Wah!! mari klik klik sini jom !! terima kasih atas kesudian anda semua! :D

Tuesday, July 3, 2012

Alpha Lipid SD II


Assalamualaikum,

nak kongsi satu rahsia...!!

mula mula..

letak 2 scoop..

isi kan air...

goncang...

dan..

minum!!

Ini lah SD II kepunyaan saya!!

Alhamdulillah...
semalam Kakcik ada tanyakan pasal SD II ni..
kawan kawan pun ada juga tanyakan pasal SD II alplha lipid ni..

untuk makluman aku baru je ambil ni..
lebih kurang 2 nk masuk 3 minggu..
minggu pertama dah turun 3 kg..
alhamdulillah..
memang tak di duga pun, sebab sebelum ni nk turun 1kg pun berhempas pulas..
tapi kita kena lah disiplin bila makan ni,
ikut turutan yang betul..
jenis pemakanan yang betul
insyaAllah menjadi..

kat bawah ni adalah kelebihan2nya yang dikongsi oleh kawan ku yang bertanggungjawab memperkenalkan SD II ni ... terima kasih Nespilaila.. =)


ALPHA LIPID SDII 

Formula terbaru ini juga diperkayakan dgn kandungan green tea+fiber+high protein+ 9 jenis essential asid amino+11 vitamins+12 minerals.. 
 
Mempunyai kesemua yang anda perlukan untuk mempercepatkan proses penurunan berat badan dengan begitu efektif dan mengekalkan kelangsingan dalam jangkamasa panjang!

KELEBIHAN KANDUNGAN ALHALIPID SD2
============================

1) MEMPUNYAI TAMBAHAN EKSTRAK GREEN TEA
- Membantu meninggikan metabolisma 
- Meningkatkan penggunaan tenaga
- Merangsang badan membakar lemak
- Bahan Antioksida yang kuat
- Pemeliharaan Jantung
- Antibacterial & Antiviral

2) MEMPUNYAI TAMBAHAN SERAT
=========================
- Membantu sistem penghadaman (melawaskan)
- Memberi rasa kenyang lebih lama (elak gastritis) 

3) MEMPUNYAI FORMULA TINGGI PROTEIN
==============================
- Memperbaiki jisim otot 
- Meningkatkan metabolisma 

4) MEMPUNYAI ALPHA LIPID
====================
- Formula ALPHA LIPID untuk penyerapan nutrien2 dan vitamin yang lebih baik!

SEMUA INI BERFUNGSI UNTUK MENJADIKAN
*************************************
-Tiada kesan kelaparan terlampau
-Tiada ketagihan kepada makanan berkarbohidrat dan manis
- Kawalan gula darah lebih baik
- Merangsang tindakbalas insulin yang lebih berkesan
- Lebih bertenaga (Tiada keletihan ketika berdiet)
- Memelihara jisim otot dan ton kulit (Tidak mengendur)

Anda pasti teruja jika anda tahu! Cubalah sekarang,


Ok, pengalaman aku sendiri masa ambil ni..
rasanya susu ni macam aiskerim vanilla.. sedap... =)
badan pun rasa ringan je.. tak cepat letih pun..
selera makan pun dah takda membuak2 sangat.. sebab kita akan rasa kenyang..
tapi kita tak boleh tak makan. kena makan!
sebab kalau kita lapar.. metabolisma akan menurun, dan badan kita letih..dan tindakbalas dengan susu akan berkurangan.. 
jadi, makan! jangan tak makan!
tapi kena makan pun berpada pada...
kalau sesiapa yang ambil SD II ni, mereka akan dibekalkan jadual pemakanan yang bersesuaian..
cuma tak boleh makan karbohidrat yang berlebihan..
protein ok... =)

aku dah kurangkan nasi, 
mula2 seminggu tak makan nasi! 
makan lauk je..
memang tekad abis la!

tapi sekarang slow2 amik nasi.. tapi dalam kuantiti yang sikit..
nasi boleh makan, tapi sesenduk yg tak padat ok... =)

kurangkan gula juga!!
wahh.. itu penting tu!!
sangat penting ok....
gula itu pemangkin lemak!!
no.. no.. no.. no..

setakat ni..
memang ada perubahan la dari segi berat badan...
sebenarnya .... humm
perubahan dari segi lain pun ada juga...
=)

boleh cuba ya...

sekadar berkongsi kegembiraan bersama sama teman2 yang sudi..



yang penting usaha dan ..
tawakkal..
 




18 comments:

miloais milo said...

procuk apa ye alpha lipid ni????

kakcik said...

Along anak kakcik baru sehari mula minum SDII tu - itu pun tunang dia yang beri. Takut agaknya tengok bakal suami macam gergasi! hehehe...

Kakzakie said...

Baguslah kella.. kakak tak pernah lagi tapi kalau kena sekat nasi kakak memang tak boleh. Kalau gula ok no problems sebab kakak sehari sesudu gula pun jarang sangat..

ShimaSalleh said...

Salam singgah Kella,

Emm.. yg penting usaha dan tawakal. Setuju tu.
Apa kata Kella tukar beras perang @ merah ke.. Pemanis tukar dgn stevia..

Terima kasih ye singgah blog shima ^___^

Acik Erna said...

assalam kella..mahal ke..akg tu boleh tahan berapa lama

Kella said...

Miloais: kak .. ni produk new image.. ni.. SD II.. =)

Kella said...

Kakcik: haaa.. nanti kurus la tu.. wallaa... =) jom cuba kakcik! =)

Kella said...

kak Zakie: memang susah kak.. nasi tu makanan ruji tu.. huhu.. kita nasi masih makan lagi.. tapi kuantiti kurang je..

Kella said...

Shima: wah bagusnya.. boleh juga kan? nak tukar beras..beras tu kiranya kurang karbo la ya.. haruss.. cuba.. =)

Kella said...

Acik: Acik erna, rega setin kalau bukan ahli 180.. ahli 150..
reganya rasanya memang berpatutan dengan hasilynya...

Citarasa Rinduan said...

kak ayu bjaya turunkan berat badan hingga 5 kg...

syukur, tapi skrang dh stop sbb berat badan dh rasa ringan,.. tamo terus kurus, kasihan en zalie tak sama saiz dgn sis..

hehhehe

nabilah_2908 said...

saya baca blog Kevin Zahari..ulasan dia tentang produk ni..lain pula ceritanya..

dia tak menggalakkan pula amalkan produk ni... entah la... :)

akuzle ayu said...

selamat menggigihkan diri..thehehehehhe...

Kella said...

Kak Ayu: wahh.. 5kg byk tu!!. best best.. akak buat apa.. minum ni ke?

Kella said...

Nabilah: ye ke...? humm nak kena check juga ni.. =) tq...

Kella said...

Kak ayu: hehehe... gigih.. gigih kak.. hehehe

@cu SaYaNg said...

wah!!! tahniah!!! tahniah!!
good luck...moga kella dapat berat badan idaman :)

faraherda. razalan said...

Sy mmg cari produk yg membantu sistem penghadaman dan memberi kecergasan pd badan. Badan sy lesu. Sy syak, punca dr overload toxic sbb sy jarang membuang. Menakutkan, kan? Produk yg awak guna ni mcm bagus. Boleh bagi detail kat sy tak?

Kempen Menentang Kekejaman Israel!

Kempen Menentang Kekejaman Israel!
Aku yang menyokong..

Me and My Hubby

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker