Wah!! mari klik klik sini jom !! terima kasih atas kesudian anda semua! :D

Tuesday, October 6, 2009

Syawal 2009 II

~ Papa, mama (blkg), dari kiri- Abg, Aku, Alang, Acik, Ayu, Adik, and A Zul~

Alhamdulillah... raya tahun ni dapat jumpa dengan semua.. Abg keesokkan paginya baru sampai.. kena budget time la skang ni, kalau nak jumpa dengan semua.. Aku aje yang dah kawin, yang lain belum lagi, so bila dapat gather ramai2 ni memang la paling sonok... fo my bro n sis, guna kan masa yg korang ada sblm kawin ni puas2 untuk gather sesama... bukannya pas kawin takleh nak gather.. tapi nanti bila sumer dah ada partner masing2 kena tolerate partner plak kan.. so jgn sesiakan peluang yang ada, tapi tak perlu risau.. still tak rugi pun..bila korang dah ada partner masing2 nanti, lain pula pengalamannya... dapat tambah ahli keluarga, tambah pengalaman, hmm... yang penting beri yang terbaik untuk semua! mcm kakak mu ini...chewah! hehe (masuk bakul angkat sendiri? boleh ke? )

Balik kampung,jumpa mek..dia memang setiap tahun pun buat ketupat, sihat lagi dia walaupun bersendirian tanpa chek.. tahun ni paksu ku tak balik, so tak cukup korem laa...

Sana sini orang buat Kenduri Kawin musim raya ni, kami pun ikutla sekali mama n papa bawak pi makan kenduri! walaupun aku tak berapa nak kenai dah.. sedara mara jauh nie... takpola asai dapat makan best! bak kata b, " raya ni, sepatutnya kita takyah masak pun... kita pi bjln umah orang je.. sure dapat makan!"
hisshhh.. ke situ plak dia!

Bawah ni antara gambar yang sempat di snap! tak ingat kat kamera pun bila beraya sana sini... asyik dok makan aje... bila kenyang nak pegang kamera pun malas..


~ ini beraya di rumah Pak Muda n Mak Muda..~


~ Umah P Nik n M Nik, si Alang n Achik memang kaki gambar~

~ Umah, Makcik Ma, bsma sepupu ; Si Liza, Wanie and Zirah, si Diana Mak Buyong tu tak mau pulak begambar, segan lah tu.. takpe2 nanti pas bsalin kita amik gambo yek!~

~umah Mami n Papa, dapat jumpa semua sepupu, CHe Ngah, Si kembar abang n adik, Iskandar, Kak Chik n beby barunya.. yg takde, Jude, Abg Erik, Kak Long and Abg Duan. Family Mami memang ramai.. 9 orang semuanya, bila raya memang gamat la, tapi kami kan dah datang pun raya ke 5~


Ala... takdek pulak amik gambo Makcumah aku and the gangs... soweey la.. tak leh ler nak interprame Maksu kesayangan kat sini yerk!

Raya tahun ni kat sebelah mama memang agak muram... sebab Mek baru je pergi..
Tak sempat aku nak ziarah kubur Arwah Chek dan Mek, sebab dah balik raya ke 3, diorang semua dah pegi masa raya pertama ritu... cuma yang mampu aku sedekahkan Al-fatihah dan Yassin, wlau dari jauh.. semoga sampai la di sana hendaknya...



No comments:

Kempen Menentang Kekejaman Israel!

Kempen Menentang Kekejaman Israel!
Aku yang menyokong..

Me and My Hubby

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker