Wah!! mari klik klik sini jom !! terima kasih atas kesudian anda semua! :D

Wednesday, March 31, 2010

Pesta Buku Antarabangsa, PWTC

Hampir2 aku tak merasa nak ke pesta buku ni!
aku memang sangat teringin nak ke pesta bukut ni, coz ada buku n magazine yg nak dibeli! hari2 akhir pesta, mr Hubby lak out to da station! camana nih! (tulah, biasa pergi berdua, bila sendiri cam terbantut lak!) tapi katanya, pergi lah sendiri.. ajak sesape kawan..! orait, tetiba lak si Mimy pon nak pegi! so leh la jumpanya di sana, tapi kami pakat, masing2 carik dulu buku yg masing2 nak, dan bila dah settle je terus roger!

Sampai kat sana tetiba dapat call dari si Era, kwn lama dulu, katanya juga ada di Pesta Buku! ngan Kak Ita! wahh.. lama tak jumpa tu.. berbelas tahun lamanya!


~ kak ita maitain kurus! masih cam dulu! anak dah 3 beb..~


~ ini lah dia si Era! kawan mase sekolah rendah n Men. masih single mingle! terbuka untuk permohonan... hehehe sempat la jugak bercerita ceritu tentang kisah2 scandal mandal.. ishh..~

sampai Era dah balik pon aku tak jumpa2 ngan Si Mimy ni! kol tak dapat, ishh! agak dah balik ke budak ni... kol lagi.. text sms lagi.. tak dapat! huuu.... aku dah abis beli buku nih..
kol lagi sekali!
Akhirnya, dapat cakap ngan dia, dlm suasana bingit, hingar.. luckily pula kami kat tempat sama! cari2.. akhirnya jumpe!!...


~ haa.. lama gak tak jumpa ko yek mimy! sedapnya kena peluk ngan mimy.. hihihihi...
(semua gambar ngan mimy ni ehsan dari mimy..phone aku dah ketandusan..~


~ haruslah bergambar kan.. tonangan mimy pon ada sekali, bagus dia, mahu jugak mensnap2 gambar..~


~terjumpa lak si Eja kat Mall,

hai.. byk sungguh jumpa kengkawan kat pesta buku nih! gembira sangat! yeah, mr hubby di seberang lautan.. takleh pikir sangat nanti tersebak.. hehehe!



~ antara buku yang dibeli oleh ku... and some magazine.. tak sempat nak snap pix! yeya.. selamat membaca.. jangan taruk kat rak buku sebagai hiasan sahaja! hehehe.. kata-2 perangsang untuk diri sendiri!~


~ buku ni nak present kat mr Hubby pada 9hb April ni, our monthly anniversary! takpe, dia tak pernah sempat nak baca blog aku punya..~

2Award - Beautiful Vs Top






Here are the rules to accept the award:

1. thanks & link the person that gave you the award

2. Pass this award onto 15 bloggers you've recently discover and think are fantastic

3. contact said blog and let them know they've won the award

4. State 7 things about yourself

Aku suka nak ambil award ni dari Mimy! thanks so much ya fren.. i think im in yer list ya! even i dont think that im a top and beautiful? hehehe.. down to d earth.. hihihi..

dan untuk pass this award kepada 15 blogger lain? uhhh.. byk tu... tapi takpe..aku random kasi kat diorang lah yek!


and 7 things about me;
1. Anak pertama kepada mama and papa, + mak dan abah.. kakak kepada 5 orang adik + 4 org adik in law.... and im absolutely a lovely and a caring wife to Mr Zule! and im damn sure wanna be a mum.. one day.. yeah..may God blessing.. Amin..
2. saya tahu saya seorang sensitif! dalam byk perkara! dalam kehidupan seharian.. bersama suami (paling byk yg aku sensitif) , cepat tersentuh juga dgn pkara2 berkaitan kehidupan manusia... rohaniah..
3. Suka jalan-jalan! cuti-cuti , ronda-ronda dengan suami dengan family... dapat rehatkan minda..luas pandangan.. hargai ciptaan Allah.. aku memang suka mhayati keindahan-keindahan alam yg cantik, unik, bahagia je rasa..
4. Badminton! dari kecik aku dah main bminton.. tak da lah sampai wakil negara pun.. tak sempat nak asah bakat ke peringkat lebih tinggi! tapi permainan itu memang dah sebati dalam diriku!
5. im am down to da earth.. low profile.. aku tak reti nak nunjuk bagus atau pandai.. kalau ada sesuatu kelebihan pd diriku biar dalam diam sahaja dan biar orang lain mengakuinya sendiri, tak perlu aku tunjuk hebat.. (sebab aku mmg malu nk terima pujian nih..) apa pun segala kelebihan datang dari Tuhan
6. Aku suka makan! makan pula perlukan masakan! dan rasanya aku dah tersuka bidang masakan nih.. masak yg luar dari kebiasaan.. aku suka mencuba resepi baru sebenarnya, dah tentu2 sebut pasal makan berhubungkait dgn dapur.. aku suka nak ada peralatan daput macam Rachel Ray tu.. dan peralatan dapur yg aku suka ialah... Pisau!
7. never give up!
so sesiapa yang saya ketuk pintu jemput tu, sila2 lah.. ya..
tq..

Biskut Antu..

Hujan2 begini... best layan Antu! eh, layan biskut antu!
aku panggil biskut antu sebab..
bila cecah biskut ni ngan air milo memang takleh benti!
asal celup aje.. abis.. celup aje.. abis... amik satu lagi, satu lagi dan satu lagi!
ate tak bleh nak benti lak!
cam layan je makan biskut nih!
tambah2 tangah ujan lebat gini!
perrghhh.. terangkat!


Saturday, March 27, 2010

Cuti Sekolah Minggu Lepas

Biasanya, cuti sekolah, bebudak yg sekolah la happy, terbalik plak ngan aku,

happy sebab adik2 datang sini..aku masukkan diorang untuk ke Program Motivasi di sini..selama 3 hari, drpd diorang cuti sesaje, pekdah juga ke kem ni.. kasi segar gegar sikit minda diorang nak PMR tahun ni!

layan cerita bergambar aje.. mood tak mari lagi, nanti2 update..



Si Fahim dan Nain

~ bawa diorang ke one utama, jalan2, makan2.. motif utama adalah pegi beli buku budak2 ni.. buku2 pmr.. nak peksa taun ni kan..

~ mesti la jugak singgah ke IKEA, si Nain mmg dah pernah datang sekali ngan mak ritu..
si adik teruja jugak tgok kat dalam tu! cantik2 belaka katanya..nanti rumah baru kekla buat la desing macam ni.. macamtu.. iyolah.. kalau ada duit..tak kemana..hehehe ~


~ lepas diorang balik dari Kem tu, pergi plak ke Ulu Bendul, N9! syiok abis mandi kat sini! adik paling lama mandi! lepas gian! tinggal kan baru taoo...~


~ skybrigde klcc! best dapat naik sini! thanks to Sitang, coz dapatkan tiket untuk kami ke sini! teruja la jugak! bebudak tu mahu tak teruja? aku n hubby pun 1st time naik ni..sepanjang dok KL.. dia bagi kita 10 minit je dok kat sini..~


~ ada F1~




~ bawak diorang ke petrosains gak...~


~skybrigde KLCC~

Friday, March 26, 2010

Sejak Mula Ku Percaya Ada Cinta..

Cinta lah yang memungkinkan segalanya... cinta suci.. dan Abadi...

mood telah bertukar gembira sekarang ni, setelah mendapat comment dlm facebook dari Mr Hubby;

"I hv arrived safely & right now resting at my room. Take care of ur self my dear & dont be naughty. Miss u so much!"


serta merta perasaan btukar dari sugul terus ceria! terasa hidup ku jadi berwarna-warni.. ingin senyum seluas-luasnya.. hati berbunga-bunga!

I miss u too babe! me doakan u baik2 di sana, dapat lakukan kerja dgn terbaik di sana, selamat dalam segala hal dan mendapat lindungan dari Allah.. InsyaAllah..

betulla katanya selalu; sayang isteri tinggal tinggalkan..
sebab bila berjauhan, lebih terasa rindunya..
lebih bertambah sayangnya bila mengenangkan kembali saat2 suka duka bersamanya..
bila jauh.. mulalah teringatkan semula perkara yg sweet2...

hmmm.. how sweet..

lekas pulang ya,

itulah dia...penangan Zule..

Thursday, March 25, 2010

Wednesday, March 24, 2010

This is it! The Big Bang HSBB Launching

Selama lebih 2 tahun geng2 HSBB termasuk bos-bos haku.. bertungkus lumus berkerja keras untuk menjayakan ini.. asyik meeting sana sini je sokmo GM aku tuh! tak lekat di opis kebelakangan ni!
akhirnya malam ni tibalah saat yang ditunggu-tunggu! Pelancaran HSBB... High Speed Broadband!

Lokasi pelancaran di Dataran Merdeka, dirasmikan oleh PM kita!

Antara yang akan ada di malam ini ialah..
-Performance by Stacy, Aizat, Hou Ren, Pop Shuvit, Tomok, Bunkface and Faisal Tahir!
-Showcase of digital lifestyle application and technology!
-Quizzes and Games with DJs Fara Fauzana & Faizal Ismail!


Wah... diorang kat opis ni dah teruja abis... sana sini orang cakap pasal hsbb nih!
Sebagai Staff TM, semestinya ada perasaan bangga you.. mesti support ya!

So takmo cakap byk, InsyaAllah aku pegi, umah dekat je tu..
jumpa anda di dataran ya!

Tuesday, March 23, 2010

'BEEF LASAGNA' da bomm!!

Ni semua pasal tengok lasagna kat blog si Mimy lah nih! pasal lasagna beso nya tu..
huuu... meleleh aje aku tengok, aku memang sangat suka ngan lasagna ni,
tak tahan, terus cari resepi, buat sendiri! besar punya lasagna... hehehe...

Separuh ku sental ngan Mr Hubby.. separuh lagi bawak pi opis laa.. mana bleh nak abiskan.. kami berdua aje.. cheesee berketul dalam tu! satu peket mozarella abis aku tauk tau..
huhu..

Persembahkan 'Beef Lasagna' ku yang pertama kali buat ni..





.
~ a slice of yummy cheezzee lasagna..., want some?~

Mahu Resepinya? mudah dan ringkas sahaja, aku cari resepi ni dalam internet je..

(Original resepi from Kuchai FP)

Bahan-bahan:

Kulit lasagna ikut suka yg kena rebus dulu or takpayah
Mozarella cheese
Sos Daging
1 block daging kisar RAMLY ( i guna daging fresh yang dicincang sendiri, daging Ramly byk lemak dan ketul2 keras)
1 tin cendawan butang potong dadu

1 biji bawang besar potong dadu
5 ulas bawang putih ketuk & cincang
1 sudu besar cili boh

2 sudu besar tomato pure (i tak taruk pun)
1 tin kecik PREGRO tomato sos with basil & garlic ( i guna yg tin hijau, sekali dengan cendawan)
2 sudu sos cili ( tak taruk)
1 kuib pati ayam MAGGI ( tak perlu)
sedikit lada hitam & oregano
gula & garam secukupnya

Sos Putih

2 sudu besar butter
2 sudu besar tepung gandum
2 kotak (250ml) susu full cream
1/2 bar cheedar cheese potong dadu / parut if rajin
sedikit lada sulah & garam

Cara-cara memasak

Sos Daging
Tumis bawang besar & bawang putih sampai naik bau. Masukkan cili boh & tumis sampai kering kemudian masukkan daging. Bila daging empuk masukkan sos pegro, tomato puree, sos cili, kiub ayam, oregano & lada hitam. Masak hingga serasi kemudian masukkan cendawan butang. Tips, mummy buat sos ni lebih rasa manis dr masin sbb nnt cheese dah masin

Sos Putih
Cairkan butter, then masukkan tepung atas api sederhana. Bila dah sebati tepung & butter masukkan susu & kacau atas api sedrhana jugak sampai pekat lepas tu masukkan garam (jgn byk) dan lada sulah. Lepas tu masukkan cheese & tutup api,

Letaklah sikit sos daging kat base mangkuk or aluminium foil supaya tak lekat mmt. Susun lasagna rapat2 kemudian lapis sos daging dan kemudian sos putih. Lepas tu tabur mozarella cheese (mama guna parmesan cheese) byk2. Lepas tu ulang ler sampai penuh mangkuk atas sekali tabur cheese byk2 jugak. Bakar pada suhu 180-185 darjah celsius selama 45 minit. Tunggu lasagna sejuk sikit supaya senang nak potong.




~ sos putih yg dah tinggal sikit je lagi baru sempat nak snap~


~ lapis pertama, kulit - daging - cheese..~


~lapis kulit lagi - letak sos putih...~


~kemudian cheese pula atas sos putih..~
Next time aku nak buat lasagna yg guna sos putih semata2 cam kat pizza tu, buat seafood plak, so takdela nampak merah2 sos tomato tu...
sebenarnya rasa terharu pun ada lepas buat ni, coz tak sangka lasagna ni boleh buat sendiri jer! yg tak tahan tu, sos putih tu cam sedap semacam jee.. uhh...
lain kali nak buat kasi lagi kaw kaw, coz yg ni cam byk kurangnya.. biasalah.. 1sttime buat...
apa lagi? (mimy ada bran?? hehe)
"Selamat Mencuba... berbaloi-baloi.. buat sendiri jer.."

Contest: You & Me - Love Forever

Join contest ni saat2 terakhir! hari ni dah tarikh tutupnya!

cepat kengkawan yang nak join masih sempat!

sila ke Link Cik Siti yg baik hati menganjurkan contest ni..



Gambar yang di pilih....
........................................

............................

...............

........

yeah...



~ byk sangar gambar nya.. tapi ku pilih yang ini..
gambar ni masa kat Cameron baru2 ni kami pergi...
nampak cam best je ...
"semoga hubungan ku dan suamiku semakin erat,
bahagia selamanya... dan dikurniakan cahaya mata..penyejuk hati.. Amin..."

Moga bisa menambat hati Cik Siti kita...
Terima kasih menganjurkan contest seperti ini...

Monday, March 22, 2010

APA?? Akukah Pemenang Itu?

hehehehe.. tajuk tak bley blah... kayak menang besar ja !! hey.. mesti excited maa...
bukan senang nak jadi pemenang.. ingat balik mula join wedd contest by kak Lynn.. best 30th & dan pemenangnya jatuh kepada...


tarra...




Apa nak cakap..? Alhamdulillah.. syukur...dapat tempat ke tiga.. cantik jugak la kiranya gambar kawin tu! rezeki.. tapi betul, sebenarnya harapan dah tipis je rasenya, sebab apa sangat la gambar aku dibandingkan dgn photo2 lain yg lebih glams canggih manggih.. tapi mungkin berkat muka kami yang penuh kasih sayang tu yg buat juri2 tu tertarik hati memilih gambar ni! (ecceehhh..) Alhamdulillah... mereka lain yg terpilih tu memang tak disangkal..cantik gambar diorang.. yang lain2 pun tak kurang hebat.. juri mesti pening pale nak pilih mana satu..


Apa pun, Terima kasih untuk Kak Lynn sebab menganjurkan contest camni! thanks so much! thanks to juri2 juga sebab pilih gambar ku... rezeki ni..syukur..

Berita Gembira!!

Gembira mendapat tahu bahawa rumah baru kami dah siap!!
dah boleh duduk dah!
pejam celik pejam celik je.. dapat surat.. mengatakan kami dah boleh ambil kunci rumah! tapi setelah bayar semua urusan api air untuk rumah tu lah!

dah kena mula start packing2 barang2..

Semalam, mr Hubby mundar mandir dalam umah! kejap kat ruang tamu, kejap pi dapur, kejap pi dalam bilik... katanya..
" hii.. tak tahu nak mula dari mana nak mengemas nih!" huhuhu...
sudahnya kami pakat nak setelkan brg2 bilik belakang dulu, bilik tu mmg dah penuh ngan kotak2 brg2 kami mula pindah dulu! tak terusik! so, set! bilik belakang dulu!

hmm.. memang la tak sabar nak dok umah baru..
tapi... tetiba termenung panjang jugak kami!
nak masuk umah baru ni mesti nak pakai byk duit!
duit, api, air, maintenance, letrik, itu yang paling utama..
bab2 perabut, kabinet semua tu tak masuk lagi tu..

sekarang dok tengah anggar berapa duit nak sediakan ni, duit ada ka pun? hahaha..
InsyaAllah.. moga tuhan permudahkan semuanya...

Seminggu yang telah berlalu..

Minggu lepas memang minggu enjoy! keja 2 hari je! mana tak enjoy..
sebenarnya adik2 ku turun kl.. motif utama adalah untuk hadir ke Kem Motivasi..
tapi dah alang2 diorang turun KL.. pulun la bawak diorang jenjalan.. pusing2, kasi pusing sampai letih, lelah dan rabak... heheheh..

14 Mac, Diorang sampai..
15 Mac jalan2..
16-18 Mac, diorang gi Kem Motivasi..
19 Mac Jalan2 lagi..
20Mac diorang balik...

Apa dibuat sepanjang diorang kat sini?

tungguuu.....

Thursday, March 18, 2010

Check whats on my Frigde?

Aku bukan apa nak uat entry ni..

saje je.. kalau Mr Hubby tengok pon bagus gak!

dia Pegawai Pemeriksa kat umah!

check peti ais..

check air sejuk..

check expired date barang2 dapor...

huh! mmg adalah jugak 2-3 barang yg kekadang tu aku dah buka, then simpan, pastu expired! dialah tukang bagitau dan tukang buang dalam tong sampah! yela.. barang luput mana leh pakai lagi kan?

he's very particular about this and that...



~ antara yang ada buat masa ini di dalam fridge aku..~




~ mayo, cheese, jem semua mesti ada ni, kok kalo kesempitan makanan.. leh ler sapu roti aje..~




~ yeah.. 100 plus kena ada jugak! mr hubby punya, aku pon teguk jugak! susu HL lak aku punya, perisa coklat dah abis, tinggak strawbery blm bukak lagi.. maklumla susu putih aku tak berapa blh telan... huhu.. air gatorade tu beli sebab nak masuk contest! hahaha...

Wednesday, March 17, 2010

Lat 2 dan 3+1

tambah koleksi Kartun Lat lagi.. sekarang dah ada 4 dalam koleksi!
Lat ke 2, kami beli di MPH Plaza Bukit Bintang- Dr Who? (19hb Feb)
ke-3 di MPH One Utama ( 6hb Mac)-Town Boy,
dan satu lagi, 'With A Litle Bit Of Lat'- Mr Hubby ku jumpa kat umahnya! stok lama... katanya dia pun tak ingat pernah beli dulu!







~ baca kejap je dah abis.. tapi best nak kumpul semuanya!

Saturday, March 13, 2010

Aquarium Pertama

Ini lah mini aquarium aku dulu! yang pertama aku punya semenjak aku keja kat KL ni..
mase ni belum kawin.. kat umah sewa ni, i deco2 sendiri tu... pegi beli ikan, batu2, pokok2..secara berperingkat! semuanya dengan tunang i mase tu.. sekarang dah Mr Hubby..
kami punya minat yang serupa..

sometimes kitorang tergelak je..
tempat dating kami selalu kat mana.. hmm kat Pasar Pudu! hahaha.. tengok2 ikan kat situ.. usha2.. jalan2..
best... sedikit sebanyak, sekarang ni dah tahu la sikit2 ilmu nak bela ikan ni..
mula2 bela dulu, tak pandai.. asyik ikan mati..tak ikan..pokok lak mati...

aku n mr Hubby share..tukar2 ikan..




~ tengok batu tu putih lagi... baru la katakan... sekarang dah bkarat! heheh~



~ini snap masa tutup lampu, di malam hari...



Sekarang aqua ni aku ltk kat opis lak! kat umah aqua yg besar! tapi sebab frust ngan siput yang melanda, menyerang, mr hubby terus buang semua, kasi cuci.. (buang kat aqua kecik aku ini.... jugak..)
takpela..
sekarang ikan2 beranak pinak dah..
cuma aquarium kat opis ni dah tak secantik dulu...

Kempen Menentang Kekejaman Israel!

Kempen Menentang Kekejaman Israel!
Aku yang menyokong..

Me and My Hubby

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker