Wah!! mari klik klik sini jom !! terima kasih atas kesudian anda semua! :D

Friday, May 29, 2009

Senangya Dalam Hati...

Gumbira hatiku ... Semalam my papa, mama, Ayu n Adik turun ke KL..
Last minit baru tahu diorang nak datang... tujuan sebenarnya nak amik adik yg study kat Penang..dia dah abis peksa... So kiranya singgah ler kat KL dulu...hahaha... papa kononnya nak uat surprise ler kot.. taknak bgtau nak singgah sini pun.. hmmm.. tapi.. heheh... perangkap mu sudah ku hidu.. kui..kui..kui..

walaucamna pun, kehadiran mereka yg walaupun cuma semalam tu cukup memberi seribu makna buat aku...

terubat juga lah rindu nie bila dpt bergelak sakan dgn famly! my hubby pun sangat best! thanks sayang for your supporting... i lovee yu lah!

sampai lebam ler jugak kaki ni.. pi borong tudung kat Jln TAR tuh...Ayu yang nak sangat beli tudung Syria..
hmm..mama pulak bila dia dok usha2 semua kain2 n tudung2 kat situ.. katanya;
" ishh..ishh..ish... kat mana yg murah nyee.. mama tengok semua pun mahal2.. mama beli kat Wkf Che Yeh baru RM 15, sini sampai 50-60 hengget..."
Wkf Che Yeh? hmm..mama... KL mama...KL....

Kesempatan tu jugak kami pi umah sedara mara yg ada kat KL nie...

sonok.. ramai2.. borak2.. gelak2..
menambah lagi isi perut yg tak cukup2 dgn makanan bagai...



~si Syafiq yg mmg pantang tengok kamera! terus dia akan kaku mbiarkan gambarnya di snap!ngeee..~


~kat umah MakCumah ku! makcik yg aku sangat sayang!! dari kecik sampai besar!~


~Bersama Family MakCumah n PakCuman! si Boboy n Ipe..~

Im happy to have all of u in my life...
Alhamdulillah...syukur...

Tuesday, May 26, 2009

Posto..posto..Yeyyey.. dapat adiah!

Panas... masih panas lagi nie..
"baru bukak sampul ni mimie..."
ingatkan sape la nak bagi pos laju kat aku..
maklumla, sebelum ni, asyik signkan pos laju untuk Big Boss aje...
tahu2 hari ini.. giliran ana la pulak...
hehehe... tengkiu2...
sgt kebetulan!!.. tadi mase lunch, bila aku terima pos laju ni, aku juga sdg nk mbuka blog dak mimie nie...
buka je sampul (x tgok pun sape yg antar..), terus tengok beg nie...terus jugak muncul blog dia ni sekali kat screen.. pastu, eh? eh?! oh.....hehehe.. cam magic jer kan? hhehehe..
so kira cam gitu2 ah.. link2 gitu..
anyway.. thanks beb..
i really appreciated it!
cantik sangat...
kalau nak tahu... aku dpt beg cantik ni, dari memberku; Mimie.. http://nurmimy.blogspot.com/ so sebab jadi pembaca blog yg bertuah ke 1000, dia dengan bermurah hati menghadiahkan aku ini...
~da luckly 1000! so im da 1st luckly person...~
~Tadaaa....!!!~

  • teman ofis 1: eh..eh.. cantiknya beg nie.. beli kat mana nie..
  • aku: Heheh.. kawan kita kasi nie..
  • teman ofis 1: oh ye ke..bagusnya.. ada lagi tak?
  • aku: Errr....?
  • teman ofis 2: eh cantik la... mana dapat nie...
  • aku: member bagi kak...sebab.......(bla..bla..bla..)
  • teman ofis 2: oh ye ker... bestnya camtu, tanyalah kat member tu.. beli kat ne...
  • aku:.... hmmm...
  • teman ofis 3: cantik beg ni... kaler silver favorite saya...
  • aku: ow ye ker..
  • teman ofis 3: eh, kalau taknak kasi kat saya lah!
  • aku: apo??!
thanks so much beb....






Malam kat Museum? ada apa?!





Kalau dah tengok NATM yg 1st, mesti nak tgok yg 2nd kan.. so aku dan b layan citer ni kat One Utama weekend ritu, sambil b nk mencari bukunya yg hnya terdapat di Populer One Utama (tapi malangnya, buku tu dah out of stock, kena order.. b memang frust giler...)
kami mmg tk penah sampai pun kat situ..tapi, huh! mmg lenguh2 la kaki!
So, bbalik pada filem nie.. oklah.. byk humor yg tak kering gusi dibuatnya..
semua menda dalam muzium hidup pd mlm hari !... itu..mmg tak lari la.. of course..
kalau tak takda la 'nite at d museum' kan..?
cuma rasa cam tak puas je, coz cam sekejap je.. yelah, semua aksi blaku hya 1 malam je..
so far memang la padat.. cuma rasa cam.. " i want more! i want more" ( hehe.. biasalah, manusia tak penah puas....) tapi kira ok, coz tak boring.. i like..

~ Lucu: Larry Daley dgn guard Museum. " dont touch it!"~
~lucu: aksi tampar menampar yg sgt kelako "we need to concentrate on slapping the enemy!" "SLAPP,SLAAP!!" yeah rite...~
~lucu gak! hadoi la.... buleh ada diorg nie jugak! kekeke~
~ WAAARRRRGHHH~
~Lucu: The Thinker.. " i'm thinking... i'm thinking.."

Wednesday, May 20, 2009

Ninja Warrior (Sasuke)



Arigato gozaimas!!

malam tadi sekali lagi kami tengok rancangan ni! hehehe... aku and hubbby memang suker tengok citer nie! sampai kami yang kat luar tv ni pun turut sekali beraksi bagai... suara apatah lagi...jgn cakaplah.. mula lah kami pun berangan...aksi2 yang mana agak2 kami boleh lepas.. sebab quite tuff wooo...

in our personal opinion lah...memang bagus lah rancangan realiti macam nih! game2 yang ada dalam Ninja Warrrior ni bukan game sebarangan! memang mencabar kekuatan fizikal dan mental! tengoklah Jepun..buat rancangan macam nie.. dari sudut lain selain hiburan, ianya secara tak lansung, dapat melahirkan rakyat2 yang sihat! berani , kuat.. tak kira lelaki atau perempuan.. pastu pulak ada yang dah gagal berkali-kali tetap nak terus cuba lagi walaupun terpaksa tunggu untuk next show.... tak putus asa... pastu lagi, tak kira la ko dari mana, kerja apa, umur berapa, asalkan ko boleh lepas rintangan2 yang diberikan tu, so u're the winner laa! no heart feeling..

Kita kat sini.. tak abis2 dengan reality show AF nya! OIAM nya! Malaysia Idol nya! Mentor nya! LG Supertar nya! Bintang RTM nya! eeeeeeeeeverybody wanna be a singer...eeeeverybody wanna be a celebrity..?! ! pastu berapa kerat sangat yang menang yang boleh pegi jauh? kalau yang tersingkir plak? huh...emosi tak hengat... siap beg segala.. huu... pandai dema kelentong! hmm skang ni musim2 org dah tak beli kaset n CD lak tu! ini dah ada pulak Pilih Kasih ... udah nak cari pelakon pulak... Kat Malaysia ni.. kalau rancangan2 macam nie.. memang ramai la..yang nak masuk! setiap kali nk audition tu... fuhh! bapak....ramai giler...kengkadang tu pelik pun ada...yang audition2 ni menyanyi, suara sumbang ya ampun..... takkan ler kamu tak perasan suara sendiri yeop oii.... hmm... bila agaknya kita kat Malaysia ni nak uat citer macam nie.. at least kalau tak macam ni pun.. buat ler citer yang membangun minda sket...takda la tertumpu atau menjurus pada hiburan semata-mata.. rosak rakyat nanti..

so u gusy...apa-apa pun, Ninja Warrior ni ada setiap hari Ahad , Isnin Selasa, jam 7.30 malam di TV9.

tengoklah sendiri...anda pasti akan terhibur...

Tuesday, May 19, 2009

semalam

Bukan Sekadar Lawak


(gambar hiasan)

Citer ni Baru jer sebentar tadi,
masa aku n a few staff lain tgh saje2 borak, tetiba aku tegur sorang staff Indian ni, dia dok sebelah petisyen dengan akak Norie ni.. kebetulan masa tu akak tu tengah borak dengan nada yang agak kuat la.. sambil gelak2..
"Mr Karan, u boleh tahan kan dok sebelah dengan akak Norie ni? u tak rasa bising eh..."
aku memang suka ajer mnyakat Mr karan nie.. saje nak tunggu dengar apa dia nak jawab...
yang si akak ni pun menyampuk sekali...
" haah.. si Karan nie bising ler macam mana pun.. takkan di layannyer...haah... sorry la Karan.. kalau i selalu bising.." hehe.. sambil gelak..
pastu si Mr Karan nie jawabla...sambil kapla dia geleng2 pusing2.. macam Sathia dalam citer PiMai2 tangtu...
"saya sudah tak rasa apa2.. dekat rumah sana hari2 lagi bising dari ini saya dengar..''
pastu kami pun ketawa la..
''saya tidur pun dengar suara dia, bangun pun dengar suara dia..mana2 pun dengar suara dia.. sudah biasalah.."
Mr Karan ni memang kelakar tapi kengkadang tu kesian kat dia.. sebab dia ni macam kena queen control sket.. tapi tak tahu la betul ke idak.. tapi nurut citer yang aku dengar dan lihat sendiri melalui dia tu.. hmm.. memang betui la kot..
pastu Mr Karan ni sambung citer lagi..
"semalam saya sedang ironing itu baju la..memang banyak laa... then tiba2 dia datang tegur saya.. "
"laa.. banyak nya u iron baju...u must be tired rite..?"

"then i feel so happy n tkejut la happy sebab ingatkan dia mau tolong saya gosok n tkejut sebab dia belum penah tolong saya gosok baju, tiba2 mcm mau tlg gosok..macammau sesuatu saja.. i thot dia mau tlg la.. pastu dia smbung ckp lagi.."
"why not tomorrow u continue ironing half all of this together with mine.. then can save time for u to help me today!"
errk!! what?
"saya butul2 ingat.. dia mau tolong saya gosok itu baju... tapi dia suruh sambung esok gosok sekali sama baju dia dan dia lagi mau suruh saya berenti dulu untuk tolong buat kerja lain.. dia marah sama saya sebab saya gosok byk baju, ambil masa panjang... jadi tak boleh buat kerja lain laa.."
laaa..iyer ker kami pun gelak 2 lah kan sebab cara dia bercerita tu mcm kelakar2 dan dia pun gelak2 jugak..
hmm.. macamnie pun ada ka...
memang ada...
kisah Mr karan ni memang dah byk kali dah kami dengar..dari dia.. tapi dia bukan kutuk2 atau burukkan isteri dia.. cuma dia saje bercerita apa yg berlaku pasal rumahtangga nya.. tapi ape yang dia cerita mesti buat orang gelak punya...
at d other side plak... kesian tengok dia nie...kami org gelak jer dia pun gelak sama..tapi hati dia sape yang tahu..
hmm.. sabar jer la...

Sekian untuk cerita petang ini... kalau boring , blur, dgn citer ni.. buat2 tak tahu jer pi..sambung keja balik! (ntah.. bila baca balik mcm tak kelakau jer.. tapi siyes.. tadi memang kami ketawa tbhak2 la ketawakan apa yg diciterkan oleh Mr Karan nie...tu yg rasa nak tauk kat sini..penyampaian aku tak best kot... hmm.. layan jer la.. aku pun pinjam masa keja jap nie..ok go back to work!!..)

Monday, May 11, 2009

Moms@Anugerah Terindah..



Kebetulan Hari Ibu tahun ini disambut bersama Ibu Mertua ku... Mak..
itulah istimewanya..kerana aku punya 2 ibu.. yang penyayang dan memahami...
tak rugi kawin nie.. dapat 1 lagi ibu..jadi 2 ibu..
Kepada Mak yang telah melahirkan, membesarkan dan mendidik suami ku..
tidak terhitung besarnya pengorbanan mu...
mungkin aku tidak tahu jerih perit kesusahan yang dilalui oleh mak..
tapi yang pasti.. mak juga seperti mama dan seperti ibu yang lain juga..
sanggup melakukan apa sahaja untuk anak-anaknya...
Terima kasih tak terhingga kerana merestui perhubungan kami...
menerima ku sebagai ahli keluarga baru..
Mama pun mesra benar dengan anak menantunya tu..
ada aje citer yang nak disembangkan bila berjumpa..
b.. i hope u know that mama memang sayang u...
"yelah.. bukan orang lain... anak mama juga.."

Mungkin tidak adil dan tidak layak untuk aku memberi komen atau menghitung mengenai pengorbanan mu wahai ibu..
tapi satu cukup jelas!!membuatmu istimewa wahai ibu..
hanya dikaulah insan yang mampu mengandungkan kami... selama 9 bulan 9 hari lamanya!
menyabung nyawa untuk melahirkan kami!

Aku bertuah memiliki insan seperti mu..
Berbangga menjadi seorang wanita..
kerana...
Ibu,
aku juga seorang wanita...
Seperti mu...
Cheers to all mom in and to all ladies in da world ..

Friday, May 8, 2009

MAMA

baru-baru ini..
aku melihat mama di dalam bilik.. sedang menyiapkan diri, untuk keluar bersama...
melihat dia yang sedang sibuk di depan cermin, aku pergi mendekatinya..
saja.. sebab aku dah pun siap.. cuma tunggu yang lain-lain lagi.. dan juga mama juga belum siap, baru aku perasan, mama lambat sebab sibuk mengemas dapur tadi.. aku plak melepak dengan adik, main game...(sungguh tak patut aku! aku pun tak perasan sebab mama tak bersungut!)
Melihat mama yang baru mula nak pakai bedak, aku meng'offer'kan diri untuk pakaikan! sambil tu aku mengomel-omel pada mama..kerana cara pakainya macam tak kena...
"orang pakai macam nie.. sapu macam nie... biar sekata..."
"hmm.. mama tak kisah la.. asalkan pakai aje.. " balas mama...
Bila aku mengoles bedak dimukanya.... betapa aku perasan.. kulit muka mama dah lain sangat..ada kulit mati.. ada sedikit jeragat..
Aku nak letakkan eyeliner pula.. walaupun ditegah mama.. tapi aku nak letak juga...
ketara perbezaannya...susah aku nak lukis.. aku lihat mata mama...
dah ada kedut kedut...
betapa mata ini lah yang bersengkang... menjaga kami 6 beradik dari kecil.. tak pernah merungut walau sedikit! betapa mata ini lah yang telah mengeluarkan air mata, dek kerana kelakuan aku adik beradik... sedih, gembira... semua ada di mata mama...
aku tahu mama ku sememangnya seorang ibu yang kuat dan cekal...
tak pernah ingin menunjukkan kesedihannya dihadapan kami...
saat itu, aku terus meluru ke dapur, tidak dapat menahan sebak di dada... tak sanggup menerima hakikat betapa mamaku telah dimamah usia..walaupun dia tidak pernah menampakkan begitu...
begitu pada riak wajahnya sentiasa ada ketenangan..
sentiasa mengukirkan senyuman..
begitu tabahnya dirimu..
Rasa bersalah pada diriku sendiri...

Pada malamnya pula sengaja aku duduk berborak dengan mama...
ku pegang tangan mama...
terasa begitu kasar tangan mama...
ku cium tangan mama...
tangan seorang ibu yang telah membelaiku dan adik-adikku semenjak mula kami mengenal dunia..
tangan yang menyuap kami makan.. bila kami merengek lapar...sedari kecil hingga dewasa
tangan yang membimbing kami ketika kami mula belajar merangkak dan berjalan...
tangan yang memukul kami untuk memberi pengajaran atas kesalahan yang kami lakukan...
walaupun sebenarnya tangan itu sebenarnya selalu mengacah-acah sahaja..
inginku cium tanganmu seumur hidupku...

Mama...
betapa besar pengorbanan mu pada kami..
betapa kami selalu menyusahkan mu..

Sempena dengan Hari Ibu ini... inginku luahkan padamu..betapa aku sayang padamu mama...walaupun ribuan ucapan terima kasih ku takkan pernah cukup untuk membalas segala jasa dan pengorbanan mu mama..
Selamat Hari Ibu, Mama....



Wednesday, May 6, 2009

so far from eyes.. so close in heart.. hhak!



"Mana mau pigi...ahh...".

semalam last day akak aku tuh...
tup-tup jer nak pegi.. ingatkan wak lolok jer.. ghupenyer sungguh2..
memang umum dah tahu yang dia akan bertukar.. tapi ingatkan bleh ah tunggu perabih minggu ni dulu...
hmm...takdok oh lak orang hok nok cakap teganu ngang kiter...
back to nature hoh lah..
takdok oh lah.. sesi linangan air mate..
takdok oh lah.. sesi ketawe mengilai-ngilai...
nganyam ketupat pulok...
escape- meng escape lagih! huhuhuhu...
doh nok wak nghane.. gittu.. ah...
pakat nok tuko belake doh...


anyway...anyhow..
"all da best for u sis... semuga success selalu in whateve u do... may Allah bless u..."

jangang lupe hok nok belanje tuh... hehehe

Tuesday, May 5, 2009

X-Men Origins: Wolverine

Screeeeett....... bunyi cakaran si wolverine...

Semalam.. tengok wayang citer nie...
memang sangat best..
Penuh dengan aksi2 mendebarkan, kehebatan yang super melampau hebat..
hehehe...maklumla.. sebab dema ni mutant, so.. byk special skill nya...

hmmm... nak tauk sinopsis citer ni kat sini ker? hmmm tak yah la.. sebab aku percaya sikit punya belambak sinopsis yang boleh dicari kat internet ni.. info di hujung jari la katakan.. juz type and press the 'enter' key.. hohoho

terus terang aku katakan aku tak care sangat tentang X-men ni..kecualilah b.. dia memang expert!

teruja dengan citer nie yang best nie.. baru lah aku mula nak menyelongkar... citer yang berasal dari komik nie.. tak lain tak bukan wikipedia aku ialah b aku sendiri..

sebelum ni ada jugak layan citer nie dengan b.. cd, tapi ye lah tengok2 gitu.. memang best.. tapi yelah sekadar tengok..

movie ni mesti tonton, sebab menceritakan asal usulnya dari kecil.. (scene masa kecil kejap je..) bagaimana si Logan ni mendapat nama Wolverine.. macamana jadi X-men... asal2 camana dia dapat tgn macamtu... kengkawan dia...
Kisah Wolverine yang hidup sebagai seorang mutan, membalas dendam menentang Victor Creed (yang kemudiannya bertukar menjadi Sabertooth) di atas kematian makwenya, dan penghujungnya berakhir melalui program mutan Senjata-X, yang menjadikan dirinya lagi hebat, kuat n power..

aku pun tak perlu lah nak ngomel byk sangat pasal x-men ni, coz aku tahu ramai orang di luar sana lebih mengetahui.. hehehe..

Ini X- Men tahun 2006.. kan? kan?

X-men 2003


ini pula X-Men tahun 2000

so, inilah X-Men Origins.. 2009


Daniel Henney- Agent Zero (pakar sharp shooter)

Will i am - Wraith, sekejap ada kejap takda...

Taylor Kitsch- Gambit..(bestkan nama dia...)


Sudah tentula Hero seantero.. Hug Jackman - Logan aka Wolverine

Hug Jackman (Wolverine) VS Liev Schreiber (Victor Creed)

Ryan Reynolds- Wade Wilson, si pakar bermain pedang yang sgt byk ckp!


Gambit penyelamat, muncul tepat pada masanya...

Agent Zero- memang power tembak2.. tapi mulut pun boleh thn power lasernya...

Dominic Monaghan- Bradley, boleh mengawal sesuatu dengan hnya menggunakan kuasa mindanya..



Lynn Collin as Kayla, makwe wolverine yg cantik dia pun mutant rupanya!! plak tu, sia2jer aku sedih.. ingatkan betul dia mati!! (err...aku tlg sedihkan untuk wolverine sekali masa tu..)


dan Danny Huston as Willian Stryker, hmm.. jahat ghupanya dia..semua kejahatan yg dilakukan untuk kepentingan dirinya shj telah memakan dirinya sendiri...serve you right!



hmmm... boleh tahan ghupanya mamat nie.. mula2 dulu tu aku tgok muka yg ada jambang bagai.. dah ghupa org zaman mana ntah.. tu yang kureng siket tu.. tapi... hmmm.... yeah.... not bad laa... gud looking guy...

Kempen Menentang Kekejaman Israel!

Kempen Menentang Kekejaman Israel!
Aku yang menyokong..

Me and My Hubby

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker