Wah!! mari klik klik sini jom !! terima kasih atas kesudian anda semua! :D

Wednesday, July 8, 2009

Alang Pulak!!

Selesai pasal Lah.. timbul pula pasal adik aku sorang lagi..
Alang!
Alang pun dapat sambung study jugak!
tapi lain kesnya...
mula2 dapat UTHM, dia memang agak berat nak pergi sana...
aku pun terkejut, nape taknak pergi, ada masalah ker.. apa masalahnya?
memang pening jugak kepala aku nak fikirkan mana yang terbaik untuknya yg mana aku juga kena fikirkan tentang perasaaanya jugak!
puas juga la aku refer sana refer sinie..bermotivate dgn dia.. ckp2..pro n kontranya..
aku sendiri tanya dirinya.. tapi dia rasa tak happy untuk sambung, so what to do? so we dicide that not to continue! for her sake!
of course la papa n adik2 lain suh sambung kan... tapi keputusan telah dibuat!

TUp2 aku dpt kol kate Alang nak sambung pulak!
Gelabah la jugak masa tu, tarikh mendaftar pun esok lusa, ape menda preparation pun belum buat.. aku plak kat sini.. dia kat sana..
Sedih pulak rasanya.. (dulu.. sama2 jer ngantar kemana2.. sekarang memasing dah besar panjang.. teringat pulak zaman kecik2 dulu..)

Nasib baik, akhirnya (setelah beribu kali agaknya kami sekeluarga menelefon u !) aku dpt hubungi pihak 'U' untuk maklumkan yg dia perlu daftar lewat..atas sebab ttentu..

(sebenarnya aku agak, dia taknak sambung belajar tu sebab taknak nyusah papa n mama.. sebab risau yuran yang agak tinggi? sebab akan berjauhan dengan keluarga? yelah sebelumnie mana penah dia study jauh2..paling jauh pun bila2 masa boleh balik umah, ujung minggu kalau takleh balik, mama atau papa yg akan kesana hantar makanan..hmm pasal duit plak, insyaAllah.. papa masih mampu lagi untuk tanggung... kalau tak cukup pun.. kita pakat adik-badik kumpul sikit2.. Insyaallah.. mesti ada jalan..)

Maafkan Kla sebab tak dapat bersama Alang untuk uruskan segalanya.. tak dapat hantar Alang walaupun hati ni memang nak sangat! sedih gak... (tapi papa mama lagi sedih.. bygkan apa perasaan diorang..setiap kali menghntar anak2nya jauh dari keluarga demi untuk mencapai cita2..)


tapi Kla akan sentiasa ada.. kol je.. or sms jer.. or emel je.. Ayu ada.. Abang ada..Acik n Adik ada.. Abg Zul pun ada.. no worries... we are all available!

To Alang...

-Jangan Lupa Tuhan, percayalah.. ini semua ketentuan dari Tuhan, mhantar Alang study kat sana!

-Jangan tinggal sembahyang.. Ape2 pun minta perlindungan dariNya..

-Jangan Lupa Papa Mama, jgn membelakangkan keluarga walau dlm apa keadaan pun! remember.. we're big -happy family... family first!

-Jangan Lupa diri bila kat tempat orang... sentiasa ingat asal usul diri..

-Jangan bongkak, sombong bila berkawan.. sentiasa merendah diri dan bersederhana..

-Belajar rajin2..hard but smart! kalau tak sia2 lah pengorbanan papa n mama...

-Tolong jaga diri, martabat dan maruah diri, Alang tu perempuan... byk godaan..

-Kla, Abg Zul, Ayu, Abang, Acik, Adik sentiasa doakan yang terbaik untuk Alang..

Kla ni dah banyak makan garam terlebih dulu ... jadi, sikit sebanyak memang faham..
kalau dulu kla pernah lalui perkara2 tak best, taknakla adik2 pun turut sama!

So please ingat ini semua..!

saja je letak ni sume kat kat blog.. nanti sb kalau lupa .. sila refer balik!

(ehem-ehem! Acik pun sama.. anda dihasihati merujuk pada perkara di atas juga! nasihat dari kakak mu! Acik pun dok jauh dari keluarga nie! )

hii... risau betul dengan diorang nih! hmmm risau2 aku ni.. aku tahu papa n mama lagi la risau...




~rindu korang semua!~

4 comments:

MimY HaMiD said...

adik ko dpt UTHM yg kt johor tu ke...hehehe klu betul tu tmpt tu..aku mengimbau kejap la...heheh

ct_nurmarlissaa said...

wahhhh....verryy...caring lah..ingat kat family kiter gak...mmg betui family 1st...

kella said...

Mimy: haah..Kat Johor..ko pun penah study sana ka mimy oiii?? scan tengok sat!!

Ct_nurmalissa: ye kak..harus.. siapala kita tanpa mereka..
sob..sob..sob..

MimY HaMiD said...

bkn aku tp ...X FILES...hahaha dulu aku nya Xbf study situ..aku sempat le dating sana atas ajakan nya konon suh tgk tmpt dia study...hampeh je kan dulu...hihiih..lawak bila ingat

Kempen Menentang Kekejaman Israel!

Kempen Menentang Kekejaman Israel!
Aku yang menyokong..

Me and My Hubby

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker