Monday, January 17, 2011

Desert malam ini: Puding Jagung, eh Dadih jagung la..

Dadih jagung! yang telah dipelbagaikan..
tambah dengan krim jagung je..
yummm... makan sejuk2.. rasa macam aiskerim jagung..
memang sangat layan...
cair je dalam mulut tu..!

kegemaran abbi ni! mulanya aku tak gemar sangat, sekadar buat untuk dia, sebab tahu dia suka!
memang teruja muka dia bila tengok aku hidang ni!
so aku pun layan le jugak!
ishh.. memang layan! sudahnya aku yang lebih lebih..

korang cuba lah buat pula..
pastu tambahkan lebih susu cair..
lemak berkrim jadinya!

Update (18/1/2011)
cara nak buat dia senang je,
Dadih segera
Susu cair
Gula
krim jagung tin
cara caranya terus ada kat plastik dadih segera tu, tapi aku buat separuh sahaja, sebab separuh pun dah banyak sebenarnya, nasib baik cukup bekas nak taruh.. cuma aku lebihkan susu cair..
dan bila nak makan tu, letak jagung dalam tin tu sikit
tu yang rasa macam eskerim je.. :)
selamat mencuba!

10 comments:

  1. sedapnyer..sedapnyer..
    nok etek bulih dok?

    ReplyDelete
  2. sesuatu yg berbeza, dadih, tp maksu rasa maksu suka puding jagung and jagung in cup more ;)

    ReplyDelete
  3. kalau makan free lagilah sedap. kuning lembut dah menarik selera nak makan....

    ReplyDelete
  4. SUKA WAT DADIH NI...PASNI NK CUBA STYLE KELLA PULAK.

    ReplyDelete
  5. saya ni tangan leras kot resepi banyak salin bila buat dapat lesen F

    ReplyDelete
  6. rajin tul kella ni. padanla suami sgt bangat sama kamu! :)

    ReplyDelete
  7. sedapnya....sy penggemar jagung..huhu..

    mcm mana nak buat ni..?

    dadih jagung
    jagung cream dgn susu cair jer eh..?

    jom ke APA KATA HATI pulak,
    MAGGI GORENG

    ReplyDelete
  8. yummy ...dulu mak aku bisnes dadih beb...buat sendiri tau...nanti aku tanya camner ek

    ReplyDelete

Terima kasih atas kesudian komen komen anda! :)