Wah!! mari klik klik sini jom !! terima kasih atas kesudian anda semua! :D

Friday, January 22, 2010

Transformasi Tudung

Isu ni timbul, masa tgh syok layah teh panas n karipap panas kat Ikea hari tu..
ntah macam2 yg kami borakkan..

then selepas terdiam seketika, tetiba my husband mcelah..

" i tgok sekarang ni dah macam2 jenis tudung org pakai kan.."

"haah.. sekarang senang.." aku jawab..

" me ingat lagi dulu mase me kecik2 dulu, opah me kalau pkai tudung mesti cucuk jarum kat tepi kiri dan kanan..n i wonder why.. dlm fikiran me, jarum tu dicucuk terus ke kepala! tak sakit ke?" sambungnya lagi

"hahahahahaha..." aku terus gelak!

"rupanya, baru i tahu jarum tu, sbnrnya tak kena pon kat kepala, tapi cucuk kat tepinya!"

"hhhahahaha.. haah la b, memang la zaman dulu siap jarum bagai! taknak bagi tudung lari/senget posisinya! hahahaha" sekali lagi aku ketawa berderai.. disertai oleh mr husband!
(sebetulnya aku pun terimbas kembali, waktu dulu2 aku pun pakai jarum gak! haha baikk punya cucuk, takut lari bentuknya lah katakan.. sikit punya cantik je lepeh (lipat) hohoho.. teringa kembali..)


pastu mula la operasi mengomen orang di sekitar kami! mcm2 fesyen yang ada! maklumlah, kat ruang legar IKEA tu tgh ramai orang kuar, masuk, so boleh la jadi mangsa mangsa kritik kami!

dan terus aku bgtau kat dia yg aku nak tauk isu ni dalam blog aku lah! sesuatu yang menarik untuk dikongsi...

gambar2 kat bawah ni selingan, betapa transformasi tudung....

~Tudung 3 segi~
~inilah tudung favorite aku , aku amik tudung mama je nih, aku mane pkai tdung bagai lagi masa ni, ini awal2 aku masuk itm! kena pakai tudung, so cekupla tudung mama! tgok paskad sementara tercucuk tu! pakai sarung je mase ni, (yg x tahan tu, siap 'peace'! skema..skema..)

~ Tudung kain cotton~
~tgok la cara pakai tudung adik2 aku nih, ni .. pakai ikat bawah dagu tu je..~

~ focus pada tudung ku..kan ke tudung yang sama start aku masuk itm, itulah tudung favoritass.. kenkawan ku plak dah fesyen terkini, corak2 bunga2, mase tu, tudung tu memang tgh hangat! kain lembut, corak2.. mahal gakla mase tu...



~ ni ha, sama la, fesyen ketika itu.. ini top nih mase dulu!~

~ semakin masa beredar.. tudung pun dah makin canggih! pemakaianya pun dah berubah~

~ hahaha.. lihat saja aku ketika ini.. dah bertahun dahulu ni...

~ Nadia cayang pun ikut kekla ya!~

~ Kepelbagaian Tudung~

~ dari kiri, Tudung Bawal, Tudung Siti, Tudung Ekin, Bawal Halus, Tudung Waheeda, dan tudung Turkee..

'Macam2 ada' tudung kan?

~ Iklan Tudung lagi...~

~ yg kat atas ni, Kak Farah pakai tudung Ekin versi 2, Kak Azie pkai Tudung Syria dan kak Kin Tudung Ekin original..

~ tudung2 ni tudung segera! boleh terus 'sauk' je! aku suka!~

~ dan of course, tudung bawal! ini memang kegilaan kan, mase awal2 tuh, ada bawal halus la, grade 1-5,6,7! ada kelass tersendiri..

dan rasenya, sampai sekarang pun tudung bawal ni masih lagi mendapat sambutan, walaupun dah agak slow la, sebab dah byk orang pkai tudung segera!
aku lah salah seorang darinya! kesian tudung bawal, aku dah tak pandang dia..

sekali sekala jer..

malas nak gosok!

huhuhu..


Dan, ada lagi satu tudung yang tidak pernah dipakai orang iaitu...

...

..

Tudung Saji....!

Tapi...


ada sorang je yg pkai tudung nih!


seperti di bawah ni..




~wah... gurau2 je ni kot.. aku dapat mel dari fren... hmmm.. macam2, photo impose je ni..
sapo lah punya kejo..

2 comments:

Mimy Hamid said...

Insya Allah aku akan bertudung gak...amin

kella said...

InsyaAllah.. aku pon baru je 'tetap'..

Kempen Menentang Kekejaman Israel!

Kempen Menentang Kekejaman Israel!
Aku yang menyokong..

Me and My Hubby

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker