Wah!! mari klik klik sini jom !! terima kasih atas kesudian anda semua! :D

Friday, February 19, 2010

AKU DIA & PHOTOGRAPHER ku- part 2

31hb Jan 2010
Hari ke dua kami di Cameron! kami bangun awal pagi lagi! pas solat je terus kami kuar, nak hirup udara segar di cameron.. nak rasa kesejukannya lagi sebelum kami pulang..

nak snap byk gambar lagi!(hahaha! itu yg penting tuh!hohoho ya.. itulah aku..) sesubuh dingin ni.. mesti lagi best panoramanya..


DAY 3


6th: Cameron Bharat Plantation II


FYI, Bharat ada 3 plantation/kafe, semalam kami dah pg Bharat yg tgh2, pagi ni kami pegi Bharat yg ujung (mghala ke Tapah) kafe nya pun belum buka.. so saja la kami mensnapyy.. tgok kat bawah ladang teh tu dah ramai pekerjanya yg turun petik teh! hoo.. rupanya diorang awal2 pagi dah turun padang lor..


sesampai kami kat sini cuma kami berdua je.. sonok je kami, tapi dalam hati tu ada juga sedikit kegusaran/kerisauan.. maklumlah hanya kami berdua kan.. takut gak.. (sekarang ni bukan takut hantu tapi takut ngan orang yg dah ramai perangai cam hantu!) ya.. beringat je kami.. ingat Tuhan.. jgn gembira sampai leka..




~nampak peputih kat ladang teh tu? itu pekerja2 yg petik teh, tu pon dah kurang, biasanya diorang petik awal pagi sangat!~


7th Teh Boh Estate..
Kami meneruskan perjalanan terus ke Boh Estate.. satu lagi Ladang Teh Boh.. yg mhala ke Tapah! punya lah adventure kami nak sampai ke sini! dalam hati terdetik, kat mana aje lah tempatnya nih! yelah.. jlnnya sempit, berbengkang bengkok.. nk jln kena bagi hon bila kat selekoh.. takut bertembung kereta lain! tapi Alhamdulillah... bak kata pepatah.. 'bersusah susah dahulu...' dan 'kalau tak dipecahkan ruyung.. manakan dapat sagunya!' kami mengalami satu pengalaman yg sangat menarik di sini.. yg tak mungkin dilupakan dan x mungkin kami dapat di tempat lain atau di lain waktu..

mula2 perjalanan, takde lansung kabus! tapi bila je kami dah nak sampai, kabus2 mula menyambut kedatangan kami sepanjang perjalanan tu..
Subhanallah.. itu saja yang keluar dari mulut kami! teruja, terpesona, kagum..! dgn kuasa Tuhan Yg Satu! begitu indah ciptaanMu.. Luckly us.. Waaahhhhhh!!!! (aku ni kalo excited mmg tak leh nak tahan2! nak jerit2 je! tapi tiap kali tu mesti mr Hubby ku akan.. "haiipp!!" "shhhh"... dan aku plak "ups! oh! ok, ok!" takleh nak kontrol beb.. hehehehe.. dan Mr Hubby pun melihat sambil menggeleng geleng kepalanya... )








~Panorama Indah Pagi sepanjang perjalanan ke Boh Estate..~


~Di sinilah tempat yg juga buat kami teruja! cantik sungguh.. macam dlam citer lord of d ring pun ada! macam berada di alam fantasi.. seram pun ada gak bila lelama kat sini... yg penting jgn lupa diri dah..



~ akhirnya kami sampai ke Boh Estate ni.. Boh garden tea.. berbaloi..baloi..~

~ Lihat awan di sana.. berarak mengikutiku..


pasti, dia pun tahu...


Ingin aku lewati


lembah hidup yg tak indah..


namun harus ku jalani..


berdua dengan mu.. pasti lebih baik...~


~ lepas penat mendaki.. yok.. minum teh panas..panas... "hm BOH ada Ummph!"~

8th : Bharat Tea
Kami pi sekali lagi ke Bharat yg tetengah tu! semata2 nak rasa scoone nih! 1st time makan ni.. ate.. idokler sedap sgt pon.. tapi boleh la.. nak merasa, breakfast di pagi hari di tengah taman tea.. kicau burung sahut menyahut.. mghirup udara segar sambil menghirup teh panas..sedang bayu sejuk menyapa tubuh... (eccehhh..)


~ having breakfast with scoon+creem+strawberry jem+ butter and hot tea (of course!)~

9th: The SmokeHouse!



10th : Time Tunnel Memory Lane
Tempat ni mesti pergi tau!! serius nihh! korang dengar lah cakap aku! aku memang rekomen tempat ni mesti pergi! bayaq pi lah 5 hengget jer.. sebab berbaloi tau..
mengimbas nostalgia lama...
kalau bawak mak ayah kita, dema pasti lagi suka!
aku n mr hubby memang teruja n seronok dapat masuk sini! dapat tengok koleksi brg2 lama.. dolu2.. nostalgia beb! tak ada dulu.. tak adalah sekarang! betul tak?

tapi.. mungkin itu kami lah... tak tahu lah org lain.. mungkin orang lain dont give a damn at all about this.. but for us.. its somethings really special about this place.. teringat zaman kanak2 dulu.. zaman hp pun tak da lagi.. main2 internet? apakah itu? pS2? hah? dlu kalo pmainan yg dimain.. batu seremban..tutup botol.. zero point, rounders.. galah panjang! polis entry..one to jaga, polis mati pencuri jaga!, main kawin2? main kejar2..ohh.. lepas penat main, beli aiskerim panjang/pong seposen satu boleh patah 2 kat tengah!
ahh!!! aku rindu betul dengan zaman dulu2! zaman kanak2 riang! owwwhhh...... (aku sedang rindu....)











~ dari dalam galery, macam 2 ada..~





Moral of the story II:

1 . kalau nak ke boh estate, nak rasai kabus.. datang la seawal pagi, pakai kasut sport kalau nak mendaki, ada view cantik di atas..

2. Bunyikan hon setiap kali di selekoh, warning to other car, coz jalan sangat ler sempit... ada bran ke??

3. kalau ke TIme Tunnel, ambik ler gambo bebanyak! sesetengah menda kat situ kita tak penah jumpa pon, bukan senang, so snap aje... berbaloi ler byr 5 hengget!



***********to be continue*************



5 comments:

ct_nurmarlissaa said...
This comment has been removed by the author.
ct_nurmarlissaa said...

cunnn...

Mimy Hamid said...

hmmini tak leh jadikk...aku tak sabar nak kawen ni...ngeeee

kella said...

k mas; cun kan? :D
mims; itulah.. marilah kawin cecepat mimi.. nak welcome to da club nih!

i neEd titLe :p said...

bestnya..lau dpt pergi kt sni..dlu da pegi tpi xtao sgt yg kt c2 ad tmpt2 mnarik cm yg akak pegi tu..huhuhu..best3! :)

Kempen Menentang Kekejaman Israel!

Kempen Menentang Kekejaman Israel!
Aku yang menyokong..

Me and My Hubby

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker