Wah!! mari klik klik sini jom !! terima kasih atas kesudian anda semua! :D

Monday, January 9, 2012

Hitam selama ni bukan kah kamu sentiasa menyelamatkan aku?

Pagi pagi isnin hari ni aku lebih bersemangat untuk bekerja..
dengan berpakaian kaler hitam lebih menambahkan keyakinan.. kerana..
ku lihatkan susuk tubuh ku seperti makin kurus...
hehe..
sebetulnya kurasakan berat badan dah macam ringan sikit..
ditambah pula memakai baju berwarna hitam..
entah mengapa aku amat yakin yang aku kelihatan kurus di hadapan cermin itu..

Keluar dari rumah..melangkah penuh keyakinan..
terserempak dengan kak nor.. lama tak jumpa kak nor..
mula mula ayat dia..
"eh.. lama tak jumpa kamu nih.. muka dah bulat dah.."
err dalam hati ku.. bulat? apa maksudnya? oh.. mungkin cra pemakaian tudung menampakkan kebulatan wajahku kot..

"haa..." aku menyahut sopan..

"senang hati la tu.. badan pun makin berisi..."

gulp! " err.. haah... memang senang ati le ni kak.. makan je kerja nya.. heheh"
aduh.. ayat cover giler! makan je kerjanya?? aku tengah diet ok! diett...!! dussshh!

di pejabat..

sedang aku berbincang sesuaatu dengan rakan sepejabat dalam bilik..
kawan aku yang sedang berborak dengan entah siapa di petisyen luar 'sound' dari luar..
" ella... ada orang kata ko gemok weh... sabo je la.." sambil dia tersenyum senyum...


"ehh... sape?" muka aku agak berubah... 2 orang teman yang lain dalam bilik pun tergamam..

" ni hah.. en faizal ni.. ko kenal?" sambil menunjukkan lelaki yang sedang berborak dengannya tu!

" hah? sape... faizal mana ... sorry... tak kenal kot.."
sumpah aku tak kenal pun budak tu! tiba tiba budak tu buat aku jadi menyirap je... sape dia nak kata kata aku gemok! aku tak kenal ko .. ko cakap2 belakang pula.. masa tu nak je aku gi sound dia balik!
tapi.. aku tahan je.. buat tak tahu je.. teruskan aje perbincangan dengan rakan rakan.. sementara mereka di luar masih berborak..

seketika, masa lunch akak tu citer kat aku balik..
budak tu ingat kan aku ni staff dulu.. si sarimah.. yang dulunya bekerja di tempat aku sekarang..
dia agak terkejut.. sebab si sarimah tu kecil2 je.. tiba tiba  dah sekian lama tak jumpa..dah jadi gemuk??
ouuuuhhhh ayat dia memang tak boleh tahan beb!
walaupun dia tersilap orang.. tapi dah sah sah dia kata aku gemok..
ouhh... tak boleh tahan..

adegan last sekali!

aku di kedai pakaian ah so ni.. kat pasar malam...
aku tengok tengok seluar jenis legging tu.. macam macam  jenis..
macam ok je, kalau nak pakai2 di rumah..
saje je la aku tanya dia.. berapa harga ni aunty...
" ohh.. itu ka.. ohh itu u tak boleh pakai punya..."

eh! tak boleh pakai?? terkejut beruk la aku.. kenapa aku tak boleh pakai.. apasal.. aku tak layak ke.. ke aunty ni tak jual ke orang melayu ke..atau apakahhh....

" nape ?" tanya ringkas je..

" ouhh.. ini size ah.. kecik punya size.. awak tak boleh pakai.."

" hah? tak boleh??? " suara aku agak kasar dah kuat! macam nak marah pun ada!!

melihat aku punya reaksi.. terus aunty tu cakap..

" ohh nanti nanti saya tengok ada jenis lain tak.. yang awak boleh pakai.." ayat cover la tu..

hati dah makin panas.. tak tunggu dia ckap.. aku da bla..tapi terdengar hujung2 je.. katanya takda la..
ohh.. tak pernah aku dengar orang cakap macam tu kat aku weh.. boleh aunty tu sound macam tu kat aku..
terkedu aku di situ.. lagi pun aku tak cakap pun untuk aku ke sape ke..
aku cuma tanya harga saja! tanya harga je aunty! apa salah saya sampai aunty terus sound macam tu..
sedih saya tau aunty..

besar sangat ke aku weh.. serasa aku, seluar jenis tu kan ke orang gemok mana pun boleh pakai..kan seluar tu jenis fleksibel je..
ishh musykil aku!
apa maksud semua ni..

maknanya aku perasan sorang je rasa kurus hari ni.. waa..
hari ni hitam.. tak menyelamatkan aku lansung!!..


Emosi pula aku hari ini.. hmmm

9 comments:

kasihibu said...

dik jangan marah ye
akak baca entry ni sambil senyum..;p
samada kita tersilap pandang atau diorang yg tersilap pandang

Kella said...

=D kak.. kita lansung tak marah kak.. tu tuhan nak tunjuk tu... hehehe.. perasa je kurus... cheee...takpe.. buat kita ni tak lupa diri.. =p

Mak Su said...

arramak.....

Kella said...

ya maksu... saya sedar akan itu... =p

Mimy Hamid said...

mungkin ko tembam sikit kot...biasa la tu...aku dah biasa hehehe...kadang lain orang lain matanya..yg pasti aku dah kurus skrang sejak pregnant..hihih...itu mmg ramai tegur..weee ..harapan kot lepas pantang ni

Kella said...

My dear fren mimy... kamu belum tido lagi? hhehe.. weh.. aku memang perasan aku makin berisi sekarang.. tapi aku sedang on diet la ni.. pastu macam perasan dah kurus sikit kot.. tu yang macam shock sikit.. heheh.. itu semua terjadi apabila perasaan melebihi dari kenyataan.. hehehe.. perasan lebey beb... hehe.. yang penting ko nampak makin anggun beb bila pregnant ni.. insyaAllah.. makin kurus hendaknya lepas bersalin ni.. =)

kakcik said...

Hehehe... kakcik senyum je bila ada orang tegur 'awak makin gemuk sekarang' (tak berlapik langsung, terus je sound 'gemuk')... dah memang realitinya kakcik sekarang hampir 90kg!

eiza said...

ohhh...sy dpt bygkan perasaan tu...dan sy dah imun dgn smua kata-kata mcm tu...skrg sy lebih positif bila org kata 'makin sihat' skrg sy akan kata, alhamdulillah tu tandanya sihat atau sy akan kata apa ada hal, suami sy kata sy ok so apa mesti sy gelabah....tp mmg sensitif sbenarnya..

Nadine said...

Hah, biar betul diaorg tu. You makin tembam ke Kella? I tgk dlm ur photos maintain je...

Kempen Menentang Kekejaman Israel!

Kempen Menentang Kekejaman Israel!
Aku yang menyokong..

Me and My Hubby

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker