dah tahu kan?
aku je ketinggalan zaman..
memang marbeless.. memang fresh lauk2nya dan harganya berpatutan..
nanti next entri la aku cceritakan perihal ini..
gambar belum di upload..
karangan pun dah panjang berjela nih... =)

ok..
moga ketemu lagi ya..
mohon maaaf sebab lama tak jenguk kawan kawan..
jangan jemu dengan saya ya!!

sayang semuanya!!




4 comments:

pok amai-amai said...

Salam...

Awak, tumpang hepi sbb cita-cita awak makin menjadi. Heheheheh! Tapi dlm diet, jaga kesihatan juga tau. Jgn diet drastik. Nanti sakit.

=D

kakcik said...

SD II tu produk apa? Alpha Lipid tu ke?

Nak juga tahu ni sebab rasa dah tak larat nak bawa badan! :)

Kella said...

PAA: wah!! teruja kita bila baca komen ini! ada juga orang yang tahu cita cita kita! hehehe.. malunyerrr.. peka nya mommyfara ni!! tengkiu tengkiu!
yee..pasal diet tu inysaAllah kita masih warasin... heheh.. taknak obses sangat kan.. nanti lain jadinnya! tengkiu so much!! =D

Kella said...

Kakcik: haah kakcik.. alpha lippid tu.. alhamdulillah.. boleh turun berat badan ni.. nanti kakcik coba la.. kita sekarang dah rasa ringan badan! =)

Kempen Menentang Kekejaman Israel!

Kempen Menentang Kekejaman Israel!
Aku yang menyokong..

Me and My Hubby

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker