Wah!! mari klik klik sini jom !! terima kasih atas kesudian anda semua! :D

Friday, January 29, 2010

Hani Honey






My SIL, Honey..
Hani datang takda lah berjalan sakan sangat, coz dia ada plan ngan kengkawannya sebenarnya, jumpa kwn2 lama..
tapi kesempatan yang ada tu, kami bawakla dia ronda KL..
melihat keindahan KL di malam hari...
hmm... KLCC semestinya!
pastu, teruja bawa dia pi makan johnnys..
ceh.. rupa2nya dia pun tak kesahnya..
hahaha.. aku n mr hubby aku plak yg excited lebey..
Thanks to hani too.. coz belanja kami makan pizza...!
best!

Monday, January 25, 2010

LAT

entry kali ni, ada sangkut paut ngan rentetan entry sebelum ni 'a day with u'
Aku rasa aku dah bertambah suka dengan kartun Lat ni..
begitu juga ngan Mr Hubby ku!

so, sebagai permulaan mengumpul koleksi LAT ni

buku pertama kami beli..

'Lots more Lat'
mase kecik2 dulu ada gak baca buku2 Lat kat perpustakaan dan aku penah ada buku Lat the kampung boy, makcik yg bagi, tapi ntah kemana perginya!


Antara koleksi kartun Lat;

The Kampung Boy
Budak Kampung
Entahlah Mak …
It’s A Lat Lat Lat Lat World
Kampung Boy: Yesterday and Today
Keluarga Si Mamat
Last as Usual
Lat at Large
Lat’s Lot
Lots More Lat
Town Boy
With a Little Bit of Lat
Be Serious Lat
Better Lat Than Never
Dr. Who?
Lat and Gang
Lat and His Lot Again
Lat Gets Lost
Lat was Here
Lat with a Punch
Mat Som
The Portable Lat

Ya, walaupun buku2 Lat ni dah lama, sebelum aku dilahirkan lagi pun dah ada,
tapi unsur2 yg diterapkan dalam buku ni sangat 'catchy' ! best..
Memaparkan 'Malaysian' sepenuhnya, so bila bacanya, akan terlintas difikiran..
"yaa... betul..! so malaysian...!''

unsur2 jenaka, sedih, politik..
buat kita tersengih sendiri..
ketawa terbahak2!

kami selalu gak abiskan lama masa kat kdai buku untuk mentelaah buku2 lat ni, sambil ketawa beramai ramai! hahaha...

aku tahu ramai mereka di luar sana dah lama kumpui koleksi Lat ni,
aku lak baru terhegeh2..hahaha.. tidak mengapa..

'bg aku 'Lat' ialah sesuatu yang berharga yg tak luput ditelan zaman dan tak akn merugikan sesiapa wlaupun yg baru ingin mengenalinya'


Dato Lat (Dato Haji Mohammad Nor bin Khalid) yg masih aktif di bidang ini.
pengiktirafan demi pengiktirafan telah diberikan kepadanya,
salah satunya, seperti gambar di atas,
setem edisi terhad Lat.


Jgn main2 ah.. kat kpl terbg pun ada Lat ahh...

Caya lah!

***********************************************

aku nak share ngan korang, antara katun pilihan yg best..



1

2

3 dats it, tak perlu tulis apa lagi, korang kenalah bace gak buku ni! best, sure korang kan gelak sendirian gak! selamat membaca.. hoho..


leh click sini> LAT

Friday, January 22, 2010

Transformasi Tudung

Isu ni timbul, masa tgh syok layah teh panas n karipap panas kat Ikea hari tu..
ntah macam2 yg kami borakkan..

then selepas terdiam seketika, tetiba my husband mcelah..

" i tgok sekarang ni dah macam2 jenis tudung org pakai kan.."

"haah.. sekarang senang.." aku jawab..

" me ingat lagi dulu mase me kecik2 dulu, opah me kalau pkai tudung mesti cucuk jarum kat tepi kiri dan kanan..n i wonder why.. dlm fikiran me, jarum tu dicucuk terus ke kepala! tak sakit ke?" sambungnya lagi

"hahahahahaha..." aku terus gelak!

"rupanya, baru i tahu jarum tu, sbnrnya tak kena pon kat kepala, tapi cucuk kat tepinya!"

"hhhahahaha.. haah la b, memang la zaman dulu siap jarum bagai! taknak bagi tudung lari/senget posisinya! hahahaha" sekali lagi aku ketawa berderai.. disertai oleh mr husband!
(sebetulnya aku pun terimbas kembali, waktu dulu2 aku pun pakai jarum gak! haha baikk punya cucuk, takut lari bentuknya lah katakan.. sikit punya cantik je lepeh (lipat) hohoho.. teringa kembali..)


pastu mula la operasi mengomen orang di sekitar kami! mcm2 fesyen yang ada! maklumlah, kat ruang legar IKEA tu tgh ramai orang kuar, masuk, so boleh la jadi mangsa mangsa kritik kami!

dan terus aku bgtau kat dia yg aku nak tauk isu ni dalam blog aku lah! sesuatu yang menarik untuk dikongsi...

gambar2 kat bawah ni selingan, betapa transformasi tudung....

~Tudung 3 segi~
~inilah tudung favorite aku , aku amik tudung mama je nih, aku mane pkai tdung bagai lagi masa ni, ini awal2 aku masuk itm! kena pakai tudung, so cekupla tudung mama! tgok paskad sementara tercucuk tu! pakai sarung je mase ni, (yg x tahan tu, siap 'peace'! skema..skema..)

~ Tudung kain cotton~
~tgok la cara pakai tudung adik2 aku nih, ni .. pakai ikat bawah dagu tu je..~

~ focus pada tudung ku..kan ke tudung yang sama start aku masuk itm, itulah tudung favoritass.. kenkawan ku plak dah fesyen terkini, corak2 bunga2, mase tu, tudung tu memang tgh hangat! kain lembut, corak2.. mahal gakla mase tu...



~ ni ha, sama la, fesyen ketika itu.. ini top nih mase dulu!~

~ semakin masa beredar.. tudung pun dah makin canggih! pemakaianya pun dah berubah~

~ hahaha.. lihat saja aku ketika ini.. dah bertahun dahulu ni...

~ Nadia cayang pun ikut kekla ya!~

~ Kepelbagaian Tudung~

~ dari kiri, Tudung Bawal, Tudung Siti, Tudung Ekin, Bawal Halus, Tudung Waheeda, dan tudung Turkee..

'Macam2 ada' tudung kan?

~ Iklan Tudung lagi...~

~ yg kat atas ni, Kak Farah pakai tudung Ekin versi 2, Kak Azie pkai Tudung Syria dan kak Kin Tudung Ekin original..

~ tudung2 ni tudung segera! boleh terus 'sauk' je! aku suka!~

~ dan of course, tudung bawal! ini memang kegilaan kan, mase awal2 tuh, ada bawal halus la, grade 1-5,6,7! ada kelass tersendiri..

dan rasenya, sampai sekarang pun tudung bawal ni masih lagi mendapat sambutan, walaupun dah agak slow la, sebab dah byk orang pkai tudung segera!
aku lah salah seorang darinya! kesian tudung bawal, aku dah tak pandang dia..

sekali sekala jer..

malas nak gosok!

huhuhu..


Dan, ada lagi satu tudung yang tidak pernah dipakai orang iaitu...

...

..

Tudung Saji....!

Tapi...


ada sorang je yg pkai tudung nih!


seperti di bawah ni..




~wah... gurau2 je ni kot.. aku dapat mel dari fren... hmmm.. macam2, photo impose je ni..
sapo lah punya kejo..

A day with u

Satu hari yang amat memuaskan hati..
bersama dengan Mr Husband!
yeah.. berdua lebih baik..

Destinasi 1 : One Utama
Masa : 10 pagi
(dan Alhamdulillah, kami dpt parking best kat pintu, berkat doa.. mama pernah pesan, kalau nak berjalan kemana, sblm sampai mana2, baca doa 'lailaaha illa anta subhanaka inni kuntu minalzolimin' niat minta Allah permudahkan segalanya)

hajat kami ke sini sebenarnya nak tngok Avatar 3D! tu yang keluar awal, nak beli tiket awal2,
tapi tiket Sold Out! so tpaksalah kami beli tiket tu untuk tgok minggu depan, well... its ok.. better than nothing..

dan, bermulala aktiviti 'outing day'kami.. mula2 nak main bowling! tapi, penuh, orang2 syarikat tgh ada tournament, so, kami layan lah ini!... foosball! waa.. dah lama kami teringin nak main!

syiok siot.. sekali je aku menang! yang lain semua Mr Husband yg sapu! (si aku yang tangan bangku!) hehehe.. 1 game RM1 ada 6-7 pusingan kot.. for me, its worth it!

marilah ikuti ceritera bergambarku..
*****************************************

~foosball ~


~ * pmbetulan, not soft ball, but foosball*~

************************************************
*************************************
**************************************

jalan punya jalan, singgah sana, shooping sini wah.. luas betulla 1 Utama rupanya!
dan antara tempat yg kami tujui ialah MPH bookstore!
me n mr Husband mmg suka singgah sini walau mana kami pegi pon,
dah jadi mcm kemestian lak! bukan kami ulat buku sangat pon, tapi best dpt tgok2 buku2 tbaru, kalau sesuai bleh beli! dan antara yg kami 'aim' ialah Koleksi Lat!
dan, tak tahulah haritu, ntah berapa lama kami dok kat situ layan buku tuh!
best2.. dapat baca free.. MPH sini mmg besar, 2 tingkat!

kami nak jadikan buku ni, sebagai koleksi kami,
buku pertama dibeli oleh kami;
'Lots More Lat'



~koleksi pertama kami, dan bulan depan beli lagi!~

****************************************
Sesudah itu, kami ke Jusco 1Utama..
mencari apa2 yg patut.. n sushi for Mr Husband plz..!

****************************************
Destinasi 2 : Tesco Damansara
(Bila masuk je entry, area parking, mr Husband kata; " kalau kita terus dapat parking ni, i lah suami bertuah di dunia!" dan Alhamdulillah juga, kami terus dpt parking dekat .. syukur.. u're da luckiest hubby in da world sayang!)
Masa : 5ptg

ouhh... penat sungguh pusing2 1 Utama! mmg tak abis pusing pun, tak dayo den nak ngabiskan! luas bebeno tempatnya!
terus kami set untuk ke Tesco, beli brg2 grocery...
aku tenteram kalau datang masa2 ni, sebab orang tak bape ramai!
masa pack yg harus dielakkan ialah; awal bulan dan ujung bulan! time sume dapat gaji!
huuuhhhhh jem..jem.. JEM TROLY!
*********************************************

Destinasi 3 : IKEA Damansara
Masa : 8 mlm

tinggalkan kereta di Tesco sebentar, sementara kami berjalan menuju IKEA, lebihan masa slma 2 jam di tesco (free) ..itu sememangnya sudah memadai..
kerana kami pergi ke IKEA semata-mata kerana..!


dan betul... kami kesana semata2 karipap tu..
layan je ngan my mr husband!
kami duduk situ, layan karipap panas..
dgn hot tea, coffee and cafelatte..
borak2, gelak2, komen mengomel..
dengan hujan yg turun diluar..
memang syiok abis, hilang penat berjalan..

****************************************

Destinasi : Dataran Merdeka
Masa : 10.30mlm

*************************

destinasi seterusnya? our home sweet home..berdua kami, menujukerumah dengan hati yg senang, tunggu nak lepaskan badan.. nak zzzz..

***************************************
dear Mr Husband..

Our world is sunny, bright and colorfull
As we walk hand in hand and share Our work and play, and live the day.
Your loving glance confirms you care for me, and I'm secure and free with joy.
So happy is my heart,
Because it beats with love for thee
And never wants to be apart

lots of love..

Kempen Menentang Kekejaman Israel!

Kempen Menentang Kekejaman Israel!
Aku yang menyokong..

Me and My Hubby

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker