Wah!! mari klik klik sini jom !! terima kasih atas kesudian anda semua! :D

Wednesday, May 9, 2012

Dee kata.. dia tenang bila membaca blog aku

Bismillahirrahmaanirrahim..

Assalamualaikum,

sebentar tadi je!
baru aku terima sms dari seorang sahabatku yang ku panggilnya Dee.. or juz.. D..
dulu aku selalu panggil dia lady d!
D baru sahaja text aku..
katanya dia baca blog aku,
dan dia tenang..
dan dia suka..
memang bila serabut serabut katanya..
dia akan membaca blog aku..
ummmpph katanya!!

hehe.. d.. siapa lagi yang akan cakap begini kalau tak d..
yeah aku tahu blog aku tiada hebatnya..
tapi takpe.. aku suka! aku tetap gembira bila mendapat sms dari sahabat baikku sendiri.. d

dee.. dee.. sms kau buat aku senyum je..
bila aku terbayang wajahnya.. akan terpampang la wajahnya di minda..
wajah yang sedang tersenyum manis..
sambil gelak mengekek sambil menyebut.. " kay.. kay.."

banyak yang kami lalui bersama..
susah senang zaman belajar dulu..
teringat pula zaman dulu tu.. kami berdua ni sama saiz je..
tu pasal.. baju aku.. baju kau.. baju kau baju aku..
spender je aku tak rasa tak pernah share lagi kot! kan d? hehe..
kami pun sama minat... cuma dee ni dia lebih ke arah kewanitaan..
dan aku pula agak kebrutalan sikit, dia suka pink!! aku suka hitam!!
combine 2 jadi lengkap je.. =)
hmmm sama nakal..?? errr.. aku terlebih kot..
dan lansung aku mempengaruhi d untuk jadi nakal juga! hehe... sorry ya d!
namun..
yang baik dijadikan teladan..
yang jahat dijadikan sempadan.. kan d? =)

~ ini bukan kami, sekadar gambar hiasan ..kredit pic~ 

masa telah pantas berlalu..

sekarang dee dah semakin cantik..
dia juga makin berjaya di hadapan..
dan aku mahu kamu tahu dee..
yang aku sentiasa ada di belakang kamu..
setiap kejayaan kamu aku kagumi
dan aku sentiasa mahu ikut kejayaan mu..
kejayaan mu inspirasi buatku..
setiap jejakmu kini bagaikan butiran berlian yang amat bernilai..
setiap kata yang keluar dari mulutmu bagaikan sinar yang memberi harapan!
cheewah! dee... dapat aku bayangkan wajahmu senyum girang sampai ke telinga! menampakkan gigi gigimu yang cantik itu!! hehehe  '(^___^) v   peace!

terima kasih buat semua pembaca yang membaca entri ini..
semoga setiap orang yang membaca ini..
menitipkan sedikit doa buat kami..
semoga persahabatan kami ini dirahmati.. diberkati oleh Allah..
dan moga berpanjangan berkekalan hingga ke syurga hendaknya..
Amin.


~dee.. kau tengok penangan kau, kau cuma sms pendek, tapi aku terus buat entri kat blog! 
hebat kamu.....!
sekurang kurangnya ada sedikit cahaya untuk mathari yang dah malu malu mahu keluar...

14 comments:

gadisBunga said...

dpt sms yg macam tu serupa macam dapat cahaya matahari menerbus masuk ikut tingkap ke bilik yang suram bersama pelangi dan rama-rama berterbangan! :D

miloais milo said...

iols tumpang gumbira...
moga tali persahabatan uols kekal kukuh... selamanya
amin

Kakzakie said...

Dapta kakak rasakan kella gembira sangat dapat sms dari Dee... moga ikatan/ukuhwah terjalin berkekalan dan membahagiakan...

@cu SaYaNg said...

best kan bila ada sahabat yg sehaluan dengan kita??
dulu acu ada sahabat macam nie tapi sekarang dah renggang gara-gara seorang lelaki..sedih :(

Dyanna Shariff said...

Hi Kay! Ye aku tengah tesengeh mmbaca entry ko nih..mata begenang,hati diselubungi rindu ya amat buat sahabat sejati spt mu..syukur ya Allah kerana di Itm manjung kita betemu..Kay spt mn ko rasa itu yg aku rasa! Tiap butir lontaran ayat dari mulutmu,aku dpt rasakan ikhlas sgguh hatimu berbicara.. Terima kasih krn mnjadi sbahgian tulang belakang aku! Semoga kita kaya & berjaya di dunia dan akhirat.amin..

Kella said...

GB: kata katamu itu! benar sungguh! =D comey je.. =)

Kella said...

Miloais: tengkiu kak.. =) amin amin..

Kak Zakie: sure kak.. =) terima kasih atas kata kata itu.. amin..

Kella said...

Acu: hooolloo.. ye ke.. lelaki? pernah juga kejadian melibatkan lelaki ni terjadi pada kami.. tapi..Alhamdulillah.. kami lagi kuat.. =)

Kella said...

Dee!!!!tima kasih komen! amin amin ya rabbal alamin.. moga moga... kita kaya di dunia dan akhirat.. hugss...

Nadine said...

awwwwh... :)

teruskan berblog kella! mmg ramai yg suka baca blog u disamping tgk gamba2 yg cun2 belaka :)

Citarasa Rinduan said...

moga dee baik2 sahaja.. itu maksudnya kella beruntung ada sahabat seprtinya...

Pelangi Mulus said...

Teruskan penulisan anda yang menarik..

Kella said...

Nadine: nad selalu datang sini kan.. malunya.. kita dah lama tak singgah umah nad... harap perhubungan kita di alam maya ni pun kekal segar..

kak Ayu: kak... terima kasih.. terima kasih atas doa itu juga.. (semalam)

Kella said...

PelangiMulus: terima kasih! i will!! =))

Kempen Menentang Kekejaman Israel!

Kempen Menentang Kekejaman Israel!
Aku yang menyokong..

Me and My Hubby

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker