Wah!! mari klik klik sini jom !! terima kasih atas kesudian anda semua! :D

Wednesday, October 19, 2011

beauty Dee.. =)

Assalamualaikum,

baru sebentar tadi aku baru sahaja lepas bercakap dengan sahabat lama... sahabat suka.. duka...
banyak kenangan aku dan dia..
pahit dan manis semuanya ada!
kalau dengar suara dia terus nak gelak!! gila ke apa aku pun tak tahu!
apa yang kelakar ntah, asal dengar suara je gelak! dia  gelak aku pun gelak!
dee.. dee..
lama betul tak jumpa dia...
sekarang sekadar berhubungan di 'muka buku' sahaja..
perkembangan demi perkembangan beliau yang aku lewati.. sekarang dah macam macam 'bisnes' yang dia jalankan.
bercakap pun laju 'kemain' hehe.. dulu pun laju gak..
seronok dengar dia sembang pasal bisnes tu!
sekarang ni dah join Premium beautiful... =)

 ~Klik gambar untuk jumpa dee.. =) ~


korang pernah dengar PB? sure punya lah... sesiapa yang nak lansing mesti pernah di promot dengan PB ni..
kalau betul kena caranya memang boleh lansing tau! =)
Aku pun ada sebenarnya... beli dulu.. masa belum kahwin! lama dah tak pakai... rasa cam nak pakai balik! tapi.. muat kah lagi... sekarang dah makin berisi! haha..
tulah.. ingatkan nak dapatkan balik khidmat runding nasihat

Dee kata dia teringat dulu masa zaman 'study' aku yang kenalkan dia dengan korset! aku pun dah ingat2 lupa dee.. rasanya kita pernah beli bersama masa kat 'Billion' kan? haha..
tapi 1 perkara yang aku memang akan sentiasa ingat ialah.. mama! mama aku lah yang dari aku sekolah menengah lagi suruh aku pakai 'seluar getah' aka 'girdle'!
sampai la sekarang mama selalu berleter kat aku nih! sekarang lagi la, sebab aku dah makin berisi, makin marah la dia.. kenapa tak pakai girdle! pakai la girdle katanya, sebab bila pakai tu automatik pemakanan kita boleh kontrol.. tak la nampak menggeleber sana sini.. baru ada shape katanya... uhuhu.. muda muda lagi dah geleber2... tak kemas katanya! adui... aku ni je malas beno! kadang kadang tu, dia yang belikan untuk aku! dulu zaman sekolah memang aku tak kisah sangat.. bila dah meningkat dewasa baru la faham kenapa mama asyik suruh pakai girdle!
mama.. oh mama... ure da best! =)

berbalik citer dee ni..
bukan itu sahaja.. macam macam bisnes dia sedang on sekarang nih!
seronok dengar cerita dia...seronoknya berniaga sendiri nih..
tak perlu makan gaji, dari pagi sampai lewat petang! dok buat kerja yang sama! hmmm
macam macam dok sembang pasal bisnes dengan dee..
boleh belajar dari dia juga... dia bykpengalaman...
aku pun sebenarnya dah lama berjinak jinak dengan perniagaan..
aku memang suka berniaga nie.. sekarang pun, tapi kecil kecilan sahaja...
maklumlah aku sendiri.. bekerja pulak tu.. manalah nak sempat nak kejar semua, itulah sebab aku tak berapa nak sebarkan, takut tak menang tangan je, tunggu ada pembantu nanti.. boleh la... =)
nanti aku iklan kat belog ini! hehe ;p

weh... dee.. seronok sembang dengan ko weh!
aku tahu baru baru ni ko turun kl kan.. jumpa si wanie tu.. sorry tak sempat nak jumpa juga.. sebab aku berada di luar kawasan.. =)
tapi aku sangat berharap dapat berjumpa dengan ko weh! lain kali mesti jumpa tau!!


~dee dan kwn baiknya...~

ok... itu sahaja coretan kali ini... dapat bercakap dengan dee.. ada modal untuk aku update belog ini yang dah suam suam kuku je nih!

sehingga ketemu lagi ya!

11 comments:

Prince Halilintar said...

klu kawan yg baik dgn kite dan fikiran same cam kite..seronok kongsi kisah hidup dan sharing macam2 kat die kan...

Kakzakie said...

Kalau kakak guna agaknya boleh slim macam belum ada anak tak? Hahaha.... berangan betul kakak nie kella.

LYAfrina said...

mahal gk kn PB tu...

huhu.. smoga bisness dee trus sukses.. n jgk buat kella.. kecil-kecilan pon..ade gak income,

mzhany said...

meniaga ni seronok kan kella, tapit ulah nak kena ada pengetahuan jugak

miloais said...

best banget dapat nyembang ngan kawan lama.... nak plak yg rapat dan sekepala...

Mimy Hamid said...

wow ko ada PB ke beb...mahal tu baik pakai syg tau mahal tu...

Dyanna Shariff said...

Kak Zie, bole jd badan zaman anak dara tau,dee pun nk dptkan smula shape zaman ank dara, ade classmate dee n kella nama dia wanie, dia mmg xdh dpt shape anak dara..akak nak tgk bole add dee kat facebook..dee tunjukkan..dyanna shariff.

Dyanna Shariff said...

Lyafrina; T.kasih ats doa anda..sy sgt mghargainya..

Anonymous said...

saya memang tertarik juga dengan korset jenis ni...
tapi tak cukup duit la nak beli... hari tu ada kawan intro kan, pastu bila saya tahu harganya terus tak jd lah! mahal, tapi dengar kata boleh installment! ye ke? tapi teringin nak kurus.. husband asyik perli2 je.. rasanya duit dah bnyk abis beli menda2 alah nak kurus nih! huhu.. (sorry malu nak appeared nama!) hehe.. cuba cik kella tanyakan kat cik dee tu, korset ni mampu milik ke untuk org2 sederhana pndptn mcm saya dan saya gemuk semacam enot tu.. ada ke saiznya?? hmm

Dyanna Shariff said...

Pn Anonymous: bole instalment tiap2 bulan..xperlu buang duit beli produk2 kurus..saya juga dari dulu dah berhabis beli tp x kurus2 jugak, until sy pakai Premium Beautiful, badan saya dah susut banyak inci baru pakai 2 bulan.Bila pakai PB automatik bole mengawal nafsu makan saya..kella tau bgaimana saya suka makan.Bole sms saya 019 510 9001, saya sukat dulu badan puan dan kemudian bole tetapka saiz koset.mengikut saiz badan puan...jom sama2 kurus dan shantekk..

Dyanna Shariff said...

Pn Anonymous: bole instalment bank in tiap2 bulan..x peru berhabis duit lagi beli produk kurus, saya dah jenuh berhabis beli mcm2 tp x kurus2 pun until saya jumpa Premium Beautiful(PB) saya dah susut banyak inch dlm masa 2 bulan.PB mamppu mengawal nafsu makan saya.sy mmg suka makan tanya kella..x bole mkn banyak sbb cepat full..kena sukat dulu badan Pn then baru leh cari saiz.yg bestnye PB ni ikut saiz badan kita..sms me: 019 510 9001..i will guide.

Kempen Menentang Kekejaman Israel!

Kempen Menentang Kekejaman Israel!
Aku yang menyokong..

Me and My Hubby

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker