Wah!! mari klik klik sini jom !! terima kasih atas kesudian anda semua! :D

Wednesday, May 20, 2009

Ninja Warrior (Sasuke)



Arigato gozaimas!!

malam tadi sekali lagi kami tengok rancangan ni! hehehe... aku and hubbby memang suker tengok citer nie! sampai kami yang kat luar tv ni pun turut sekali beraksi bagai... suara apatah lagi...jgn cakaplah.. mula lah kami pun berangan...aksi2 yang mana agak2 kami boleh lepas.. sebab quite tuff wooo...

in our personal opinion lah...memang bagus lah rancangan realiti macam nih! game2 yang ada dalam Ninja Warrrior ni bukan game sebarangan! memang mencabar kekuatan fizikal dan mental! tengoklah Jepun..buat rancangan macam nie.. dari sudut lain selain hiburan, ianya secara tak lansung, dapat melahirkan rakyat2 yang sihat! berani , kuat.. tak kira lelaki atau perempuan.. pastu pulak ada yang dah gagal berkali-kali tetap nak terus cuba lagi walaupun terpaksa tunggu untuk next show.... tak putus asa... pastu lagi, tak kira la ko dari mana, kerja apa, umur berapa, asalkan ko boleh lepas rintangan2 yang diberikan tu, so u're the winner laa! no heart feeling..

Kita kat sini.. tak abis2 dengan reality show AF nya! OIAM nya! Malaysia Idol nya! Mentor nya! LG Supertar nya! Bintang RTM nya! eeeeeeeeeverybody wanna be a singer...eeeeverybody wanna be a celebrity..?! ! pastu berapa kerat sangat yang menang yang boleh pegi jauh? kalau yang tersingkir plak? huh...emosi tak hengat... siap beg segala.. huu... pandai dema kelentong! hmm skang ni musim2 org dah tak beli kaset n CD lak tu! ini dah ada pulak Pilih Kasih ... udah nak cari pelakon pulak... Kat Malaysia ni.. kalau rancangan2 macam nie.. memang ramai la..yang nak masuk! setiap kali nk audition tu... fuhh! bapak....ramai giler...kengkadang tu pelik pun ada...yang audition2 ni menyanyi, suara sumbang ya ampun..... takkan ler kamu tak perasan suara sendiri yeop oii.... hmm... bila agaknya kita kat Malaysia ni nak uat citer macam nie.. at least kalau tak macam ni pun.. buat ler citer yang membangun minda sket...takda la tertumpu atau menjurus pada hiburan semata-mata.. rosak rakyat nanti..

so u gusy...apa-apa pun, Ninja Warrior ni ada setiap hari Ahad , Isnin Selasa, jam 7.30 malam di TV9.

tengoklah sendiri...anda pasti akan terhibur...

4 comments:

MimY HaMiD said...

tul ar ckp ko...aku pn pening byk tul artis baru...tp lagu bkn best pun...isk x minat la...buat la yg challenge..nsb ada jgn lupa lirik...lain la skit tp still nyanyi but that is not singing competition...wink wink

kella said...

hmm...ko tahu takpe...
ape nak jadi kan? ada plak tu menang bute jer sebab undian.. sore tak best sangat!yg ptut mng x dapat pulak, tu lah diorang sykt tv kira nk untung jer..
sian..rakyat malaysia dok pulun beli prepaid nk ngundi..

MimY HaMiD said...

nsb aku kedekut ringgit utk sms...yahoooo jimat...

MimY HaMiD said...

ha amik for u..hehe http://fridgemagnetonline.blogspot.com ...

Kempen Menentang Kekejaman Israel!

Kempen Menentang Kekejaman Israel!
Aku yang menyokong..

Me and My Hubby

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker