Wah!! mari klik klik sini jom !! terima kasih atas kesudian anda semua! :D

Monday, February 22, 2010

AKU DIA & PHOTOGRAPHER ku- part 3

ahh... lame no nak setelkan pengembaraanku ini.. dah masuk part 3 pon blum abis lagi nih! aku bukan pe.. maklumlah.. masa juga terhad, nak karang mengarang nih pon kena ada feel gak.. sib baik 'feel' mase kat cameron masih ada lagi.. dan tetap akan sentiasa ada.. best sangat bila ingat semula masa kat cameron tuh! aku sukaaa!! da best ever lah!
mari habiskan...


So, last day kat cameron, 31hbJan2010,
sesudah pulang dari breakfast kat Bharat tu, kami sesiap packing.. checkout time..
dan semestinya perjalanan pulang kami menyinggah aje..kejanya..

Balik kami lalu kot Simpang Pulai.. datang pun dari situ.. coz, jalan situ lebih luas walaupun bersimpang siur perjalanannya lebih mudah dari lalu ikot Tapah! jalan sempit, aku ingat dulu penah datang ikut Tapah! nk termuntah2! takda jalan lurus lansung! huuu... tobat.. tobat.. taknak lalu lagi..
11th : Taman Bunga
mcm2 taman ada masa odw balik tu.. so sempat la mensnap gambar bunga...



~ actually Mr Hubby sangat teruja dengan pokok 'periuk kera' nie.. puas jugak la dia dok pikir.. nak beli ke tak..nak beli ke tak.. boleh idup ke tak..~



~ dah nama pun Cameron kan... so mana2 sahaja tetap ada strawberry ! sorry... i dah beli!~

12th: Taman Rama-Rama
~ hmmm.... tempat yg boleh dituju...



13th: Taman Lebah

Mase nih, betulnya dah malas nak bergambar sangat... huhuhu.. dah jenuh...
kat Taman Lebah ni masuk free, mase kami pegi, diorang mcm tgh under construction nih, nak buat tempat ni makin cantik.... nampak gayanya, next coming mesti kena bayar per entry nih!





15th Pasar Brinchang
apa? Jemm??? huh! kami melalui jem buat seketika! dalam hati abis laaaa.... jem jugak ke kat sinih! ciss... dalam hati mula rasa mual! saje je nak kenakan aku! cukup2 la jem kat KL!
Rupa-rupanya... jem kat Pasar Brinchang ni jer....
huhuhuhu..
terkena lak aku n mr Hubby!
puas kami mengomel!
jem semata2 ramai orang berenti kat pasar ini... memang ramai orang..
ye lah.. last shopping kat cameron.. kot2 ada yang terkurang, leh topup..
kami tak ketinggalan makan Jagung panas2.. huu.. memang best! jagung mutiara.. manis... best!
sayur2 pun byk! murah2.. bunga2 pun ada, semua adalah!


~ Mr hubby, masih lagi konfius.. nak beli ke tak periuk kera nih!!~
(keputusannya..: tak yah la beli, blm tentu dapat idup pun pokok tu, next time la kita beli masa dok umah baru nanti ya!)

16th; Bharat Plantation (3rd one)
last, kami berenti kat Bharat yg ke 3, (sebelah Simpang Pulai) juz stop by and snap d scene aje.. ladang teh kat sini tak perlu naik turun tangga.. kat depan mata je...

~ so, inilah tempat terakhir kami di Cameron Highland...
with lots of sweet and unforgetable memory in here!
dan ini antara percutian yg mencabar dan paling seronok di antaranya...
kami pulang dengan senyuman dan kenangan terindah.. dan kami mesti nak bawa family juga datang ke sini lepas nih!
Oh ya, dah turun dari cameron, rasa panas mula terasa... tiada lagi kesejukan yg dibawa oleh angin menyapa tubuh.. (ecehh lagi!)
so, Mr Hubby terus mencadang kan kami ke;
17th; Lubuk Timah!
Mandi air terjun.... kecebusshhhhh!!!!
uhh... legaa.....
juga ada kolam air panas...
********************************
lebih kurang pukul6-7 ptg kami sampai umah (Bt Gajah) Alhamdulillah...
aku yg berkain batik... (pas mandi sungai malas nak tukar suar, pkai kain je..)
so malam tu, apa lagi... sesi membahagi brg yg diborong di cameron, sambil mulut aku n mr hubby tak henti2 menceritakan keseronokan di Cameron..


Moral of the story part III;

1. dah... dah byk tip/ rekemen gue bagi... sila la rujuk entry part 1 and 2.. jadikanlah next holiday korang ke Cameron ya! tak rugi, InsyaAllah..

Namun... percutian ku belum abis cuma di Cameron...

yeah.... *************to be continue***********

2 comments:

Mimy Hamid said...

ahh strawberry choc saja je ko fokus dekat kannnnnnnnn

kella said...

hahahahaha... ko tahu tahu je kan? hanya orang yg memahami lebih memahaminya... saluteee...

Kempen Menentang Kekejaman Israel!

Kempen Menentang Kekejaman Israel!
Aku yang menyokong..

Me and My Hubby

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker