Wah!! mari klik klik sini jom !! terima kasih atas kesudian anda semua! :D

Friday, March 12, 2010

Say No To Plastik!!

*google pic

yeah... aku sokong 100% kempen nih!

sekarang dah byk hyper/super market dah buat kempen ni! dan terkini; untuk seluruh Selangor, setiap Sabtu , NO PLASTIK plzzz...

kebetulan masa mula2 diorang start kempen ( berapa hb ntah, 1-2 bulan lepas kot..) hari Sabtu tu, kami ke JJ, menggagau gak nak cari plastik, sbnrnya kalo nak plastik boleh.. tapi kena bayarla.. 0.20 sennn... hmm setahu aku sume.. Tesco, JJ, Carefour.. sama..

tapi Carefour kat umah aku ni, hari2 pun dia tak bagi plastik! tak tunggu hari Sabtu je!

Tapi apa kesah... bagi aku tak jadi masalah la! aku lagi suka.. suka sangat! ala..bawa je troly tu sampai keta.. pastu campak je sume..lam keta.. tapi lagi bagus kalo sediakan beg sendiri.. hmm kalo yang naik moto tu susah sket ah.. tapi kalo nak support, kenalah sediakan beg sendiri ya!

negara luar dah lama guna beg kertas.. perasan tak? diorang kalo shopping pkai beg kertas kaler coklat tu.. perasan tak? ( selalu tengok lam citer2 omputih tu..) hmm nape negara kita tak aplikasi macam tu juga? hmmm.. yg bagus2 taknak lak apply, tapi yang tak elok, mudah benar nak ikutnya.. (hmm)

semalam kami gi carefour.. sumer brg tauk lam kotak.. cam best je.. hihihi..

*google pic

Marilah kita memula kan langkah membantu menyihatkan alam sekitar.. mbantu bumi yang disayangi ni.. dengan pengurangan penggunaan plastik!
at least.... kan? :D

2 comments:

Mimy Hamid said...

haha nak gelak jap bukan apa aku selalu standby beg khas dlm keta tp bila bawa kt hbag tak soping..tp klu tak bawa beli macam2..camno tu..hehe

kella said...

tulah yang selalu terjadik! kalo tak bawa beg mesti ada je nak nyopping nyer.. tapi kalau bawa.. kosong plak...

Kempen Menentang Kekejaman Israel!

Kempen Menentang Kekejaman Israel!
Aku yang menyokong..

Me and My Hubby

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker