Wah!! mari klik klik sini jom !! terima kasih atas kesudian anda semua! :D

Thursday, August 18, 2016

Allahu.. Alhamdulillah!!!

Bismillahirrahmanirrahim...
Allahu.. lamanya aku tak update blog weh... wahhhhh setahun lebih...??? ohh nooo
ada ke lagi sahabat sahabat alam maya ku yang dulu dulu seangkatan yang masih aktif .. mesti ada punya, nanti sat nak pi terjah la.. ketuk pintu Assalamualaikum, agak2 kenal ke tak lagi.. hihi..

So apa nak kemaskini?
yaa.. 2 hari lepas Hari Lahir aku.. umur dah makin meningkat weh...
sebenarnya hari lahirku ialah.. hari untuk aku menghargai ibuku.. Mama..
mama yang terhebat. Terima kasih mama kerana tanpa mu dengan izin Allah aku tidak berada seperti ini sekarang. Alhamdulillah atas segala kurniaanMu ya Allah... minggu lepas sebenarnya baru balik kampung! seronok! tenang! damai semua ada! Rindukan Ammar juga dapat duk lepak dengan Ammar beberapa hari best sangat ! wangiii jeee... siapa Ammar? hehe.. nanti kita cerita k! =)
Alhamdulillah Allah kasi peluang dapat bersama dengan mereka walau untuk seketika. Semoga Allah sentiasa memberikan peluang yang berkualiti untuk kami sentiasa bersama sama.



Semalam pun best! sekarang kan tengah Olimpik! aku peminat badminton ni memang tak lepas peluang la sokong kan... semalam bergu campuran kita tewas dengan Indonesia di peringkat akhir! tapi bagi aku tidak mengapa! mereka kalah bermaruah! mereka telah cuba sedaya upaya apakan daya Indonesia lagi hebat kan.. tidak mengapa, mereka telah tamatkan kemarau tanpa pingat acara badminton untuk Malaysia bagi acara bergu campuran. Bukan itu sahaja! mereka bukan sahaja mendapat pingat Perak, malah mereka adalah bergu campuran pertama yang berjaya masuk ke suku akhir, separuh akhir dan seterusnya ke peringkat akhir! berjuta juta kali tahniah untuk pasangan bergu campuran Chan Peng Soon dan Goh Liu Ying di Olimpik Rio 17hb August 2016. Anda tidak kalah! anda Menang! Menang!

Nak cerita Raya dah lepas pula... sampai hati aku kan.. lansung lupa belog!
takpe la ada hawa2 sikit lagi Raya tu.. Selamat hari raya maaf zahir batin untuk pembaca dan kawan2 blog yang masih kenal ku.. hehe.. nanti kita sambung raya haji nanti plak k..

ok, kita kemaskini cerita itu sahaja dulu k..
nanti letak gambar.. biar gamba berbicara seketika.. =)

love muchossss...
Ini yang best tengok semalam.. ok apa dapaat Perak!! ada pula la duk viral pagi ni.. akhbar Kosmo, di kali highlight panas plak pagi, adaka katanya depa dua pemain ni, hampakan jutaan rakyat Malaysia??? weehhh.. kami ok la, kami suka yang depa dapat masuk final pun tak abis lagi.. aisshh x sempat nak berasa hampa la weh.. depa dah cuba yang terbaik weeehhh.. im proud lagi ada lah! susah payah depa weh... hargailaaa sekurang kurangnyaaa... humm... ( eh.. emo plak!)


Gamba raya sikit je kasi.. ini dengan sahabat2 BAM... semua PA hehehe.. tq Ecjah jadi tuan rumah. =)


~ sandwich roti whole meal... bekal dan bisnes ~

~nasi kerabu in da housee.. buat hujung minggu lalu tempahan kawan kawan~

ate.. ghopenyaa... ate banyak beno tumissnyaaa... eh... hehe.. nampak 2 pinggan tu, ini untuk jiran ni.. kasi sekali pinggan lama dah.. huk huk..

~ini satu lagi pasangan harapan.. kebanggaan! #malaysiaboleh


~ masak salmon grill with caramel onion masa tengok badminton bergu atas tu.. hehe

~ 2 hari lepas buat fisio lagi.. demi kepasang kaki yang sempurna...  Insya Allah moga Allah permudahkan... humm lama juga nak sembuh sepenuhnya.. nanti2 aku cerita apa jadi.. hum..

semoga ketemua lagi ya! Insya Allah.




No comments:

Kempen Menentang Kekejaman Israel!

Kempen Menentang Kekejaman Israel!
Aku yang menyokong..

Me and My Hubby

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker