Wah!! mari klik klik sini jom !! terima kasih atas kesudian anda semua! :D

Wednesday, November 9, 2011

AidilAdha 2011 , 10 Zulhijjah 1432

 Assalamualaikum,
Alhamdulillah.. selamat sampai ke rumah..malam semalam..
semalam dah mula kerja sebenarnya
Alhamdulillah.. jalan memang tak jem! syukur sangat! mungkin kerana kami menggunakan jalan alternatif kot.. syukur sangat!
Alhamdulillah..

Sepanjang di kampung juga semuanya Alhamdulillah.. baik baik adanya...
urusan korban juga berjalan lancar.. Alhamdulillah..
moga ibadat yang dijalankan ini diberkati Allah..

mari layan cerita bergambar sahaja lah..


 ~ Masanya telah tiba... Niat sembelih korban kerana Allah Ta'ala.. ~

 

~ papa ku.. malam sebelum penyembelihan.. dok asah 4-5 bilah pisau.. kasi tajam sama dia.. memang senang la kerja kalau pisaunya tajam..~
 

  ~ adik ku.. 'abang' serba boleh dia ni.. walaupun nampak penyengap orangnya.. tapi boleh diharap.. dan apa yang bestnya.. kali ni dia balik bawak Nikon! heheheh.. aku yang teruja lebey.. cepat cepat chop nak pinjam!! hehe dan semua gambar di sini.. hasil dari Nikonnya.. waaahhh.. berangan angan aku nak dapatkan satu.. bilo la agaknya... tak sangka kami berkongsi minat yang sama.. suka snap snap... ~

~ b dan adik.. tahun ni agak ringan sikit.. tak perlu susah2 nolong sangat.. sebab dah ramai orang.. 
tapi.. tetap.. b tu.. mesti terlekat tahi lembu kat seluarnya! hahaha b.. b.. dulu pun kena jugak.. amik berkat.. takpe..
adik pula memang sengaja aku tolak dia ke depan.. sekurang kurangnya dia dapat belajar.. tak rugi..

 
~ mereka belum berpunya.. kalau berminat.. sila tanya kat kakak mereka di belakang tu! samar samar je nampak kat belakang tu..dia tu low profile sikit orang nya..! hehe chee... (ada jugak termasuk gambar aku walaupun al kaburan..)
~  menu sensasi... Satay... ~
 ~ Menu Glamer.. Lompat Tikam..~

serba sedikit gambar nya.. nanti free free boleh share gambar lagi.. banyak sangat gambar nya.. tapi yang keciwa jiwa raga ialah gambar di upload rupanya tak masuk smuanya dalam pendrive! separuh je! frust giler je rasa.. byk gambar yang bagus bagus.. maklumla kamera baru kan (adik punya pun..) .. hehe. kali ni kamera kecik aku tu aku kasi berehat je.. kalo tak sibuk manjang.. ;)

walaupun cuti tak lama...
tapi masa yang sekejap itu digunakan sebaik mungkin bersama keluarga.
Alhamdulillah..
So kawan kawan ku yang lain macamana? mesti ada yang masih bercuti kan?mood raya masih terasa lagi.
Dan hari ni adalah hari terakhir untuk melakukan korban.. 


semoga pengajaran dari kisah Nabi Ibrahim AS dan Nabi Ismail AS dapat dihayati bersama..


8 comments:

gedek! said...

lompat tikam?

apa yg melompat?

apa yg kena tikam?

miloais said...

buat qurban ye...

same ngan my abah kat kampung
tapi iols tak balik
sebab beraya ngan mentua

meriah nampaknya menu
esp tang sate tu lahhhh!
hiks

Prince Halilintar said...

sate...lompat tikam...wah..sedap sedap...nak sikit..hehe

bujal X said...

yang 2 orang tu~~ehem~ehem~~

Kazaztan Team said...

satay buatan sendiri kah

cun09 said...

Salam adik kitee ^_*

moge sihat n ceria setelah berhari2 kt kg...

~ pic sate tuuu memang comel ^.^
~ sorry aahhh kalu kak liza tegur, rasanya kita berada bln zulhijjah 1432...yaaangg!

Mimy Hamid said...

aku takde mood raya...huhuhu raya KL tanpa suami yang balik Tganu...single la aku time raya tu...

salam aidiladha beb

Kella said...

Uncle Gedek: =)rasa lemak melompat masuk bersama pulut dan tepung lantas... rasa manisan terus menikam ke atas keseluruhannya...
(boleh je kalau taknak percaya... ;p)

miloais: alhamdulillah.. semuanya ok.. sate original tu... sekelip mata je abisss.. hehe

Prince: sedapt sungguh laa... mama yang buat ni.. memang laku sungguh la masa raya ritu... =)

bujal: ehem ehem.. mahu try kaa.. ada bran kaa... hehe =)

KT: haah.. sate buatan sendiri tu.. mama kata dah lama tak buat.. sebabkan anak2 nak makan.. gagah juga buatnya.. kami yang nyucuk dan membako nyaea..

kak Liza; hehe.. kak.. comey la akak tegur tu, saloh letak pulak.. hehe..tapi sudah diperbaiki.. tapi tang gambo tu tak dapat nak tolong doh.. heheh... terima kasih ya kak.. =)

Mimy: haaa.. yelah kan.. ko tak balik kan... hmmm takpe.. dah puas peluk ciom belum nih? hehhe.. =)

Kempen Menentang Kekejaman Israel!

Kempen Menentang Kekejaman Israel!
Aku yang menyokong..

Me and My Hubby

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker