Wah!! mari klik klik sini jom !! terima kasih atas kesudian anda semua! :D

Thursday, October 8, 2009

Wiii... Blueberry Cheese Tart!

Semalam buat blueberry cheese tart ni plak.. ritu kan dah buat fruity tart..
cuba yang ini pula..
Bluberi cis tat ni memang feveret aku! dolu2 mase time keja hari2 dok pulun ini lah bila lunch time.. kedai kek dekat je.. skang nak mkn kena pi cari ntah mana2 jer..
Rasa cam best je dapat resepi dia n try buat pastu menjadi pulok! best..best.. rasa cam keterujaan yg melampau lak bila dapat hasilkannya! cheewah!

Lihat la Blueberry Cheese ku.. cantik kan... (konnon)

Resepi , nak buat pastri nya sama je , sila rujuk Fruity Tart.. cuma filling nya kat atas tu je yang lain.

Filling
250g Philadelphia cream cheese
60g gula caster ( aku pakai gula aising pun boleh)
20g butter
1 'B' egg
1sk jus lemon ( tak buh pun takpe )
1sk esen vanilla ( tak buh pun takpe )
blueberry / strawberry pun boleh

Untuk filling, pukul cream cheese, gula dan butter sampai kembang, masuk telur dan pukul hingga rata.Masukkan dalam piping beg. Picitkan cream cheese di dlm tat shell & kemudian bubuhkan 1/2 sudu kecil blueberry keatasnya.

~ ini pastry yang telah di bakar- tunggu sejuk dulu, pastu baru masuk filing cheese tu, kemudian letak 1 sudu blueberry atas cheese, then anukan dengan lidi untuk corak2 tu.

bakar sekali lagi dengan api slow je, n sekejap je, kalau lama cheese tu akan berkerepot lak!

selamat mencuba ya! anda pasti teruja dengan hasilnya nanti!

resepi dari: MkLang (tengkiu)

2 comments:

Mimy Hamid said...

nak try buat.!! ajar aku dong

kella said...

ada resepi pastri tu sama dengan tat fruit tu.. cuma blueberry cheese tu nanti aku hapdet!

Kempen Menentang Kekejaman Israel!

Kempen Menentang Kekejaman Israel!
Aku yang menyokong..

Me and My Hubby

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker