Wah!! mari klik klik sini jom !! terima kasih atas kesudian anda semua! :D

Monday, May 28, 2012

Sandwich Sihat MyWay

Assalamualaikum,

ya .. ya .. sihat la sangat.. 
tiada siapa yang tahu.. aku telah mendapat perintah untuk menguruskan badan!
hmm orang kata.. kalau nak cepat kurus, jangan makan nasi..
aku rasa betul kot..
sebab aku punya seorang teman yang sangat montel orangnya, namun sekarang telah selim melim..
dek kerana tak makan nasi.. makan lauk je..
dan dia banyakkan makan oat dan sandwich je..
boleh je kurus tu! nak seribu daya kan?

jom,
tengok sandwich cara ku pula!
silap silap kalau makan selalu ni makin gemuk tak? hehehe..

~ ini ialah bahan bahannya ya... saladish.. daging cincang yang dimasak dengan sos cili, mayonis, cheese, pikel cincang, roti gardennia~
 

~ mula2 sapukan roti dengan cheese dan mayonis, cheese tu optional je.. penyedap rasa,  lapiskan salad, dan letakkan daging cincang .~

~ lapiskan dengan tomato, bebawang, pikel cincang, sos dan apa2 lagi yang diingini ~

~ siap sudah.. dalam dalam 6 keping sandwich dengan roti berkhasiat dari Gardenia~

selebihnya aku bawa ke pejabat!
kawan2 ku siap minta buat lagi.. tinggalkan nasi lemak, lalu menerkam sandwich ku ini!

dan yang penting encik bos sangat suka laa..
itu sudah cukup!
kepuasan dia pemankin semangat memasakku..
ecececehhh... ;p

ok, la selamat mencoba coba ya kawan kawan...

hajat di hati ni .. nak buat pavlova pulak!
baru dapat resepi dari sahabat!

=))

Sayangi diri dan sihatkan badan dengan makanan yang berkhasiat.. =)

10 comments:

Nadine said...

fuuuh, terliurnya!

kakcik said...

Bilalah kakcik nak mula makan makanan yang menyihatkan sepenuhnya... :(

LYAfrina said...

kella... terliur plok lya tgk.. huhu...

sama mcm ofismate lya nk diet..mmg x ambik nasi..klo kluar mkn dia just ambik lauk pauk je.. tp mmg dh trn sikit berat bdn dia

Kella said...

Nad: nanti buat tau.. senang je.. =)

Kella said...

Kakcik: itulah kakcik.. kita kena punya semangat yang kuat kan? huuuu...

Kella said...

Lya: kan kan? betulla tu.. tapi nak membuatnya terdayakah kita.. huhuh..dahla nasik tu memang kewajipang!

Kakzakie said...

Kakak masih belum boleh control tak makan nasi... rasa lain macam je...

@cu SaYaNg said...

menarik...nanti boleh cuba :-)

Kella said...

kak zakie: haah kak.. rasa pening semacam.. rasa nak muntah.. smua ada lah.. tu pasal kena jugak makan nasi.. silap2 kalau sangat sedap! menambah pulak! aiishhhhhh!

Kella said...

Acu sayang: boleh .. boleh bah.. mudah sangat.. =)

Kempen Menentang Kekejaman Israel!

Kempen Menentang Kekejaman Israel!
Aku yang menyokong..

Me and My Hubby

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker