Wah!! mari klik klik sini jom !! terima kasih atas kesudian anda semua! :D

Tuesday, October 27, 2009

Kempunan Lasagna Pizza



lama teringin nak makan lasagna pizza hut! akhirnya tercapai ler semalam dengan my babe!
dan tetiba lak boleh buat kesimpulan..! pas ni memang lambat lagi la kami nak singgah lagi kat pizza nih! sebab..... tetiba cam muak je plak! pastu cam tak puas ati ngan lasagna nye cam dah kecik n kureng isi dalamnya! lame giler tak makan.. tapi sedap tu memang le sedap jugak..
boleh la buat ilang kempunan...

BlueBerry Cheese Tart lagi


Buat Tat Blueberry cheese ni untuk kak Mas minggu lepas..
thanks kak Mas kerana sudi makan tat saya!
mana terlebih terkurang tu.. harap maaf la yek!
kalau ada ape2 komen, boleh masukkan dalam peti komen!
saya tbuka hati untuk mdengarya..
untuk kebaikan sendiri juga..
terima kasih.. harap akak berpuas hati...

Monday, October 26, 2009

Make It Through The Rain







~penyanyi kesukaan hati beta..~

When you get caught in the rain
With no where to run
When you are distraught and in pain
Without anyone,
When you keep crying out to be saved
But nobody comes
And you feel so far away
That you just can't find your way home
You can get there alone it's okay
once you say.

I can make it through the rain
I can stand up once again
On my own and I know
That I'm strong enough to mend
And everytime I feel afraid
I hold tighter to my faith
And I live one more day
And I make it through the rain.

And if you keep falling down
Don't you dare give in
You will arise safe and sound
So keep pressing on steadfastly
And you'll find what you'll need to prevail
Once you say.

I can make it through the rain
I can stand up once again
On my own and I know
That I'm strong enough to mend
And everytime I feel afraid
I hold tighter to my faith
And I live one more day
And I make it through the rain.

And when the wind blows
And shadows grow close
Don't be afraid
There's nothing you can't face
And should they tell you
You'll never pull through
Don't hesitate, stand tall and say

I can make it through the rain
I can stand up once again
On my own and I know
That I'm strong enough to mend
And everytime I feel afraid
I hold tighter to my faith
And I live one more day
And I make it through the rain
I can make it through the rain
And stand up once again
And I'll live one more day and I
I can make it through the rain
Oh yes you can
Oh your gonna make it through the
Rain

Rasa nak termuntah!

pening..pening...
kepala aku tetiba je rasa can berat giler je!
sampai nak termuntah2 nih!
hiii...
jgn salah faham...
aku pening dengan pertelingkahan antara Indon n Malaysia nih!
sana sini situ sinin semua bertelagah!
aku ada baca byk forum-forum yang menunjukkan betapa sesapa pun nak tunjuk hebat!
hiii... untuk apa?
aku bukan nya nak baca sangat , tapi bila dah terbaca.. bersambung-sambung plak tuh!
meleret-leret!
huh! maki hamun, semak samun, samun menyamun semua ada!
sampai tiba satu saat! aku rasa cam nak muntah! mcm skang ni lah! so aku trus klik 'close' !
tutup citer! benti la kejap gelegak kat dlm hati n pale aku nih!

Apa lah yang nak direbut-rebutkan...
apalah yang nak di gaduh-gaduhkan..
apalah yang nak di sengketakan..
mengapalah nak bermusuh-musuhan...
mengapalah nak jatuhkan maruah sendiri?

Sedarkah kita semua ni sama..hanyalah hamba Allah yang sangat kerdil...
tidakkah kita sedar hidup ini hanya sementara...?

Thursday, October 22, 2009

Tomey sesangat!!


Cute baby of the year!!


saje je nak share gambar yg aku suka tgk nih! dah lama dah dpt pic ni,
saje le nak tauk sini...
aku kalu dah tgok, mesti nak tengok lama2 gambar nih!
Goshh... beby si Eizlan ni memang tomey ler sesangat!
Aku dah naik angau kot bila tengok gambar beby nih! jatuh cinta sey...!

dalam byk2 beby artis kot yg penah ku lihat.. aku rasa ini top ranking paling comel!
waa.. paling comel sedunia lah aku kasik!

ape2 pun.. mak n ayah nya gud looking.. no wonder la anaknya comel..


~ihhhh.... comey nya dia!!~


~alalala.. gelak sakan! cam rupa ayahnya kan...~

Wednesday, October 21, 2009

saje je.. suka-suka..





Tak sempat nak update ngan citer hevy2 nih! sibutt.......
so saje je ler hapdetkan dengan gambar2 yg saje-saje jer nih...
hmmm..
b outstation lagi hari ni hingga ujung minggu nih!
im all alone again! hmm...
takecare n b gud ya babe!

Tuesday, October 20, 2009

Wednesday, October 14, 2009

Jalinan Mesra Aidilfirti RNO Central

Mari beraya bersama kami...

semalam 13 Oktober.. blnsunglah majlis makan2 yg di tunggu-tunggu..
tema Baju Raya, berbaju kurung manis dan bersongkok tampan...

masa nilah nak tengok my sissy sumer pkai bju glamss2..


~sessi bergambar memang ler syok.. tu, my GM, pegang mic, "ensem Tn Hj semalam.."~
~lelain gambar kekakak ku.. cam kumpulan nashid lak kat atas tuh..!




~ Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin..~

Fruity Tart with Peach..







Buat ni untuk jamuan Hari Raya ofis semalam..
tengkiu untuk sesape yang kata sedap tu... nnti boleh ler order lagi eh...

AYAM MADU BAKAR

Saje je nak try uat ayam bakar ni.. amik resepi kat blog Kak Ina dah lama nak cuba..
so minggu2 lepas.. buat la sekali makan dengan nasi lemak...

nasi lemak ayam bakar...



Ayam ni, memula ok, pastu aku dah terlajak time.. so dia jadi kering.. takdek ler kuah...
nasib baik tak hangit jer... hmm tapi takde kuah2 dia, so kureng la sket for my b tu..


sebelum di bakar... (dalam oven nih! pun.. sempat je aku snap!)

Thursday, October 8, 2009

Wiii... Blueberry Cheese Tart!

Semalam buat blueberry cheese tart ni plak.. ritu kan dah buat fruity tart..
cuba yang ini pula..
Bluberi cis tat ni memang feveret aku! dolu2 mase time keja hari2 dok pulun ini lah bila lunch time.. kedai kek dekat je.. skang nak mkn kena pi cari ntah mana2 jer..
Rasa cam best je dapat resepi dia n try buat pastu menjadi pulok! best..best.. rasa cam keterujaan yg melampau lak bila dapat hasilkannya! cheewah!

Lihat la Blueberry Cheese ku.. cantik kan... (konnon)

Resepi , nak buat pastri nya sama je , sila rujuk Fruity Tart.. cuma filling nya kat atas tu je yang lain.

Filling
250g Philadelphia cream cheese
60g gula caster ( aku pakai gula aising pun boleh)
20g butter
1 'B' egg
1sk jus lemon ( tak buh pun takpe )
1sk esen vanilla ( tak buh pun takpe )
blueberry / strawberry pun boleh

Untuk filling, pukul cream cheese, gula dan butter sampai kembang, masuk telur dan pukul hingga rata.Masukkan dalam piping beg. Picitkan cream cheese di dlm tat shell & kemudian bubuhkan 1/2 sudu kecil blueberry keatasnya.

~ ini pastry yang telah di bakar- tunggu sejuk dulu, pastu baru masuk filing cheese tu, kemudian letak 1 sudu blueberry atas cheese, then anukan dengan lidi untuk corak2 tu.

bakar sekali lagi dengan api slow je, n sekejap je, kalau lama cheese tu akan berkerepot lak!

selamat mencuba ya! anda pasti teruja dengan hasilnya nanti!

resepi dari: MkLang (tengkiu)

Wednesday, October 7, 2009

Supper Meal ?

Mak ai.. tengah dok syok layan dvd, rasa cam lapar plak! jam tgh tunjuk kul 11.05 malam nih!
Ishh... takleh jadi ni! kang makan tengah malam potensi gemuk plak!

ahh.. tak kira lah! bgtau b, dia pun lapar!
apa lagi, terus bukak peti ais, amik sosej, panggang jap! amik beby tomato n bwg bsr salut ngan mayo, ptong ubi kentang untuk di buat fries! buat sos gravy sikit! siap! dah boleh makan!
itulah dia.. kebulur di malam hari..

ini pun jadi la... minum ngan teh wangi panas... hmmm... walla..

'Warna Warni NNO'


~ saje je nak letak dalam blog nih! si Liyana emelkan gambar ni, tajuk; 'warna warni NNO' rajin plak budak tu mengedit gambo.. gambar2 mase bertugas di Annexe ritu.. hmmm...~

Si K Masak Gulai Tempoyak Ikan Patin ??

hmm... dek kerana ke obsessan keinginan my hubby nak makan gulai tempoyak patin ni, aku pun buat ler...

memula terkejut sebab dapat harga ikan patin tu murah giler! aku rasanya ikan patin ni mahal gak kan? hmm aku dah agak dah mesti ikan ni tak segar kot.. aku plak tak penah2 beli ikan ni pun, so bantai beli je..

hari tu Mak bgtau, resepi nie simple je, cuma ; tempoyak, cili padi dan kunyit aje! mase mak buat ritu aku pun ada turut sama tumbuk bhnnya cili dan kunyit sekali, kemudian masukkan semua bebahan tu dalam periuk sekali dengan air.. bila rasa hari tu mak buat memang sedap!

Aku pun ikut resepi yang sama, tumbuk cilipadi bsama kunyit, masukkan dalam periuk sekali air dan tempoyak, masuk ikan!
tapi huh! ! tak sedap pong!
bagi b rasa..hmm... memang betulla tak sedap.. rasa pahit pun ada, dan sah2 jugak, rasa ikan tu tak sedap jugak! ikan tak fresh! tapi aku rasa aku tahu la, mungkin sebab aku guna cili padi hijau kot.. tu yang tak jadi! pastu terlebih buh kunyit!
hhahaha... tu yang my b tegur, nape kaler dia lain! hehehehe... ampun ya b, lenkali me try buat lagi..

~ tengok gambar pun dah tahu memang hampeh... tapi aku letak gak ler gambonye.. dia pun nak interprem gak.. ~

Santapan Ramadhan di KL sblm blk Kg.

~Hati Lembu Goreng Terkesima~


~Beby Kailan Goreng Selayang Pandang~


Hahaha... ayat poyos giler lak.. saje je aku main taram je nama masakan tuh.. Gimik lebih.. well... my cooking my own name la.. (sbnarnya resepi mama ni, sorry ma.. cilok jap!)

entry masa pose ritu lagi ni.. tapi takpe, its for my cooking journal only.. resepi disertakan.. kot la lupa plak caranya, leh rujuk sini.. takkan nak tanya mama je setiap kali..


~ Hati Goreng terkesima~
- Hati tu di potong 4 segi, kecil2, lepas cuci, tos, gaul dengan garam, kunyit, halia, bwg putih (semuanya tumbuk sekali dan digaul) juga masukkan serbuk jintan manis & putih sikit je, serbuk ketumbar pun sikit je.
-then masuk kuali, tanpa minyak, rebus hati tu sampai kering airnya, pastu baru masuk minyak.. goreng lagi selama mana, kalau nak garing sangat boleh la goren lama.
-pastu masukkan bawang besar yg di potong bulat2, cili hidup yg besar juga di potong, dan daun bawang dipotong dimasukkan sekali.. untuk hiasan.
-siap boleh di hidang
-maaf la kuantiti setiap bahan tu, agak2 sahaja.

~Beby Kaila Goreng Selayang Pandang~
-Tumis udang kering yg telah di tumbuk2 sikit kedlm minyak yg panas hingga naik bau/garing, kemudian,masukkan 5-6 ulas bwg putih yg ditumbuk, juga ditumis semuanya.. hingga naik bau..
-kemudian, sos tiram 2-3 sb, kicap sikit je, dan masuk sayur beby kailan tu tadi.
-kalau nak kuah boleh taruk air lebih sikit, tak perlu garam sebab sos tiram dah masin.
-siap, boleh di hidang, dimakan panas2 bersama nasik...
hmmm terangkat..
tak caya? tanyala my b..

My 1st Born Yummy Fruity Tart



Minggu lalu my hubby request untuk bawa sesuatu untuk majlis jamuan hari raya di ofisnya.. so dia suggest buat pudding .. hmmm... jenuh pikir apa la pudding yang special sket aku nak uat nih... hmm...pudding yg aku tahu tu cam biasa2 je.. cam sgt simple..
so tetiba datang la idea nak uat nih! so terusla aku mencarik resepinya...
tengok2 semua bahan separuhnya dah ada kat umah... so lagi mudahkan kerja aku.. cuma nak cari bebuah tu jer..

so jadila ia walaupun tidak cung..



Thanks to Kak Nor Marlida dari FP for da recepi: so resepi aku sama je cam dia .. cuma diolah sedikit2 mengikut kemampuan ku..

jom share resepi..

Bahan-bahan:
250gm butter, dilembutkan pada suhu bilik
120gm icing sugar
2 biji kuning telur
440gm tepung gandum
1 sudu teh esen vanilla


Cara-cara:
1.Adun semua bahan sehingga menjadi doh. Gelek di atas papan sehingga setebal 5mm.
2. Susun acuan tart di atas dulang dan tebarkan doh yg digelek tadi ke atasnya. Tekan ke atas
acuan utk mendapatkan bentuk dan memotongnya.
3. Cucuk-cucuk dgn garpu dan bakar selama 20min atau sehingga kulit tart agak brownish
pada suhu 175 drj cels.
4. Keluarkan dari oven dan tanggalkan pastri dari acuan dan biarkan sejuk.
(sebenarnya tat ni memang ada acuan, tapi aku memang takda acuannya masa tu, so aku just letakkan nya dalam paper cup aje..)

CASTARD
Bahan-bahan:
2 sudu besar tepung gandum
2 sudu besar tepung castard
8 sudu makan gula
2 cwn (500ml) susu segar (Aku tukar 2 sudu besar susu tepung+2 cawan air)
2 biji telur
2 sudu makan mentega

Cara-cara:
1. Campurkan tepung gandum, tepung castard dan gula dlm satu mangkuk. Campurkan 2
sudu besar susu dan kacau rata.
2. Masukkan telur dan terus kacau lagi.
3. Masukkan selebih susu dan kacau sebati.
4. Masukkan dalam microwave dan masak dengan suhu tinggi sehingga pekat.
Sesekali buka microwave dan kacau bancuhan supaya tidak berketul. (Aku tak masak dalam microwave, aku masak atas dapur je pun boleh gak...tapi kacau jgn berhenti, nanti jadi bergentel pula kastad tu.)
5. Apabila sudah likat..keluarkan dan masukkan mentega. Terus kacau hingga sebati.

then, boleh letakkan castad tu tadi di dalam pastri tu tadi, tauk juga buah buahan yg disukai sebagai hiasan di atasnya...

Bila siap tu, aku try la test tat tu dengan kastad je bg kat my hubby rasa la, (of coz) Memula Bismillah la jugak nak bagi dia rasa! takut kena reject je.. maklumla.. bab rasa merasa ni dialah juri ku yg boleh dipercayai..
" b, inilah dia yang me nak buat untuk jamuan u tu! err.. cuba u rasa dulu!" tula ayat aku.. pastu cecepat aku ke dapur semula

hmm.. aku dok dapur je, tunggu ape reaksi dia! hehehe bila dia datang tersenyum2... n minta lagi! katanya sedap!! fuh.. lega rasa hati nie..hehehe cukup la dengan komen dia shj, baru aku berani bagi orang makan..
tapi b tak suka plak letak buahan tu, cukup tat tu dengan kastad je..

hmm.. aku bawa juga kat opis aku yg ada lelebih tu, akak2 ku yang rasa tu semua puji jer.. sedap! diorang kata aku buat sendiri ke pastri tu? hmmm aku bagi ler resepi tu, bagi diorang cuba buat lak! yelah bukan resepi aku sendiri.. aku biasalah.. down to da earth kan... but anyway... thanks for da all da compliment.. ni nak kena buat lagi ni.. untuk jamuan raya ofis aku plak..

Balik KL


Balik KL...

Jalan raya Lengang di KL
Bila je tiba Hari Raya
hati ni memang tak sabar nak tinggalkan KL
Jumpa Keluarga Beraya bersama

Jalan di KL sesak kembali
Bila semua dah pulang bekerja
Muka toye je nak balik KL ni!
Sebab dah malas pulak nak start keja

Berat hati sampai menggigil
rasa cam taknak je lagi balik
Tapi KL pulak dok sibuk panggil..
Mai la balik.. mai la balik

*************************************
bpantun lah pulak aku... tapi itulah dianya...
Alhamdulillah.. kami sampai awal jugak la di KL, nasib baik la terlepas dari jem! memang itulah yang dirancang oleh b pun! kami memang taknak stuck dalam jem! tu pasal kami balik awal pagi Ahad, tapi sampai umah pun malam gak! sebab kami pi round2 KL cari makan n carik brg2 dapur.. tinggal lama rumah, so kami perabis semua stok mknan... tu yg kena top-up balik..
Adik2 aku pun Alhamdulillah jugak, semua selamat sampai ke destinasi masing2.. jalan pun tak jem kata diorang.. walaupun keta byk tapi semuanya smooth criminal je.. ok lah tuh..
Syukur Alhamdulillah...

dalam pjlanan balik tu, kami memang aim nak mkn tengahari Gulai Tempoyak Ikan Patin , kan femes kat area temerloh, raub, tapi sebab kami tak tahu mana nak cari so, tak jumpa la,
benti kat RnR Raub tu, luckily ada lah pulak gulai tu... tapi... huh... hampeh! tak sedap kata hubby aku! dia memang feveret masak gulai tempoyak patin ni, tapi tak dek rezeki nak jumpa yang sedap...

Syawal 2009 III

Rasanya dah beraya sakan dah kot.. walaupun masih juga tak sempat nak ke rumah saudara mara yang jauh..

Kak Zie, Abg Ayie n Csha pun ada datang beraya.. kebetulan mereka pun ada di kampung, so leh le sama beraya, cuma tak sempat nak snap pic la...

Kebetulan juga lagi, papa kena pindah rumah, so dikesempatan yang ada ni, kebetulan semua adik beradik ada pulak tu, kami pakat2 la serah diri untuk di kerah tenaga membantu pa n ma angkat barang sikit2 yg mana boleh tu.. transport sendiri masing2 ada tu, boleh la pakat angkut...

so, bermula la sesi mengerah tenaga membanting tulang, berkerjasama... at least dapat la tolong diorang mana yang boleh, nanti kami semua dah balik kberja/study tempat masing2 , dan tinggal ma n pa berdua je.. kesian la pulak.. errr.. upss! lupa! adik pun ada dok ngan mama gak.... hmm..harap2 dapat ler mbantu yer dik..

Kami angkat brg2 ringan yg boleh angkut ngan keta je, nasib baik rumah tu dekat je, so boleh la dok ulang ngangkut..
Pastu pekena nasi ayam mama... perghh terangkat.. aku memang suka sangat la nasi ayam buatan mama.. memang sedap! dpat ler juga merasa.. hubby aku pun suka sangat! dia kata dah lama tak makan sedap mcm nie.. hmm kalau b aku kata sedap tu memang sedap ler.. kalau dia tak kata apa2 tu.. hmm paham2 ler sendiri.. kalau dgn aku, dia terus sound tepet je kalau tak sedap...

~ sesi kemas mengemas ler... Ayu, Alang Achik... memang la rajin... si Adik kat bwh tu tengah main game... apa kes?!~
~ mama n papa pun ada buat Majlis Doa Selamat n Tahlil masuk rumah tu... semoga di berkati Tuhan.. panggil orang masjid je, so adalah makan2 sikit... tu.. orang dapur merangkap tukang masak yang paling sibuk.. mestilah mama.. yang lain tu.. tulung2 laa... si Adik asyik ngaco jer...~

Cars Pulang Beraya..



~ CAP 504 very da senioritas...~



Tuesday, October 6, 2009

Syawal 2009 II

~ Papa, mama (blkg), dari kiri- Abg, Aku, Alang, Acik, Ayu, Adik, and A Zul~

Alhamdulillah... raya tahun ni dapat jumpa dengan semua.. Abg keesokkan paginya baru sampai.. kena budget time la skang ni, kalau nak jumpa dengan semua.. Aku aje yang dah kawin, yang lain belum lagi, so bila dapat gather ramai2 ni memang la paling sonok... fo my bro n sis, guna kan masa yg korang ada sblm kawin ni puas2 untuk gather sesama... bukannya pas kawin takleh nak gather.. tapi nanti bila sumer dah ada partner masing2 kena tolerate partner plak kan.. so jgn sesiakan peluang yang ada, tapi tak perlu risau.. still tak rugi pun..bila korang dah ada partner masing2 nanti, lain pula pengalamannya... dapat tambah ahli keluarga, tambah pengalaman, hmm... yang penting beri yang terbaik untuk semua! mcm kakak mu ini...chewah! hehe (masuk bakul angkat sendiri? boleh ke? )

Balik kampung,jumpa mek..dia memang setiap tahun pun buat ketupat, sihat lagi dia walaupun bersendirian tanpa chek.. tahun ni paksu ku tak balik, so tak cukup korem laa...

Sana sini orang buat Kenduri Kawin musim raya ni, kami pun ikutla sekali mama n papa bawak pi makan kenduri! walaupun aku tak berapa nak kenai dah.. sedara mara jauh nie... takpola asai dapat makan best! bak kata b, " raya ni, sepatutnya kita takyah masak pun... kita pi bjln umah orang je.. sure dapat makan!"
hisshhh.. ke situ plak dia!

Bawah ni antara gambar yang sempat di snap! tak ingat kat kamera pun bila beraya sana sini... asyik dok makan aje... bila kenyang nak pegang kamera pun malas..


~ ini beraya di rumah Pak Muda n Mak Muda..~


~ Umah P Nik n M Nik, si Alang n Achik memang kaki gambar~

~ Umah, Makcik Ma, bsma sepupu ; Si Liza, Wanie and Zirah, si Diana Mak Buyong tu tak mau pulak begambar, segan lah tu.. takpe2 nanti pas bsalin kita amik gambo yek!~

~umah Mami n Papa, dapat jumpa semua sepupu, CHe Ngah, Si kembar abang n adik, Iskandar, Kak Chik n beby barunya.. yg takde, Jude, Abg Erik, Kak Long and Abg Duan. Family Mami memang ramai.. 9 orang semuanya, bila raya memang gamat la, tapi kami kan dah datang pun raya ke 5~


Ala... takdek pulak amik gambo Makcumah aku and the gangs... soweey la.. tak leh ler nak interprame Maksu kesayangan kat sini yerk!

Raya tahun ni kat sebelah mama memang agak muram... sebab Mek baru je pergi..
Tak sempat aku nak ziarah kubur Arwah Chek dan Mek, sebab dah balik raya ke 3, diorang semua dah pegi masa raya pertama ritu... cuma yang mampu aku sedekahkan Al-fatihah dan Yassin, wlau dari jauh.. semoga sampai la di sana hendaknya...



Cik Jo and Angah di Syawal 2009

Ini, Cik Jo and angah! raya ke tiga tu kami bdua dah berangkat nak ke kg ku pula, kebetulan tak jumpa plak ngan diorang ni mase raya ritu, tu yang kami pi beraya sblm blik! sempat la jumpa, mana boleh tak jumpa dengan Cik Jo and Angah... something missing somewhere nanti...


~tengok muka b tuh... heppy sangat ler tu...dapat minum miloo ehhh....~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ini kira 1stime la kami balik ikut laluan grik! hmmm... syukurla tak jem sangat pada permulaan tu.. keta memang byk tapi tak jem sangat! kami sempat benti kat R n R Titiwangsa! perrhh! nyaman giler.. hembusan angin bak aircond menyapa tubuh kami sejurus je kami jejak kuar dari keta! cuaca memang panas terik tau.. tapi udara kat situ sejuk.. best-best! diorang kata itu tempat rnr paling tinggi..
tapi memang kami cuma benti rehat je ler.. nak benti minum, tempat dah sangat ler penoh.. nak beli air kena beratur panjang.. hmm renti kan ler... minum jer air bekal yg mak bagi tuh... save fulus...
Tima kasih kat mak tapaukan macam2! siap buatkan kek buah, rendang segala, untuk di bawa balik kampung..

~ b.. menikmati udara nyaman ye bang..~
~ dapat tengok view yang cantik juga~

***********************************************
dah lebih kurang 15 minit lagi boleh la sampai rumah! tapi tetiba je tiba kat tanah Merah, kereta semua bgerak slow... merangkak-rangkak! aku ingat kot ada excident ker..
kereta lain pulak ada yg amik jln pintas sblh kiri! aku malas la kan.. org lain beratur tunggu.. so tak aci la plak kan! hehe.. pemandu berhemah la katakan..
punya la jem sebenarnya semata2 kerana traffic light kat simpang 4 (semua simpang pun byk keta! semua nuju ke jln tu satu!) dan juga sebab ada 2 jambatan! ( so cuma ada 1 lane je le kan? huh...)
dari 15 minit.... jadi 2 jam... hangin tak hangin la...terima je la...
Tapi Alhamdulillah... yang penting sampai dengan selamat....
Syukur...

Syawal 2009


Akhirnya baru aku sempat nak meng'update' entry hari raya nie...

huu.. lepas raya byk lak kerja2... tambah dgn kemalasan keterlaluan untuk m'update...

Sso! Seawal Raya tahun ni di Bt Gajah! Kg b..

kami bersedondong putih la pula.. putih bersih suci murni..

kami balik ke kg 2 hari sebelum raya lagi! hahaha..citer best! punya la semangat nak lari dari jem ler.. kami btolak awal2 pagi seawal 4 pagi! huuu.... jalan memang best.. tak byk keta.. huh! tapi mate tak tahan beb... mula2 b bawa keta.. ngantuk, aku plak yg bawak! pastu aku plak ngantuk juger, pastu kami dok gilir pakat dok ngantuk, benti tido ntah berkali2 ! uii.. kena benti kalu ngantuk.. tak nak kami amik risiko...
Sudahnya! kami sampai kul 9 pagi! kuang..kuang..kuang.. pjlan yg hnya amik masa 2jam 1/2 - 3 jam , kami pi bubuh sampai 5-6 jam! hehehe.. biar lambat asal selamat la katakan....

Tahun ni, Nabilah tak balik, beraya nun jauh di Sabah... takpe Lah.. boleh tengok cara deme beraya kan.. bukan senang tuh.. kami yg kat sini asyik dok mkan byk je! yelah tolong makankan untuk Lah kan... hehehe.. tu yg bdn naik giler... hohoho.. (Lah jugak yg kena! camat ari raye yer..)

But, for sure for my hubby.. this raya, menjadi sesuatu yg sangat istimewa bgnya.. maklumlah, dia dapat ulang semula tradisi berhari raya seawal malam raya hingga ke pagi raya bersama kawan baiknya si Apeh... takpe la b, as long as u're happy.. i'm happy for u.. tambah lagi semua kawan baiknya balik beraya! semua dapat jumpa, i can see and feel dat happiness from his face.. gud fo u babe..

Me? hari raya kan.. mesti ler heppy.. malam sebelum raya, dah tepon mama n papa.. wish a happy Raya.. mama buat nasi tomato, nasi impit.. biasalah juadah raya
kat BG, mak buat tapai, rendang, kek, biskut2 semua dah tersedia dah, aku tolong la mak mana yang patut.. sehari sebelum raya sebenarnya balik ke kg di seri iskandar, huu.. merasa lah jugak aku buat lemang... lemang jagung pun ada! b ler tukang tengok api nyer... hehehe.. " weh sapa bakar lemang sampai hanguss nih?!"

lagie.. sate ada, pulun jugak aku cucuk daging tuh, sebenarnya aku memang dah penah cucuk sate sebelum ni, so tahu ler serba sedikit, ada caranya jugak tau... bukan main taram cucuk jer... dapat le kredit sikit mase tu.. hehehehe,
sup ekor, sup gearbox, semua ada! tapi daging kerbau tau... bukan daging lembu..
so, esok nak raya, ritu last berbuka posa pulun makan besar la kiranya mlm tu! hmm... tak yah tunggu penyimpan mohor besar buat announce kan?..

~Ampun maaf dipinta ya bee.. halal semua makan minum me.. errr.. duit raya takde lagi ni, b..lupa nak bagi ekk? meh me ingat kan..~

~ b, mak, abah, akus (belakang) Nain, Hani and Lee (depan)~

Kempen Menentang Kekejaman Israel!

Kempen Menentang Kekejaman Israel!
Aku yang menyokong..

Me and My Hubby

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker