Wah!! mari klik klik sini jom !! terima kasih atas kesudian anda semua! :D

Monday, March 12, 2012

Menu baru yang sedang hangat diperkatakan di dapur ku.. hehe

Assalamualaikum,
mesti semuanya telah kenyang makan tengahari kan.. =)
lama tak citer pasal makan makan kat dalam blog ni kan..
asyik post kat fb je.. 

meh share dapur ku sedang hangat bercinta dengan apa sekarang nih..
huuuuu...

ini dia la..
menu baru..
kegilaan semua orang di rumah ini..
penghilang dahaga..
mencetus kebahagiaan bila menghirupnya..
meninggalkan kenangan yang amat manis sekali setiap kali habis... 
memberikan rasa rindu membuak buak kepadanya!!
hahaha..
banyak la punya imaginasi...!!
=D
Ini lah dia!!...




segalanya tercetus bila aku membeli ice blended kat pasar malam..
tengok diorang buat..
macam senang je..
tapi bila rasa.. hmmm tak ada ummpphh la!

dan terus pula aku teringatkan ice blended Dr Cafe..
yang bagi aku mmg super dupper punya best!!!

jadi terus aku nekad mahu buatnya sendiri di rumah!!
wlaupun tak bleh buat sesedap Dr Cafe.. tapi sipi sipi pun ok laa...

makanya terhasilnya Ais Kisar berperisa seperti di atas.. ada juga buat perisa Kopi.. tapi tak terambil dah gambar nya.. banyak sangat.. kopi vanilla la.. kopi coklat la..
macam2 aku eksperimen!!

haha.
tambah lagi..bila si dia kasi thumbs up berkali kali!
terbaeekk katanya!! asyik request je!
siap kata... " ni boleh buat jual nih!"
wallawey.. kejap lagi bukak cafe la aku weh.. hahah..
dan kegemarannya ialah 'Chocolate Vanilla Oreo'! 3 dalam satu tu...
ok sayang.. ice tidak baik untuk kesihatan ya.. so tidak digalakkan mengamalkannya selalu.. ;p


oh ni sambil2.. nasi tomato menu kami sekeluarga semalam..
(nak jugaa.. tunjuk... huuui)


ok, selamat meneruskan pekerjaan masing2 ya..




jangan ada hingga menjilat screen komputer pulak!




8 comments:

nabilah_2908 said...

hrummyg oreo tu nampak sedap... :)

munna said...

Yang ada oreo munna suka....

Cik Ecah said...

hahaha....semua ais blendend besh2!


nasi tomato juga :)

Mimy Hamid said...

peh ko mmg rajin..oreo desert la menu terbaru

Nadine said...

menariknya, share la recipe Kella!! :)

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

perghhhh....memang terbaiklah...

m.u.l.a.n said...

wohhooo... semua sangat lazat..

Munnafendy said...

cane buat? nampak mggoda sungguh!

Kempen Menentang Kekejaman Israel!

Kempen Menentang Kekejaman Israel!
Aku yang menyokong..

Me and My Hubby

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker