Wah!! mari klik klik sini jom !! terima kasih atas kesudian anda semua! :D

Wednesday, August 1, 2012

Nah, Kuih Ketayap Hijau Pandan!


Assalamualaikum

Salam ramadhan ke 12 ...

ehem ehem... hijau nya...

hari tu kan.. aku ada buat ketayap yang kaler nya kunin, kat sini...
ada juga aku post kat fb...
ada gak yang menegur mengapa kaler nya kuning dan kenapa tidak hijau...
hehehe..
aku rasanya memang pernah tengok ketayap kuning ni... mama pun ada juga buatnya dulu dulu..
kebetulan tiada warna hijau...
maka kuningla pilihan hati.. sib baik aku tak letak kaler itam! hahaha

si dia pun request nak lagi kuih ni.. tapi nak kaler hijau katanya.. taknak kuning..
jadi,
Nah.. Kuih Ketayap kaler hijau... hehehhe

ok.. layan je la gambar kuih ni...




Kalau ada sesiapa yang nakkan resepinya...

boleh Klik sini...KUNING

Selamat mencuba cuba ya... =)

10 comments:

kakcik said...

Cantik kulit ketayapnya. Berkilat lagi. :)

:: Mrs.Eady :: said...

lepas ni buat kaler pink tauuuu :)

Kella said...

terima kasih kakcik sayang! =D

Kella said...

mrs Eady: kaler pink? auuuuwww!! ;)

Chic Na said...

pernah nampak kuih ni yang kaler pink. :)

Kella said...

haah kan.. Chic Na.. rasa cam penah nampak gak... =)

My Little Diary said...

kuih org alim...hehehe

selamat berpuasa.

@cu SaYaNg said...

kalau mak acu kekadang buat hijau kekadang tu putih je :)

Kesuma Angsana said...

tgk kaler pown KA dah suka hehe

akuzle ayu said...

Comey n kemas gulungannyer tp akak suka garing siket..

Kempen Menentang Kekejaman Israel!

Kempen Menentang Kekejaman Israel!
Aku yang menyokong..

Me and My Hubby

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker