Wah!! mari klik klik sini jom !! terima kasih atas kesudian anda semua! :D

Tuesday, February 23, 2010

TUKAR TAJUK: Aku, dia dan semesta.. (last episode! letih dah nih!)

Rentetan dari entry2 'AKU DIA DAN PHOTOGRAPHER KU'

hahaha..mesti ada orang tertanya-tanya.. siapakah dia fotographer ku itu? yaa.. tak lain tak bukan ialah.... terrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Mr Tripod!!

uii.. kalau takda dia tak dpat la ku n Mr Hubby bergambar sakan!

thanks to My Tripod!

percutian yang masih berlum habis..
just enjoy da holiday.. slow and steady..

DAY 4

18th : Batu Gajah

pepagi lagi kami dah ke klinik gigi BG, mak nurse kat situ.. so buat appointment lebih mudah.. seram sejuk je bila masuk kinik! kinik gigi lak tu! huiihh... jenuh gak la sakit perut aje nunggu turn aku sampai!..
pastu jenjalan le pusing BG..

i think like Bt Gajah, it used to be a famous town once upon a time ago.. and for sure theres a lot of story mory.. history in here! aku suke melihat tinggalan sejarah seperti bgunan2 lama di sini..

kat BG ni ada Mahkamah, hospital, pejabat pos, pejabat tanah, sekolah2, so for sure lah ianya sebuah bandar hebat suatu ketika dahulu, bangunan2 lama yg unik dan cantik tinggalan british dulu, adalah buktinya...


19th: Kg Chupak, Bota

Balik Kg Tok Mr Hubby, Bota, kg Chupak. Jumpa Maktua dan Toknya... saje nanye kabo deme... Alhamdulillah sihat diorang.

tenang damai di kampung..


~ Mr Hubby, teruja dengan tankapannya! tak penah2 sebelum ni tangkap udang galah, sekali tangkap pkai tangan pulak! huuu... aku pun teruja! tgok la mukanya yg meleret tersenyum bangga campur keterujaan menangkap udang galah! caya la Bebe!~

20th: Pekan Parit

Pastu pusing ke Parit plak.. umah nyah nya kat situ juga.. sambil berjalan-jalan..melawat sedara mara juga.. yg mana termampu lah, kalau kira ramai, tak mampu pulak nak pegi semuanya..
~Pekan Parit~

21th: Chempaka Sari
melihat Sunset di Chempaka Sari Parit..
Indah sungguh ciptaan Tuhan! aku memang sangat teruja dengan scene2 begini!

Subhanallah...






22th : Pekan Pusing

singgah juga ke Pusing, tapi mase tu dah malam hari, tak sempat nak snap banyak gambar.
kami singgah umah Incik dan Abah.. melawat..


~ rezeki yg diperolehi hasil jalan2..~

Day 5

2hb Feb 2010
hmm.. berat pulak rasanya nak balik kl!
beban, bebal semacam jer rase...
huh, KL lagi!
apa kan daya..
tapi percutian kami sangat seronok.. so kami pulang ke KL dengan tenang je..
no rush hour!
so, di sepanjang perjalanan kami, harus la kami benti2 gak kan..
kalo ada tempat best tu harus la kan...
sib baik la Mr Hubby pun 'kaki' jugak! hmmm very da sporting sepanjang percutian haa..

23th : Kellie Castle

cuaca memang panas terik masa nih! huh.. tak dayo..



24th; Gua Tempurung
mmg dah lama nak datang sini.. aku teringin nak masuk gua! tapi masa kami datang, takda org nak join masuk gua, syaratnya kena 3 orang ke atas, so kami berdua je, terpaksalah kami datang next time! so tunggu ya! aku akan jejaki Gua Tempurung next episode!



~ so jenjalan di persekitaran nya sahaja lah.. ok juga.. fresh..~

25th: Hentian Tapah

Benti rehat n sembahyang, aku suka tempat sembahyangnya! cantik! nak aje aku snap gambar, tapi segan lah pulok.. mokcik2 ramai..


Overall nya, percutian kali ini amat bermakna terutama kaki jalan mcm aku n Mr Hubby, luckly i have u babe yg sama interest ngan me! kalau tak.. alamat tak terasa lah.. thanks so much babe, and all da semesta yang sama2 memberikan kegembiraan dan syukur pada Tuhan yang memberikan segala kemudahan dan nikmat yang tak terhingga ini!
beribu2 gambar juga telah di snap! ya.. betul.. gambar2 kat atas ni adalah antaranya sahaja, tokkan nak buh sumer kot.. tu pun jenuh bahagi2..
so KL.. here we back..

4 comments:

Mimy Hamid said...

tripod banyak gunaaaaaaaa..nak jugakkkkkk

kella said...

wehhh... ko dah usha harga ke belum?

ct_nurmarlissaa said...

darlingg ...ayah kak mas asal Merua..parit...biasa gak laa lalu bukit chupak cozzz makcik k.mas duk sana...

kella said...

oh... ya ka kak? what a coinsident! kalau ada kesempatan boleh kita bertemu di sana ya! jauh sket! hehehe

Kempen Menentang Kekejaman Israel!

Kempen Menentang Kekejaman Israel!
Aku yang menyokong..

Me and My Hubby

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker