Wah!! mari klik klik sini jom !! terima kasih atas kesudian anda semua! :D

Monday, January 25, 2010

LAT

entry kali ni, ada sangkut paut ngan rentetan entry sebelum ni 'a day with u'
Aku rasa aku dah bertambah suka dengan kartun Lat ni..
begitu juga ngan Mr Hubby ku!

so, sebagai permulaan mengumpul koleksi LAT ni

buku pertama kami beli..

'Lots more Lat'
mase kecik2 dulu ada gak baca buku2 Lat kat perpustakaan dan aku penah ada buku Lat the kampung boy, makcik yg bagi, tapi ntah kemana perginya!


Antara koleksi kartun Lat;

The Kampung Boy
Budak Kampung
Entahlah Mak …
It’s A Lat Lat Lat Lat World
Kampung Boy: Yesterday and Today
Keluarga Si Mamat
Last as Usual
Lat at Large
Lat’s Lot
Lots More Lat
Town Boy
With a Little Bit of Lat
Be Serious Lat
Better Lat Than Never
Dr. Who?
Lat and Gang
Lat and His Lot Again
Lat Gets Lost
Lat was Here
Lat with a Punch
Mat Som
The Portable Lat

Ya, walaupun buku2 Lat ni dah lama, sebelum aku dilahirkan lagi pun dah ada,
tapi unsur2 yg diterapkan dalam buku ni sangat 'catchy' ! best..
Memaparkan 'Malaysian' sepenuhnya, so bila bacanya, akan terlintas difikiran..
"yaa... betul..! so malaysian...!''

unsur2 jenaka, sedih, politik..
buat kita tersengih sendiri..
ketawa terbahak2!

kami selalu gak abiskan lama masa kat kdai buku untuk mentelaah buku2 lat ni, sambil ketawa beramai ramai! hahaha...

aku tahu ramai mereka di luar sana dah lama kumpui koleksi Lat ni,
aku lak baru terhegeh2..hahaha.. tidak mengapa..

'bg aku 'Lat' ialah sesuatu yang berharga yg tak luput ditelan zaman dan tak akn merugikan sesiapa wlaupun yg baru ingin mengenalinya'


Dato Lat (Dato Haji Mohammad Nor bin Khalid) yg masih aktif di bidang ini.
pengiktirafan demi pengiktirafan telah diberikan kepadanya,
salah satunya, seperti gambar di atas,
setem edisi terhad Lat.


Jgn main2 ah.. kat kpl terbg pun ada Lat ahh...

Caya lah!

***********************************************

aku nak share ngan korang, antara katun pilihan yg best..



1

2

3 dats it, tak perlu tulis apa lagi, korang kenalah bace gak buku ni! best, sure korang kan gelak sendirian gak! selamat membaca.. hoho..


leh click sini> LAT

3 comments:

Mimy Hamid said...

aku pun suka kartun lat dulu...oh lupa ko sebaya aku

kella said...

weh.. lupa kah....

Mohd "Yob" Aidil Jamaludin said...

Anda peminat Lat juge? Bangga melihat karya kartunis tempatan mendapat tempat di mata luar.

Jemput lihat koleksi buku Lat teman. Mana tahu mambantu jika ingin book hunt nannti hehehe
http://kutubkhanahku.blogspot.com/2011/07/koleksi-buku-lat.html

Salam perkenalan.. from another Lat fan!

Kempen Menentang Kekejaman Israel!

Kempen Menentang Kekejaman Israel!
Aku yang menyokong..

Me and My Hubby

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker